Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


4. marts 2022 

Mipim-ugen nærmer sig hastigt, og i sidste uge holdt vi kickoff for 100 forventingsfulde danske deltagere i Industriens Hus. Vi glæder os til at gense jer til vores mange faglige og sociale arrangementer i Cannes. Se eller dowmload vores program med udvalgte højdepunkter, som du kan opleve på Mipim.

På de hjemlige breddegrader åbner vi for tilmeldinger til et unikt besøg på Ordrupgaard med Snøhetta. Kunstmuseet kunne i sommer indvie en ny underjordisk tilbygning tegnet af den norske design- og arkitektvirksomhed Snøhetta. Arkitekt Aase Kari Mortensen kommer og introducerer til bygningen, der har høstet flotte anmeldelser og i sig selv er en kunstnerisk oplevelse.

Du kan også komme med på omvisning i udstillingen A Space Saga i DAC sammen med rumarkitekterne fra SAGA Space Architects, der har skabt månehabitatet LUNARK, som kan opleves 1:1 i udstillingen. Habitatet har et areal på kun 7 m2 og er en bolig for fremtidige astronauter, som arkitekterne bag selv har testet på en 60-dages mission i det barske klima i Nordgrønland. Kom med og bliv klogere på, hvordan man udvikler rumarkitektur med fokus på at optimere både psykiske og fysiske forhold. 

Der er også nyt i rækken af vores Byen vågner-arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Denne gang er der cirkulær økonomi på prgrammet, når vi sammen med Ditte Lysgaard Vind fra The Circular Way og Martin Hedevang Andersen fra ORCA bliver klogere på, hvad cirkulær økonomi er og betyder for udviklingen af fremtidens byggebranche. Arrangementet finder sted online via Teams og kan nydes sammen med morgenkaffen enten på kontoret eller derhjemme.  

Skulle du være nysgerrig på at lære ORCA - Realisation of Circular Landscape Architecture - bedre at kende, kan du læse mere om dem i Månedens Profil, hvor de bl.a. fortæller om, hvordan og hvorfor de anvender principper for cirkulær økonomi i deres landskabsprojekter.

Der er også en ny udgave af Byens Stafet, der er overdraget til Inger Haarup Borchmann, partner i Grandville. Læs Ingers svar på, hvordan hun og Grandville arbejder for byens og branchens udvikling, og se også hvem stafetten er sendt videre til. Måske er det dig?  

Sidst men ikke mindst skal der lyde et stort velkommen til to nye medlemmer: Morris and Company og Kereby ApS. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.   


God weekend fra team
Byens Netværk

 

 

 

Månedens profil

I ORCA — Realisation of Circular Landscape Architecture er cirkularitet, kombineret med et omfattende kendskab til landskabsarkitektur, bymiljøer, biodiversitet og social innovation, kernen i alt, hvad vi foretager os. Vores mål er at blive frontløbere inden for cirkulær landskabsarkitektur og genbrug af materialer gennem innovation, implementering og videndeling. Læs mere i Månedens Profil her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os.


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Læs med her.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Inger Haarup Borchmann, partner i Grandville. Læs bl.a. hvad hun mener driver god byudvikling, og hvad der optager hende og Grandville i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

Debat: Magt med ansvar, 8. marts
Hvordan kan vi øge kønsdiversiteten i byggebranchen både kulturelt og strukturelt? Vær med når organisationer og markante stemmer i branchen markerer Kvindernes Internationale Kampdag med debat om magt, kønsstrukturer, diversitet, kultur og arbejdsmiljø. 


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes, 16. marts
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Vi inviterer nuværende og kommende medlemsvirksomheder til morgenkaffe og croissanter.


Fælles Mipim Event: Global Danish Solutions, 16. marts
Hvordan ser den grønne omstilling ud fra et dansk perspektiv – og hvor langt er byggebranchen med at udvikle viden og løsninger, der kan gøre en forskel på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Rundtur i Palais des Festivals, 16. marts
Er du ny på Mipim og/eller vil du gerne med på en inspirations- og netværkstur rundt til de nordiske stande i Palais des Festivals og blive klogere på bygge- og ejendomsbranchen i vores nobolande? 


