print logo
Byens netværk

Exploring Experimental Cities

Udgivet d. 30. august 2017

Fremtidens byer skal skabes gennem eksperimenter

Den 21.-23. september sætter konferencen Exploring Experimental Cities fokus på, hvordan eksperimenterende byudvikling kan bidrage til at skabe mere leve- og bæredygtige byer. Konferencen foregår i Københavns Sydhavn og i Carlsberg Byen – begge områder, der i disse dage oplever en voldsom udvikling – på godt og ondt. 

På konferencen vil 200 forskere, planlæggere, developere og aktivister fra hele verden diskutere mulighederne og udfordringerne ved at arbejde mere eksperimenterende med udviklingen af byer. 

Vi har inviteret nogle af de ledende forskere og praktikere i feltet til at rammesætte dagene.

 

Om morgenen vil der være keynote talks fra bl.a.:


- Jason Roberts – "how to make communities blossom" (http://betterblock.org/)
- Indy Johar "democratizing cities" (https://provocations.darkmatterlabs.org/)
- Andrew Karvonen "framing the experimental city" (https://www.kth.se/profile/apkar)
- Torange Khonsari (http://publicworksgroup.net/about/members/current/torange.khonsari)

Om eftermiddagen kan man vælge mellem en række breakout-sessions, hvor der bl.a. vil blive sat fokus på, hvordan byen bliver gjort "governable", demokratiske design-eksperimenter, det midlertidiges rolle, leg i offentlige rum samt talt om en række konkrete erfaringer med byeksperimenter. 

Som en tilføjelse til det faglige program bliver konferencen rammesat af fire byeksperimenter, udarbejdet af særligt inviterede grupper fra Aarhus, Dallas, Berlin, Istanbul. Her kan man bl.a. opleve et turistbureau fra fremtiden og et forsøg med oppustelige bygningsværker lavet af genbrugsplastik. 

For de særligt dedikerede vil der også om lørdagen være konference-program. Her vil vi gå mere i arbejdsmode og fokusere på, hvordan der konkret kan skabes rum for at eksperimentere mere med udviklingen af byer. 

Se det fulde program på www.experimentalcities.com

 

PRIS: DKK 800,00 EX. MOMS (FOR BYENS NETVÆRKS MEDLEMMER)

Reserver din plads på Exploring Experimental Cites ved at sende en mail til anna@givrum.nu og du vil herefter modtage dit tilmeldingslink. NB: Skriv ’Byens Netværk Medlem’ i emnefeltet.

 

footer image byens netværk