Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


3. april 2023

Vær med til at forme Byens Netværk

Byens Netværk er medlemmernes forening og drives i høj grad af jeres engagement. Organisationen er sammensat af en bestyrelse, et arrangementsudvalg og et sekretariat.

Arrangementsudvalg
Arrangementsudvalget udpeges af sekretariatet og er sammensat af repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder - på tværs af brancher - med lyst til at præge foreningens arrangementer. Pt. er der ca. 15 medlemmer af arrangementsudvalget.

Arrangementsudvalget er et aktivt udvalg med 4-5 årlige møder, hvor vi diskuterer og planlægger aktuelle og kommende arrangementer.

Bestyrelse
Bestyrelsen har det formelle ansvar for foreningen og består af op til 9 medlemmer og 2 suppleanter. Vi har ca. 4 møder, en general­forsam­ling og et seminar om året. Suppleanter deltager ikke i det ”daglige” bestyrelsesarbej­de, men inddrages hvis et bestyrelsesmedlem træder ud i løbet af perioden.

Ved den årlige generalforsamling er ca. halvdelen af bestyrelsen på valg, ligesom suppleanterne er på valg hvert år.

Vores vedtægter betyder, at bestyrelsen skal sammensættes af et bredt udsnit af aktørerne i byens udvikling. Med andre ord skal bestyrelsen afspejle alsidigheden i Byens Netværk og vores mange forskellige medlemmer.

Følgende er på valg i 2023:

Bestyrelsesmedlemmer:

 • Henriette Cajar, SINUZ – villig til genvalg
 • Mette Mogensen, Domea.dk – villig til genvalg
 • Kirsten Anker Sørensen, LINK Arkitektur – villig til genvalg
 • Balder Johansen, Logik & Co. – villig til genvalg.

Suppleanter:

 • Anne Pind, Det Kongelige Akademi – villig til genvalg
 • Asal Mohtashami, AIM-Byliv – villig til genvalg.

Derudover består bestyrelsen af:

 • Frederik Spanning, Cree Denmark
 • Christian Hartmann, PensionDanmark
 • Thomas Bak, Fredsted Studio
 • Torben Mauritzen, Aumento
 • Kathrine Brandt, Thing Brandt Landskab.

Hvordan kan du deltage?

Arrangementsudvalgets medlemmer udpeges af sekretariatet. Har du lyst til at være aktiv i arrangementsudvalget, så kontakt Henriette Sofie Larsen på tlf. 2334 4601 eller hsl@byensnetvaerk.dk for at høre mere.

Bestyrelsens medlemmer vælges på den årlige general­forsamling. Alle ansatte i vores medlemsvirksomheder kan stille op.

Har du lyst til at deltage i bestyrelsesarbejdet, så kontakt enten direktør Henriette Sofie Larsen på tlf. 2334 4601 eller hsl@byensnetvaerk.dk eller bestyrelsesforperson Henriette Cajar på tlf. 2210 4206 eller hc@sinuz.dk.

Præsentation og billede sendes til Henriette Sofie Larsen.

Af hensyn til vedtægternes bestemmelser om bestyrelsens alsidighed indstiller bestyrelsen et bud på den kommende bestyrelses sammensætning på generalforsamlingen.

Hvis du ønsker at stille op - men ikke indstilles af bestyrelsen - kan du stadig stille op på selve generalforsamlingen. Hvis du vælger dette, vil vi gerne på forhånd have en kort præsentation og dit billede, sådan at vi kan gøre opmærksom på dit kandidatur ved indkaldelse til generalforsamlingen.

Lad os sammen gøre Byens Netværk til Byens bedste Netværk.

Vi hører gerne fra dig senest den 13. april 2023.

Med venlig hilsen og god påske!
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Vi hedder TOGETHER, fordi vi helt bogstaveligt bringer mennesker sammen. Vi ved fra forskning indenfor helende arkitektur, at de sociale rum har en afgørende betydning for menneskers trivsel. Desværre er det ikke altid, at de indtænkes i arkitekturen, og undersøgelser viser, at stress og ensomhed stiger i befolkningen. For os er Adfærdsarkitektur en strategisk tilgang til arkitektur, hvor du bruger arkitekturen til at forbedre de relationer, der opstår mellem mennesker - og som både har indvirkning på vores trivsel og på vores pengepung. Det betyder, at fremtidens rum er sociale rum. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Når nedrivning ikke længere er en bæredygtig løsning, hvad gør vi så med den arkitektur fra 50’erne og frem, som i den brede offentlighed ofte bliver betragtet som grim? Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt. Læs Byens Klumme af Lasse Lind, Partner i GXN.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jens Elmelund, adm. direktør i KAB. Læs bl.a. om KABs strategi "Lad det gro" og svaret på, hvordan KAB arbejder med - og involverer beboerne i - den grønne omstilling. Og se selvfølgelig også hvem stafetten er sendt videre til. Læs med i Byens Stafet.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Kampsportens Hus​, 17. april - venteliste
På Nørrebro finder man Kampsportens Hus – et nyt centrum for foreningslivet og et samlingssted for alle, der interesserer sig for kampsport. Få et kig ind i det anmelderroste byggeri og bliv klogere på dets arkitektoniske greb og betydning for bydelen.

