Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


26. oktober

Kan et betondæk genanvendes som trappe? I Nordvest er en tidligere industribygning ved at blive transformeret ud fra idéen om, at bygningen skal genanvende sig selv. Vi møder arkitekten, ingeniøren og entreprenøren bag projektet på Thoravej 29, der skal omdannes til et inspirerende og kreativt 'community' for Bikubenfondens filantropiske arbejde. På en omvisning på byggepladsen hører vi om projektet, der rykker grænserne for, hvordan vi (gen)bruger de ressourcer, vi har til rådighed, når vi bygger. Og da arrangementet er årets sidste i København, slutter vi af med at ønske hinanden god jul over hjemmelavet gløgg.

I Aarhus handler det også om transformation, når vi skal høre om udviklingen af Amtssygehuset - fra sengestuer til ny bydel med fokus på, hvordan det gamle amtssygehus skal omdannes til et nyt, attraktivt boligområde, der dyrker fællesskabet og en bæredygtig udvikling, mens stedets historie også videreføres.

Vi besøger også Europaplads i Aarhus, hvor en ny kontorbygning har indtaget et af byens centrale byrum med et spektakulært og todelt facadeudtryk. Ud over at se og høre om erhvervsbyggeriet skal vi også høre om renoveringen af nabobygningerne på Mindegade. 

Bemærk, at det på begge Aarhus arrangementer er muligt at få en gratis gæsteplads, så ræk gerne ud i dit netværk og spred budskabet. 

Mens årets sidste arrangementer er i kalenderen, så er 2024's første arrangement det også: Vi starter festligt ud med nytårskur i København den 5. januar, hvor vi samles til middag og masser af netværk i Den Grønne Kødby. Vi glæder os som altid til at se både kendte og nye ansigter, så grib chancen for at gå ind i det nye år med byens bedste netværkskolleger.


Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Bliv del af det byggefaglige kontorfællesskab VÆRKSTEDET, hvor 100 rådgivere fra SINUZ, ART-TEK, Tranberg Arkitekter og JJW Arkitekter sidder under samme tag og samarbejder og sparrer med hinanden i dagligdagen. Værkstedet er et dobbelthøjt, moderne og velfungerende DGNB-certificeret kontormiljø med gode mødefaciliteter, fælles reception og kantine og den skønneste, grønne tagterrasse. Og nu er der plads til flere virksomheder i fællesskabet. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Evolutionen bevæger sig fremad - ressourcerne kører i ring
Den menneskelige population er for øjeblikket i gang med at gøre sig en større kollektiv erkendelse, der peger fremad men i høj grad også bagud. Vi er ved at opdage - med lige dele gru og skam - at det er umuligt at komme frem til et ægte bæredygtigt menneskesamfund blot ved at skrue lidt på knapperne og reducere forurening og naturødelæggelse. Læs Byens Klumme af Kristine Kjørup Rasmussen, Biodiversitetsudvikler, Biolog, Ph.d., OIKO. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Søren Tscherning, Adm. direktør og ejerleder i Tscherning A/S har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål om virksomhedens ambitioner for den grønne agenda og om genbrug og upcycling i byggeriet. Læs svaret i Byens Stafet - og se også til hvem og med hvilket nyt spørgsmål, medlemsstafetten er sendt videre.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Hvordan transformerer vi byerne?
Hvad skal der til for, at vi for alvor får sat skub i transformationen? Lyt med på denne podcast, hvor vi dykker ned i mulighederne og de store potentialer, der ligger i at få øje på det skønne i det uskønne med bl.a. stadsarkitekt Anne Mette Boye, Aarhus Kommune, Søren Pihlmann fra Pihlmann Architects og Olav de Linde fra ejendomsselskabet Olav de Linde.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Rebuilding for Hope (episode #1) & Reflections on rebuilding - a global journey (episode #2)
Byens Podcast besøgte Rebuilding Pavilion på UIA World Congress of Architects. Hør to podcasts med interviews med bl.a. Yasmeen Lari og en række andre internationale og danske profiler, der reflekterer over behovet for bæredygtig genopbygning. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byens Saloner: Midlertidig transformation, 26. oktober
Hvordan tilpasser vi utidssvarende bygninger til tidens behov og gør midlertidig transformation til et værktøj for bæredygtig vækst og merværdi? Det ser vi nærmere på, når vi mødes til oplæg, rundvisning og netværk på Schæffergården i Gentofte. 


