Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

24. august 2017

Hvordan udbygger man et bevaringsværdigt hovedværk med respekt for de eksisterende bygningers arkitektoniske udtryk? Kay Fiskers mesterværk, Voldparken Skole, er for nyligt blevet udvidet med en ny, moderne hal, som indskriver sig i det eksisterende anlægs historie. Tag med når BBP ARKITEKTER og 1:1 landskab viser rundt og fortæller om det arkitektoniske afsæt for at bygge til Voldparkens komplekse bygningsanlæg.

I sidste skud på stammen i Byens Saloner vender vi blikket mod forstaden og diskuterer, hvad der skal til for at skabe en by i bedre balance. Vi starter med en gåtur i Taastrupgård. Derefter har vi samlet et superpanel, som sammen med Borgmester Michael Ziegler vil diskutere, hvordan vi forener forstadens beboere. Vi er allerede 40 tilmeldte, som sammen bliver klogere på udviklingen af fremtidens forstad, men vi kan sagtens være flere.

Vi har fejret det før, og nu er vi her igen. Vi er glade for at kunne byde velkommen til medlem nr. 300: Rådgivende ingeniører Hundsbæk & Henriksen Sjælland A/S. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.

I morgen går turen til Hamborg, hvor vi sammen med 30 deltagere skal se og opleve det fantastiske koncerthus - Elbphilharmonie. 

Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk
 

Månedens profil

Næstved Flisecenter leverer fliser, klinker og natursten til større og mindre byggerier i ind- og udland. Virksomheden har mere end 30 års erfaring i branchen og har bl.a. for nyligt leveret fliser til den ny svømmehal på Frederiksberg og til projektet The Krane i Nordhaven, hvor den ene af de legendariske kraner på kajen har gennemgået en omfattende renovering og nu fungerer som konferencelokale og spa.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen mellem Kunstakademiets arkitektuddannelse og FN’s verdensmål.
Kan et målrettet arbejde med FN´s 17 verdensmål være med til at styrke samarbejdet mellem arkitektfaget, uddannelsesverdenen og den virkelighed, vi alle er med til at forme? Læs det nye klummeindlæg skrevet af Arne Høi, Institutleder på KADK.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Søren Tegen Pedersen, plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune, har modtaget stafetten af Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme, med spørgsmålet: "Hvad er den by-strategiske vision for København og hvordan arbejder Kommunen med at leve op til den? Jeg tænker f.eks. på hvordan man vil udnytte det liv, der er skabt omkring universiteterne og Rigshospitalet, hvordan bliver det et aktiv for byen?"


Kommende arrangementer

Elbphilharmonie, HafenCity, Hamburg, 25.-26 august - venteliste

Ministudietur til Hamborg, hvor vi ser på nye bydele under udvikling og selvfølgelig også besøger det nye koncerthus, Der Elbphilharmonie.


Damesalen på Københavns Universitet, 30. august
Damesalen på Københavns Universitet er blevet udvidet med en let glasbygning udført i højisoleret glas, der er etableret direkte oven på den eksisterende gymnastiksal fra 1944.


www.byens-netvaerk.dk

Nordeas nye domicil i Ørestad Nord​, 31. august
Nordeas nye domicil i Ørestad Nord står nu færdigt. Vi har fået lov til at besøge det ambitiøse byggeri, lige inden de første medarbejdere flytter ind.

 


Grønttorvet, 5. september

Det gamle Grønttorv i Valby forvandles snart til en ny, moderne bydel med boliger, væksthuse, grønne omgivelser og en 20.000 m2 stor park med frugttræer. Tag med, når FB Gruppen viser os rundt i den spirende ny bydel.


Byens Saloner: Nye greb om forstaden?, 6. september

Byens Saloner zoomer denne gang ind på forstaden, der mange steder idag kæmper med sociale skævheder og større eller mindre udsving på 'balancenerven'. Nye greb i byplanlægningen er nødvendige.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september - venteliste

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Voldparken Skole og arven efter Kay Fisker, 21. september
Hvordan udbygger man et bevaringsværdigt hovedværk med respekt for de eksisterende bygningers arkitektoniske udtryk? Kay Fiskers mesterværk, Voldparken Skole, beliggende ud til Utterslev Mose, er for nylig blevet udvidet med en ny, moderne hal, som indskriver sig i det eksisterende anlægs historie.


Byens Netværksdag 2017, 16. november

Byggeriets samarbejdsformer ændrer sig, og branchen er under ombygning. På Byens Netværksdag ser vi nærmere på nogle af de samarbejdsmodeller, der for tiden udfordrer og skaber innovation på tværs af branchen.


Afholdte arrangementer

 

Kan arkitektur og design redde verden? 10. august
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Reception: LOGIK & CO. fylder 15 år, 21. september

LOGIK & CO. fejrer 15 år i branchen i år og inviterer kunder, samarbejdspartnere og venner af huset til reception i Ryesgade den 21. september.

 


www.byens-netvaerk.dk

Inspirationsmøde om BYGGE DIALOG, 27. september
Byggeriets Evaluerings Center byder indenfor til et inspirationsmøde, hvor du kan høre, hvordan byggeriets frontløbere anvender værktøjet BYGGE DIALOG til at forbedre byggeprocessen.


www.byens-netvaerk.dk

Fremtidens cirkulære byggeri,  27. september

VELFAC inviterer til gratis morgenseminar i hjertet af Aarhus om fremtidens cirkulære byggeri – set med rådgiverens øjne.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusdage på kursusrækken Bygningsrestaurering 2017
Kursusrækken byder på indlæg fra ikke mindre end 60 dygtige restaureringsfagfolk. Kgl. bygningsinspektører, professorer, forskere, arkitekter, konservatorer, ingeniører, restaureringshåndværkere, materialeproducenter- og leverandører og mange flere!


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link