Mipim Sunset Lounge, 16. marts
Byens Netværk, Byggesocietetet, SEANICS og VELUX runder dag 2 på Mipim af med at invitere branchen til et par hyggelige netværkstimer på en af croisettens strandcafeer.


Mipim Maëma Plage: Byudvikling med merværdi, 17. marts
Hvordan skaber vi bæredygtig merværdi i byudviklingen? Og hvilke greb kan byggeriet trække på, så vores byer bliver sunde, resiliente og klimasikre? Vi tager fat om de centrale emner med den samlede danske branche på Mipim.


ONLINE: Cirkulær økonomi - hvad, hvorfor og hvordan?, 21. marts
Få et morgen-boost inspiration og faglige input, når vi bliver klogere på cirkulær økonomi og dets betydning for udviklingen af fremtidens byggebranche. Oplæg og cases ved The Circular Way og ORCA. 


Bikubenfonden - nyt community i byen, 23. marts
I nær fremtid får Bikubenfonden adresse på Thoravej 29 i Nordvest. Sammen med projektteamet besøger vi den rå industribygning og får et dybere indblik i projektet og de processer, der skal tegne tilblivelsen af Bikubenfondens nye hovedkontor og community. 


A Space Saga - mød rumarkitekterne i udstillingen​, 29. marts
Oplev udstillingen "A Space Saga" i Dansk Arkitektur Center sammen med SAGA Space Architects og bliv klogere på, hvordan man skaber arkitektur udviklet til at få mennesket ud i rummet. 


Forårskur København 2022​, 1. april
Vi går mod lysere tider og glæder os til at samle og spire hele branchen, når vi for første gang i vores historie inviterer til kur i foråret. Vores forårskur finder sted i et af byens nye grønne byrum, BaneGaarden, hvor der er både jordnært og højt til himlen.


Ordrupgaard med Snøhetta, 6. april
Kom på et unikt besøg på kunstmuseet Ordrupgaard med Aase Kari Mortensen, arkitekt fra Snøhetta, til et indblik i de kreative og til tider komplekse processer, der ligger bag tilblivelsen af Ordrupgaards nyeste tilbygning.


www.byens-netvaerk.dk

Trælasten – Aarhus’ bæredygtige bydel​, 20. april
Engang var området kendt for træ, byggematerialer og industri. Nu er trælastgrunden ved Daugbjergvej i Aarhus under omdannelse. Kom med og hør om udviklingsplanerne og de høje bæredygtige ambitioner for den nye bydel.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Forårskur Aarhus 2022, 6. maj
Vores nytårskur bliver til en forårskur! Tag med til den jyske hovedstad, hvor vi glæder os til at samle branchen til en sjov og festlig aften på Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. 


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Værkstedsbesøg hos A:GAIN - Upcycling i Nordhavn​
 Fotoreportage


Copenhagen Light Festival 2022
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Morgenevent om bæredygtig renovering, 30. marts
Hvorfor starter bæredygtig renovering med en vedligeholdelsesplan? Og hvordan kan digitalisering bidrage til flere bæredygtige renoveringsprojekter? Kom med når Peter Jahn & Partnere inviterer til morgenevent. Læs mere her.


Green Building Council Denmark afholder LCA grundkursus, 3.-11. maj
Kurset henvender sig til alle, der ikke tidligere har beskæftiget sig med LCA (LIfe Cycle Assessment) og ønsker en grundlæggende forståelse for emnet og praktisk anvendelse i byggeriet.


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Prisoverrækkelse af Den Danske Lyspris 2021, 24. marts 
Vær med, når vinderen af Den Danske Lyspris 2021 kåres ved et festligt arrangement den 24. marts 2022 i Kuglegården på Holmen i København. Fem spændende projekter kæmper om prisen, hver med deres unikke særpræg.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link