Genopbygning Ukraine​, 31. oktober
Krigen i Ukraine raser fortsat med uoverstigelige konsekvenser, og landet står overfor en enorm genopbygningsudfordring. Mød Kyiv-baserede Balbek Bureau samt Henriette Ejstrup og Ingeborg Hau fra Det Kongelige Akademi i en samtale om de nødvendige spørgsmål og refleksioner ift. bæredygtig genopbygning, ukrainsk/dansk samarbejde og værdifællesskab i arkitekturen. 


Byens Saloner: Regenerativ ledelse, 1. november
På Building Green stiller vi skarpt på principperne bag det regenerative tankesæt. Hvad er det - og hvor kan det rykke os hen som organisationer, ledere og medarbejdere? Vi har spurgt en fremtidsforsker, en biolog, en arkitekt og en byudvikler. 


Byen vågner: Kunst som identitetsskaber og investering i byggeri og byudvikling, 7. november
Hvordan kan kunst give liv, sjæl og værdi til byggeri og byudvikling? Mød A. Enggaard og Yoke i en samtale om kunst som identitetsskaber og investering.


Byens Saloner: Forstaden 2.0, 8. november
Med to nye stadsarkitekter på scenen: Solveig Bergmann Nielsen, stadsarkitekt i Rødovre Kommune og Dennis Larsen, stadsarkitekt i Gladsaxe Kommune, sætter vi fokus på vejen til en grønnere, blødere og mere blandet forstad. 

 

 


Intromøde i Byens Netværk, 14. november
Er du nyt medlem i Byens Netværk? Eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Amtssygehuset - en ny bydel i Aarhus​, 14. november
Aarhus’ gamle Amtssygehus skal forvandles til et nyt bykvarter, der bygger videre på stedets historie og sundhedsfremmende idealer. LINK Arkitektur og Aarhus Kommune åbner dørene for den kommende transformation, der forener gammelt og nyt. 


Rolighedsvej Bycampus: Studie-, forsker- og familieboliger​, 15. november - venteliste
Byggepladsbesøg til de nye studie-, forsker- og familieboliger, der lige nu tager form langs Åboulevard og Bülowsvej som del af det kommende Rolighedsvej Bycampus på Frederiksberg.  


Kunst og arkitektur på fremtidens metrostationer​, 23. november - venteliste
Besøg den underjordiske byggeplads til den kommende metrostation Mozarts Plads i Sydhavnen og hør, hvorfor man tænker kunsten ind i arkitekturen allerede fra begyndelsen af projektet. 

 


Thoravej 29 - bygningen der genanvender sig selv, 12. december
Tag med på byggepladsbesøg i Nordvest, hvor en industribygning er ved at blive transformeret til et kreativt 'community', og hvor genanvendelighed spiller en afgørende rolle i projektet. 


EUROPAPLADS i Aarhus, 13. december
Før de nye lejere flytter ind, besøger vi det nye kontorhus på den centrale Europaplads. Byggeriets 8 etager står med et todelt facadeudtryk, hvor den nederste er beklædt med natursten, mens den øverste har et let udtryk i glas og aluminium. 

 


Nytårskur København, 5. januar
Vi glæder os til at markere begyndelsen af 2024 sammen med Byens bedste Netværk. Årets nytårskur finder sted fredag den 5. januar hos Food Space i Den Grønne Kødby på Vesterbro i København.

 


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Building Green København, 1. & 2. november
Kom til Building Green i Forum og få inspiration og viden om bæredygtige løsninger. I år med særligt fokus på det regenerative byggeri i forhold til bl.a. renovering og transformation, materialer på planetens præmisser samt energi- og CO2- udledninger. Få en gratis billet ved at tilmelde dig her


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link