print logo

Danmarks nye Naturhistoriske Museum


I et hjørne af Botanisk Have i København kan man bemærke et omfattende byggeri tage form. Det er udvidelsen af Statens Naturhistoriske Museum. Et af de største museumsbyggerier i Danmark i nyere tid. Det nye Naturhistoriske Museum samler Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum i en række nye og eksisterende bygninger både over og under jorden. Vi har fået en helt unik mulighed for at besøge byggepladsen sammen med Vejdirektoratet, Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Claus Pryds Architects.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Deltagerliste 

Luk fuld beskrivelse


På vores besøg møder vi Hanne Alrø, projektchef, Vejdirektoratet, Marie Abildgaard Knudsen, arkitekt, Lundgaard & Tranberg Architects, og Claus Pryds, arkitekt og founder Claus Pryds Architets. De vil fortælle os om de visioner, processer og greb, der tegner projektet og giver det form. Det er imponerende og poetiske rammer, der i fremtiden skal formidle fortællingen om livets oprindelse. Med det nye Statens Naturhistoriske Museum får Danmark uden tvivl en ny attraktiv kulturdestination, der kan placere sig i international kontekst.

Det nye Statens Naturhistoriske Museum bliver på cirka 30.000 m2, hvoraf omkring 15.000 m2 vil være placeret i eksisterende bygninger. Helt nye udstillingsrum placeres under jorden.

Det nye museum bliver bygget til Københavns Universitet, der vil leje museet af staten. Byggeriet forventes afleveret til Københavns Universitet i 2023, og byde publikum velkommen i 2024.

Finansiering: Den samlede budgetramme for projektet er cirka 1,2 mia. kr. Statens Naturhistoriske Museum finansieres af Københavns Universitet og donationer fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Det Obelske Familiefond. Staten bidrager også til finansieringen af det nye museum.  

Fotokreditering: Trandberg & Lundgaard Architects og Claus Pryds Architects 

 

Bygherre: Vejdirektoratet

Entreprenør: Per Aarsleff A/S

Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Architects og Claus Pryds Architects

 

Kilder:

Vejdirektoratet

Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Claus Pryds Architer

Københavns Universitet

Bemærk: Begrænsede pladser 

Vores invitation til byggepladsen tæller begrænset omfang. Derfor er det kun muligt at komme én person pr. virksomhed, og tilmelding er først til mølle. 

Var du så heldig at være med på første første besøg i maj 2022, så kan du ikke tilmelde dig dette besøg. 

Husk at det er et byggepladsbesøg, og at du selv skal medbringe sikkerhedsudstyr (sikkerhedssko, vest + hjelm) for at deltage

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Hvis du vil på venteliste så skriv en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dkProgram

  • 16:00 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 16:15 Introduktion til Danmarks nye Naturhistoriske Museum v/Hanne Alrø, Projektchef, Vejdirektoratet
  • 16:30 Fra ideer til form v/ Marie Abildgaard Knudsen, arkitekt, Lundgaard & Tranberg Arkitekter og Claus Pryds, arkitekt og founder, Claus Pryds Arkitekter
  • 17:00 Rundvisning on site
  • 17:30 Netværk og forfriskning
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

25/04 2023 16:00 - 18:00

Adresse

Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Deltagerantal

20

Mødested

På hjørnet af Øster Farimagsgade og Sølvgade

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
28266304

Praktisk information

Dato og tid

25/04 2023 16:00 - 18:00

Adresse

Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Deltagerantal

20

Mødested

På hjørnet af Øster Farimagsgade og Sølvgade

Kontakt

ngj@byensnetvaerk.dk
28266304

footer image byens netværk