Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

1. september 2017

I sidste uge var Byens Netværk på en fantastisk mini-studietur til Elbphilharmonien i Hamborg. Glæd jer til at se billederne - og hvem ved - måske gentager vi successen.


I næste uge går turen til Høje-Taastrup, hvor vi sammen med et skarpt panel med borgmester Michael Ziegler i spidsen skal diskutere, hvordan vi kan blive bedre til at skabe byer i balance. Se programmet her og send gerne videre i dit netværk.


Om 14 dage går turen til Helsinki med et fuldt pakket fagligt program, som byder på ny og klassisk arkitektur, byudvikling, internationalt netværk og meget mere.


Det er ikke kun i Byens Netværk, at der er gang i den. Det gælder i den grad også på DTU, hvor vi denne gang skal kigge nærmere på Biosfæren, som er navnet på det træbeklædte atrium i bygning 202. Med sine iøjnefaldende 'egetræskasser' i forskudte plan danner rummet en varm og indbydende ramme om sociale møder og faglige udvekslinger mellem husets mange brugere. Kom med og se den imponerende bygning.


Fra en skole en til en anden skole. Vi besøger Sundbyøster Skole, som er en klassisk, bevaringsværdig byskole i røde mursten, der er blevet helhedsrenoveret og om- og tilbygget. Skolen er tænkt som et mikrokosmos, hvor skolens indre er en spejling af den bystruktur, som skolen er en del af: Pladsen, gaden og beboelsen. Det kommer til udtryk ved, at forbindelses- og fællesarealer er lagt ud som pladser og gader, og at offentlige rum gennem store glaspartier inviterer omgivelsernes blik indenfor. 
 

Denne gang fejrer vi hele tre nye medlemmer, nemlig Nature Impact, LØVGREEN og Laungaard Arkitekter. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.


Gang i den har de også hos vores venner i GivRum i forbindelse med Citylink Festivalen, som i år afholdes i København. Blandt andet er de aktuelle med konferencen Exploring Experimental Cities. Der er en særlig rabat for Byens Netværks medlemmer - læs mere og tilmeld dig her.


Månedens profil er EQUITONE, hvis speciale er gennemfarvede facadeelementer designet til og af arkitekter. Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

EQUITONE er et gennemfarvet facademateriale designet af og til arkitekter. Virksomheden bag produktets mission er at inspirere og rådgive byggeriet partnere til at realisere deres visioner og planer for et sundt og bæredygtigt byggeri.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Klumme

Grænsefladen mellem Kunstakademiets arkitektuddannelse og FN’s verdensmål.
Kan et målrettet arbejde med FN´s 17 verdensmål være med til at styrke samarbejdet mellem arkitektfaget, uddannelsesverdenen og den virkelighed, vi alle er med til at forme? Læs det nye klummeindlæg skrevet af Arne Høi, Institutleder på KADK.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Søren Tegen Pedersen, plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune, har modtaget stafetten af Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme, med spørgsmålet: "Hvad er den by-strategiske vision for København og hvordan arbejder Kommunen med at leve op til den? Jeg tænker f.eks. på hvordan man vil udnytte det liv, der er skabt omkring universiteterne og Rigshospitalet, hvordan bliver det et aktiv for byen?"


Kommende arrangementer

Grønttorvet, 5. september

Det gamle Grønttorv i Valby forvandles snart til en ny, moderne bydel med boliger, væksthuse, grønne omgivelser og en 20.000 m2 stor park med frugttræer. Tag med, når FB Gruppen viser os rundt i den spirende ny bydel.


Byens Saloner: Nye greb om forstaden, 6. september

Byens Saloner zoomer denne gang ind på forstaden, der mange steder idag kæmper med sociale skævheder og større eller mindre udsving på 'balancenerven'. Nye greb i byplanlægningen er nødvendige.


Studietur til Helsinki, 13.-16. september - venteliste

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Voldparken Skole og arven efter Kay Fisker, 21. september
Hvordan udbygger man et bevaringsværdigt hovedværk med respekt for de eksisterende bygningers arkitektoniske udtryk? Kay Fiskers mesterværk, Voldparken Skole, beliggende ud til Utterslev Mose, er for nylig blevet udvidet med en ny, moderne hal, som indskriver sig i det eksisterende anlægs historie.


www.byens-netvaerk.dk

Biosfæren - bygning 202 på DTU, 26. september
Biosfæren er navnet på det træbeklædte atrium i DTUs nye bygning 202. Med sine iøjnefaldende 'egetræskasser' i forskudte plan danner rummet en varm og indbydende ramme om sociale møder og faglige udvekslinger mellem husets mange brugere. Kom med indenfor i den imponerende bygning, som bl.a. har fået Tømrerprisen 2017.


Sundbyøster Skole, 28. september
Tag med på besøg i Sundbyøster Skole, som er en klassisk, bevaringsværdig byskole i røde mursten. Den eksisterende skole er blevet helhedsrenoveret og ombygget, og en ny fritliggende bygning med basis- og faglokaler, en tumlesal og en ny skolegård er blevet opført. Mangor & Nagel inviterer os med indenfor.


Byens Netværksdag 2017, 16. november

Byggeriets samarbejdsformer ændrer sig, og branchen er under ombygning. På Byens Netværksdag ser vi nærmere på nogle af de samarbejdsmodeller, der for tiden udfordrer og skaber innovation på tværs af branchen.


Afholdte arrangementer

 

Kan arkitektur og design redde verden? 10. august
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

Konference: Exploring Experimental Cities, 21-23. september
Hvordan kan eksperimenterende byudvikling bidrage til at skabe mere leve- og bæredygtige byer? Oplev forskere, planlæggere, developere og aktivister fra hele verden diskutere mulighederne og udfordringerne ved ekpserimenterende byudvikling. Konferencen foregår i Københavns Sydhavn og i Carlsberg Byen. Medlemmer af Byens Netværk får rabat på deltagerprisen.


www.byens-netvaerk.dk

Reception: LOGIK & CO. fylder 15 år, 21. september

LOGIK & CO. fejrer 15 år i branchen i år og inviterer kunder, samarbejdspartnere og venner af huset til reception i Ryesgade den 21. september.

 


www.byens-netvaerk.dk

Inspirationsmøde om BYGGE DIALOG, 27. september
Byggeriets Evaluerings Center byder indenfor til et inspirationsmøde, hvor du kan høre, hvordan byggeriets frontløbere anvender værktøjet BYGGE DIALOG til at forbedre byggeprocessen.


www.byens-netvaerk.dk

Fremtidens cirkulære byggeri,  27. september

VELFAC inviterer til gratis morgenseminar i hjertet af Aarhus om fremtidens cirkulære byggeri – set med rådgiverens øjne.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusdage på kursusrækken Bygningsrestaurering 2017
Kursusrækken byder på indlæg fra ikke mindre end 60 dygtige restaureringsfagfolk. Kgl. bygningsinspektører, professorer, forskere, arkitekter, konservatorer, ingeniører, restaureringshåndværkere, materialeproducenter- og leverandører og mange flere!


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link