 


AARHUS: Oplever du (også) konflikter i samarbejdet?, 20. april
Hvordan styrker vi samarbejdet og undgår konflikter på en byggesag? Bliv klogere på, hvordan du med få enkle værktøjer kan blive bedre til at håndtere - eller endda helt undgå - konflikter på byggesagerne gennem øget bevidsthed om egen rolle og ansvar.

 


BIGs nye domicil i Nordhavn, 21. april - venteliste
BIG - Bjarke Ingels Group rykker til Nordhavn i et nybygget domicil på spidsen af Sundkaj. Vi tager på byggepladsbesøg og ser byggeriet, der med sin komplekse konstruktion skubber til grænserne for, hvad betonbyggeri kan.


Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 25. april - venteliste
Det nye Naturhistoriske Museum i Botanisk Have består af et nybyggeri og en istandsættelse af den gamle Polyteknisk Læreanstalt. Vi tager på byggepladsbesøg og ser projektet.  


Byvandring: Klimatilpasning på Frederiksberg​​​, 26. april
Frederiksberg skal være klimaby for fremtiden, og indsatsen skal gøre byen mere robust over for store regnmængder, men også medvirke til en grønnere by. Vi ser på klimatilpasningsprojekter og hører om erfaringer og læringer fra 10 år med skybrudshåndtering.


AARHUS: UNITY Aarhus, 27. april 
Vi besøger Aarhus’ højest beliggende boliger i det nye UNITY Aarhus, der byder på 28 etager med mikrolejligheder og panoramaudsigt. Vi ser det nye boligprojekt og bliver klogere på tendenserne for Micro Living.

 


Den åbne by - fremtidens retail med BRIQ​, 3. maj
Hvordan vil fremtidens retail overleve i nye formater, og hvorfor skal retail fortsat medvirke strategisk til byudvikling? Vi besøger BRIQ i Carlsberg Byen, hvor BRIQ har været en aktiv part i kuratering og etablering af flere koncepter.


Drømmenes København med Holger Dahl, 9. maj
I bogen Drømmenes København viser Holger Dahl urealiserede arkitekturprojekter i et København, der kunne have været. Vi hører om baggrunden for bogen og går en tur i Indre By, hvor vi kommer forbi nogle af de steder, hvor byen kunne have set anderledes ud.   


Papirøen, 11. maj - venteliste
Papirøen i Københavns inderhavn er under tydelig transformation. Et helt nyt bykvarter rejser sig netop nu og vil i fremtiden rumme nye boliger, erhverv og rekreative områder. Vi besøger byggepladsen og bliver klogere på visioner og strategi for øens udvikling.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 16. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Fremtidens gårdhave - Straussvej​, 23. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Straussvej. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


Den bæredygtige livsform leves i storbyen - ikke på landet, 7. juni
Hør Peter Aalbæk og Simon Kjær Hansen i en samtale om, hvor og hvordan de oplever, at fremtidens bæredygtige livsform leves, gødes og trives. På landet eller i byen?


Next generation - nye boformer og nye materialer, 9. juni
Hvordan kan vi tænke fremtidens boligbyggeri, så vi ikke bruger flere ressourcer, end kloden kan bære? Og hvordan kan fremtidige krav til boformer og materialer åbne for nye boligkvaliteter? Tre pavilloner og vinderteams viser vejen frem.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: BYGNINGSBEVARING - TEORI OG PRAKSIS
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi samarbejder igen om afvikling af en kursusrække i bygningsrestaurering. Kursusrækken byder i år på over 80 restaureringsfaglige indlæg fra dygtige fagfolk. Kursusrækken forløber over 16 kursusdage med start i Raadvad den 3. maj 2023. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Kalder kedelige villaveje – vi er på jagt efter nye cases!
De fleste villaveje er ikke særlig spændende: en lang grå stribe asfalt, der primært bruges til transport og parkering. Men vidste du, at 50% af en typisk villavej kan bruges til noget andet og give mere tilbage til området? Urban Commons søger villeveje, der er klar til en forandring. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link