print logo

Kan arkitektur og design redde verden?


Ny udstilling på Kunstakademiets Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) sætter fokus på FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling. Tag med, når kandidater og undervisere fortæller, hvordan nye tilgange i arkitekturen og hos designere kan være med til at sende vores verden i en mere bæredygtig retning.

Fotoreportage

KADK har som den første uddannelsesinstitution i verden valgt at dedikere tre år til arbejdet med FN’s verdensmål. På sommerens afgangsudstilling viser i alt 253 nyuddannede kandidater – heraf 89 designere og 164 arkitekter – hvordan deres kunstneriske og innovative tilgang kan være med til at rykke ved den måde, vi lever og indretter os på.

Gennem en bred pallette af afgangsprojekter præsenteres vi for en række konkrete bud på, hvordan vi løser nogle af de aktuelle udfordringer i tiden, hvor efterspørgslen på bæredygtige løsninger og produkter vokser verden over.

Under Byens Netværks besøg vil nogle af årets afgangsstuderende og deres undervisere vise rundt i deres udstilling, der bl.a. byder på nyskabelser som:
 

 • Et bygningsværk, der i kraft af sin arkitektoniske form og facadebelægning kan centrifugere og opsamle tunge støvpartikler og dermed forbedre luftkvaliteten. Projektet er udviklet – og afprøvet – i den kinesiske Gobi-ørken.
 • Et bud på, hvordan man med fleksible diger, der udbygges og udvikles i takt med havvandstigningen, kan sikre udsatte kystområder omkring Storkøbenhavn. Planen gør det samtidig muligt at beskytte såvel biodiversiteten som muligheden for rekreative oplevelser ved vandet.
 • Et baggårdshus, der sikrer mangfoldighed i en stigende homogeniseret storby og et bud på, hvordan man kan omdanne parcelhusene, så de svarer til nutidens behov. 


Tag med og lad dig inspirere på KADK’s sommerudstilling, hvor en ny generation af arkitekter og designere præsenterer deres løsningsbud på nogle af tidens allerstørste udfordringer.


Fotos: KADK

 Program

 • 15:30
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:45
  Intro til årets afgangsudstilling v. Institutleder Arne Høi
 • 16:00
  Rundvisning i udstillingen
 • 17:00
  Netværk og forfriskninger samt diskussion og erfaringsudveksling: Byggebranchen og FN´s 17 verdensmål
 • 17:45
  Tak for idag

Praktisk information

Dato og tid

10/08 2017 15:30 - 17:45

Adresse

Philip de Langes Allé 10
1435 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger 22346629

Praktisk information

Dato og tid

10/08 2017 15:30 - 17:45

Adresse

Philip de Langes Allé 10
1435 København K

Deltagerantal

40

Mødested

Vi mødes foran hovedindgangen

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger 22346629

footer image byens netværk