print logo

Byens Saloner: En branche i balance


Drik din morgenkaffe i Byens Saloner, hvor Byens Netværk og Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) samler branchen til en snak om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Al erfaring viser nemlig, at byggebranchen har brug for større kønsmæssig diversitet, hvis vi skal styrke vores samarbejde, trivsel, innovation og konkurrenceevne. Vi skal høre de gode erfaringer og businesscases, og sammen med forbilleder og repræsentanter fra branchen diskutere, hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i bedre balance.

Moderator er Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX.

Deltagerliste (opdateret 1.12.21)

Luk fuld beskrivelse


Mens byggebranchen buldrer derudaf, og efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er stadigt stigende, vælger alt for få kvinder i dag at blive håndværkere. Skruer man tiden 10 år frem, anslås det, at der vil mangle cirka 17.000 uddannede med en håndværksuddannelse. Samtidig udgør andelen af kvinder i håndværksfagene, samt arkitekt- og ingeniørfagene, under 10 procent, og dette tal har stort set ikke rykket sig de sidste 20 år. Danmark sakker generelt agterud i den globale kamp for ligestilling, og det er et stort tab for såvel samfund som forretning.

Ved dagens salon kigger vi på, hvilke udfordringer erhvervslivet møder i arbejdet med diversitet, samt hvordan der kan sættes ind for at øge diversiteten i byggeriet. Med afsæt i rapporten fra FBSA (marts 2021) zoomer vi ind på kønsbalancen i den danske byggebranche og giver ordet til tre repræsentanter fra branchen – en offentlig bygherre: Københavns Kommune, en rådgiver: Dorte Mandrup Arkitekter og en entreprenør: CG Jensen - der vil dele deres erfaringer fra arbejdet med at skabe større kønsdiversitet på deres arbejdspladser.

Vi slutter med en fyrig paneldebat om fordelen ved forskellighed, samt hvordan vi griber udfordringerne an, så vi på tværs af fag kan samarbejde om at skabe en byggebranche, hvor der er plads til alle.

Panelet er besat med følgende deltagere:

 • Camilla van Deurs, stadsarkitekt, Københavns Kommune
 • Frants Nielsen, adm. direktør, Dorte Mandrup Arkitekter
 • Michael S. Larsen, adm. direktør, CG Jensen
 • Fanny Løber Munch, stifter, Fanny Munch Rådgivning 
 • Simen Sorthe, arkitekt, Det Kongelige Akademi


Moderator: Lone Feifer, VELUX

Der er desuden et par åbne stole i panelet til at publikum på skift kan indtage en plads og dermed blande sig i debatten med holdninger, ideer samt gode og dårlige erfaringer. 


Arrangementet afholdes i et samarbejde mellem Byens Netværk og Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og er en opfølger til rapporten fra FSBA Vejen til større kønsdiversitet i byggebranchen og til Byens Podcast: Kønskamp i byggebranchen – hvor lige skal vi være? 
 

Vi opfordrer alle uanset køn til at deltage i denne morgendebat, hvor inspirerende indlæg, dystre tal og behørige opråb suppleres af velbrygget kaffe og lune croissanter. Det er gratis for medlemmer af Byens Netværk og/eller FBSA.

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Foto: Per Aarsleff v. Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar

 Program

 • 08:15 Ankomst, kaffe & croissanter
 • 08:30 Velkomst v. Byens Netværk og Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar
 • 08:35 Kønsdiversitet som ledelsesdisciplin - status og et kig ind i fremtiden v. Lisbeth Odgaard Madsen fra Potential Co og Henriette Højgaard fra DareGender
 • 08:45 Temperaturmåling: Hvor langt er byggebranchen kommet? v. Christina Schultz, sekretariatsleder i FBSA
  Vi sætter spot på resultaterne af en rundspørge blandt ledere og medarbejdere i branchen omkring håndtering af diversitet i virksomhederne.
 • 08:55 Hvad skal der til? Hør om erfaringer og konkrete initiativer fra tre centrale virksomhedsledere
  v. Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune, Frants Nielsen, adm. direktør i Dorte Mandrup Arkitekter og Michael S. Larsen, direktør i CG Jensen
 • 09:15 Paneldebat: Hvordan skaber vi en branche i balance?
  Moderator: Lone Feifer, direktør for bæredygtigt byggeri i VELUX
 • 10:15 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

02/12 2021 08:15 - 10:15

Adresse

Bryghusgade 8
1220 København

Deltagerantal

60

Mødested

Fæstningens Materialgård, lokale: Los Angeles

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 2234 6629

Praktisk information

Dato og tid

02/12 2021 08:15 - 10:15

Adresse

Bryghusgade 8
1220 København

Deltagerantal

60

Mødested

Fæstningens Materialgård, lokale: Los Angeles

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 2234 6629

footer image byens netværk