Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


25. november 2021

Der er fuld blus på debatterne i Byen Netværk, og nu er det tid til den sidste i rækken: Byens Saloner: En branche i balance. Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) stiller vi skarpt på kønsbalancen i byggeriet og på de udfordringer og initiativer, byggebranchen møder i arbejdet med diversitet. Vær selv med i debatten og bliv klogere på, hvordan vi griber udfordringerne an, så vi på tværs af fag kan samarbejde om at skabe en byggebranche, hvor der er plads til alle.

På arrangementet kan du møde:

  • Camilla van Deurs, Københavns Kommune
  • Frants Nielsen, Dorte Mandrup Arkitekter
  • Michael S. Larsen, CG Jensen
  • Fanny Løber Munch, fmraadgivning.dk
  • Simen Sorthe, Arkitektforeningen/Det Kongelige Akademi
  • Moderator: Lone Feifer, VELUX

Du kan også se (eller gense) stadsarkitekterne Tina Saaby og Lisbet Wolters i dialog om den klimapolitiske dagsorden og bæredygtige omstilling i deres kommuner i Byens Saloner: Stadsarkitekter på Klimakurs. Du finder et link til optagelsen her.

Der er også en ny Byens Podcast på trapperne med centrale pointer fra den netop afholdte debat om dynamikkerne i tidens byudvikling, som var emnet for Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen. Vi sender link til podcasten i et separat nyhedsbrev i næste uge.  

Og så skal vi byde velkommen til endnu et nyt medlem, nemlig CBS - Copenhagen Business School. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.  

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

MMAKE er et byggeteknisk rådgivningsfirma med fokus på renovering af ejer-, andels- og almennyttige boligforeninger i Storkøbenhavn og omegn. Vores kerneydelse er byggerådgivning ved store og mellemstore renoveringsprojekter. Det handler blandt andet om byfornyelse, energioptimering, klimasikring og udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Da debatten om MeToo, ligestilling og diversitet blev skudt i gang i 2017 måtte mange erkende, at vi i Danmark ikke er helt så lige, som vi går og tror. Byggeriet er en af de brancher, der især halter bagefter, og der er store gevinster at hente, hvis vi får sat alle talenter i spil. Læs Byens Klumme skrevet af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA).


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen Architects. Læs hvad der optager hende i arbejdet for at udbrede viden til byggebranchen om genanvendelse af byggematerialer samt reduktion af CO2-udledning og farlige stoffer. Læs med her.


Kommende arrangementer

Nyt byhus i Ny Østergade, 30. november - venteliste
Hvor der tidligere lå en forsømt parkeringsplads på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade, står nu et anmelderrost nyt byhus, der på samme tid er moderne og klassisk, og som skaber ny værdi og sammenhæng i kvarteret. Vi får et kig ind bag facaden.


Byens Saloner: En branche i balance​, 2. december
Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar samler vi branchen til en snak om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Med udgangspunkt i de gode erfaringer og businesscases diskuterer vi, hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i bedre balance.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde (II), 7. december - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nytårskur København 2022​, 7. januar
Så kan vi endelig igen holde vores traditionsrige nytårskur i København. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag i rammerne af det historiske Ørkenfort på Christianshavn, der nu er Københavns nye luksushotel; NH Collection Copenhagen.


Nytårskur Aarhus 2022, 14. januar
For første gang inviterer vi til nytårskur i Aarhus! Festlighederne finder sted på RESTAURANT MALT i det tidligere Ceres Bryggeri, hvor vi skal nyde en aften med fokus på netværk, fællesskab og fest i de stemningsfyldte, rustikke lokaler. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Arkitektskolen Aarhus - arkitektur for arkitekter
 Fotoreportage

 


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Nyboder – restaurering og modernisering
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Hvad skal vi med New European Bauhaus?
Vi følger i hælene på initiativtagerne bag det nye europæiske projekt og spørger, hvad de mener at byggebranchen kan få ud af at samarbejde på tværs af kunst, arkitektur og videnskab i Europa. Lyt med her.


Byens Podcast: Alment byggeboom på vej?
Vi dykker ned i det politiske boligudspil fra Regeringen, der skal sikre billige boliger i de store byer. Spørgsmålet er således, om der er et alment byggeboom på vej – og hvad der skal til for at realisere de høje ambitioner? Lyt med her.


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Bliv 'fraktionær' og gør unge gode til at arbejde
FRAK er en socialøkonomisk virksomhed i København, der gør unge mellem 13-17 år gode til at arbejde. FRAK søger nu flere fraktionærer, der vil investere i fremtidens arbejdskraft. Læs mere her og se, hvordan din virksomhed kan hjælpe.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link