Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


13. januar 2022 

Det kan måske virke lettere eksotisk at forestille sig, at vi befinder os ved den sydfranske Croisette om et par måneder. Det er ikke desto mindre det, vi kigger ind i, mens vi planlægger arrangementer til Mipim, der - om alt går vel - er tilbage i Cannes den 15.-18. marts. I dette nyhedsbrev kan du læse mere om Byens Netværks aktiviteter på Mipim 2022.

I år har vi i fællesskab med vores foreningsvenner planlagt endnu flere arrangementer end tidligere. Med andre ord: Der planlægges både et før, et under og et efter Mipim.

Før
Vi starter med at holde et Mipim Kickoff i København den 25. februar - denne gang i samarbejde med Byggesocietetet, Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Industri. Kom og mød andre danske deltagere og få indblik i hvilke events, der er på programmet. 

Under
På Mipim er vi inviteret til verdenspremiere på det flydende, modulære - og dansk udviklede - byggekoncept Seanics - future living on water

Og intet Mipim uden vores traditionsrige Mipim Kaffe-Rendez-Vous. Vi glæder os til igen at kunne mødes til morgenkaffe og netværk på Restaurant le 13.31. Og samme aften fortsætter vi med hyggeligt samvær og Before Dinner-drinks i gårdrummet på vores hyggelige netværkshotel Chanteclair.

Du kan også komme med til vores første internationale konferenceevent i Grand Palais: Global Danish Solutions - and how to build a more sustainable world, som vi holder i samarbejde med Byggesocietetet, Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Industri. Mere om det i næste uges nyhedsbrev.

Og endelig holder vi i samarbejde med Danske Arkitektvirksomheder en topaktuel og tværfaglig debat for den danske byggebranche på Cafe Maëma Plage: Byudvikling med merværdi. Også det kommer der mere om i næste uge.

Efter
Sidste år flyttede vi scenen fra Cannes til Kastrup, da vi holdt konferencen Byggebranchen ser grønt. Til sommer gentager vi successen med en ny udgave af konferencen den 19.-20. maj. Mere om det senere.

Summa sumarum er der masser af Mipim på programmet. Nogle arrangementer er allerede åbne for tilmeldinger - de sidste følger i næste uge.

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Andel skaber oplevelser, identiteter og bæredygtige by- og boligkoncepter, der sætter form på fremtiden og gør forandring attraktiv og meningsfuld. Andel er grundlagt på den enkle tanke, at ingen kan forandre verden alene, men at alle har en andel i at forandre verden. Læs mere i Månedens Profil her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os.


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Læs med her.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn. Læs bl.a. hendes svar på, hvordan By & Havn arbejder med bæredygtighed og det gode byliv. Og se hvem stafetten er sendt videre til med et spørgsmål om, hvordan man skaber god borgerdialog. Læs med her.


Kommende arrangementer

LIFE Campus, 26. januar
LIFE Campus er Danmarks nye nationale læringscenter, hvor skoleelever kan gå på opdagelse i et naturvidenskabeligt univers. Vi besøger det inspirerende læringscenter i Lyngby sammen med arkitekterne bag projektet.


ONLINE: Copenhagen Light Festival, 9. februar
Når vintermørket falder på, kaster Copenhagen Light Festival lys på byen med midlertidige lysinstallationer og lysoplevelser i København. Få en online introduktion til værkerne og gå derefter på lysvandring i byen - sammen eller hver for sig.


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn, 23. februar
A:GAIN upcycler træ, plast, tekstiler, glas m.v. for at skabe løsninger, der er med til at løse vores resource(over)forbrug i branchen. Vi besøger A:GAIN og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling.


KAB fælleskabets nye kontorhus, 24. februar
Vi besøger KAB-Huset på Enghavevej, hvor det gode fællesskab er gennemgående for den anmelderroste arkitektur. Sammen med Rolf Andersson, udviklingsdirektør i KAB, får inblik i husets tilblivelse samt sociale, økonomiske og bæredygtige profil.


Mipim Kickoff 2022, 25. februar
Byens Netværk, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Industri og Byggesocietetet holder fælles kickoff for deltagere til den internationale bygge- og ejendomsmesse Mipim 2022. 


Værkstedsbesøg - funktionskunst og læringsrum, 3. marts
Få indblik i de kreative processer, når vi møder Rune Fjord og Esben Horn, hvis samarbejdsprojekter favner fra udstilling og udsmykning til funktionskunst og læringsrum med fokus på helhedstænkning, kunstnerisk kant og materialer.


Mipim Seanics - living on Water, 15. marts
Et flydende modulært byggekoncept vil i år lægge til kaj ved den sydfranske riviera i Cannes. Konceptet er dansk, og vi tager med til verdenspremiere på SEANICS, der i samarbejde med VELUX inviterer på eksklusivt besøg i det flydende element.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes, 16. marts
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Derfor er vi glade for nu igen at invitere nuværende og kommende medlemsvirksomheder til vores populære morgenkaffe på Restaurant le 13.31 i Cannes.


Mipim Before Dinner-drinks på Hotel Chanteclair, 16. marts
Efter to års corona-pause er Mipim tilbage i Cannes i marts. Traditionen tro holder vi et lille uformelt drinks-arrangement i gårdrummet på 'vores' netværkshotel – Hotel Chanteclair.


Tinghøj Vandreservoir - storslået og fredet betonhistorie, 22. marts
Vi har fået en unik mulighed for at opleve et stykke fascinerende og fredet betonhistorie, når vi tager til Gladsaxe og besøger vandbeholder nr. 2 på Tinghøj Vandreservoir.


Forårskur København 2022​, 1. april
Save the date: Vores nytårskur bliver til en forårskur. Vi glæder os til at samle branchen til en festlig aften. Nærmere omkring lokation meldes ud snarest. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Forårskur Aarhus 2022, 6. maj
Vores nytårskur bliver til en forårskur! Tag med til den jyske hovedstad, hvor vi glæder os til at samle branchen til en sjov og festlig aften på Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. 


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #1: Hvad kan vi lære af Fælledby?
Fælledby på Amager har lidt en omtumlet tilværelse siden projektet første gang blev præsenteret for offentligheden. Byens Podcast har besøgt projektkontoret Fælledby P/S, hvor vi hører Anne Skovbro, By & Havn og Erling Thygesen, PensionDanmark og Fælledby P/S fortælle om visionerne og processen frem til nu. Lyt med her.


Byens Podcast: Benspænd i byudviklingen #2: Kan byudvikling blive mere demokratisk?
Hvordan skal byen udvikle sig – og hvordan kan planlæggere, politikere og borgere påvirke processerne? Skal de store forandringer af byen underlægges en anden demokratisk form end den vi kender i dag? Byens Podcast var med til debatsalonen: Byen, borgeren og vandsalamanderen. Lyt med her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link