Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


4. juni 2020

Fra næste uge kan vi forhåbentligt igen byde jer velkommen på vores arrangementer og nyde et glædeligt og længe ventet gensyn med jer. Kalenderen for juni er allerede godt fyldt op og her følger to nye arrangementer: 

Den 22. juni kan du se, hvad der er sket med facaden på H.C. Ørsteds Vej 25-27, der af mange har været kendt som Frederiksbergs grimmeste facade, men som for nyligt er blevet forvandlet fra en kedelig svalegangsfacade til en facade med lette karnapper, der på sigt skal blive Frederiksbergs grønneste. Kom med, når vi besøger ejerforeningen og hører om forvandlingen af Ørsteds Haver – fra grå til grøn facade, som arkitekterne bag projektet kalder for en social renovering af ejendommens arkitektoniske grundidé, og som er kaldt "et eksempel til inspiration og efterfølgelse". 

Et andet sted, der også har undergået en forvandling er Middelgrundsfortet i Øresund. En gang en del af Københavns befæstning - nu en livlig Ungdomsø. Tag med Byens bedste Netværk på en hyggelig og smuk sejl- og sommertur og oplev historiens vingesus, når vi går i land på Ungdomsøen på Middelgrundsfortet og hører om forvandlingen af det gamle søfort til en af nyere tids største ungdomssatsninger.

Og nu vi er ved ungdommen, så vil vi gerne slå et slag for FRAK, der hjælper med at skaffe byens unge et fritidsjob - og nu har de brug for din hjælp. Som så mange andre er FRAK nemlig hårdt ramt af coronakrisen og har mistet over 3.000 arbejdstimer på aflyste events og projekter. Står du derfor og har brug for hjælp til forefaldende arbejde indenfor fx småt håndværk eller andet praktisk arbejde, så giv FRAK et kald.

Det var ordene for denne gang og tilbage er blot at ønske glædelig Grundlovsdag!

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

JORTON er en landsdækkende leverandør af bygge- og anlægsløsninger med over 85 års succesrig historie og erfaring i ryggen, når vi løser opgaver fra afdelingerne i Aalborg, Randers, Aarhus, Kolding, Esbjerg, Aabenraa, Odense og Køge. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen. Læs hendes svar om bæredygtig byudvikling og se, hvem hun sender stafetten videre til. 


Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Kommende arrangementer

Renovering af Frederiksberg Rådhustårn, 9. juni - venteliste
Det 60 meter høje tårn på Frederiksberg Rådhus er under renovering. Vi tager til tops i rådhustårnet for at se og høre om det store håndværksarbejde med udskiftning af tagets kobberbelægning.


Byvandring med Gadens Stemmer​, 11. juni
Kom med ud i virkeligheden og hør historier fra samfundets skyggesider fortalt af mennesker, som har overlevet gadens barske vilkår. Vores guide tager os med på en gåtur rundt i Indre By.


Velkommen i Byens Netværk - Intromøde​​, 12. juni
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre nye netværkskolleger i branchen.


Byens Saloner: På den anden side, 12. juni
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


Vridsløselille Fængsel, 15. juni - venteliste
Kom med ind bag murene, når vi besøger og ser det indre af Vridsløselille Fængsel, der er sat til salg og sammen med den store grund skal udvikles til et nyt attraktivt område i Albertslund.  


Turen går til Orienten, 17. juni - venteliste
Tag med når vi sætter kurs mod Orienten – altså i Københavns Nordhavn. Her skal vi høre om visionerne bag den nye, bæredygtige bydel se nærmere på den nye metrostation Orientkaj og bydelens første almene boligbyggeri Orienten.


Guldhuset - Aarhus, 18. juni
Vesterbro Torv i Aarhus får et gyldent skær, når et nyt arkitektonisk pejlemærke står færdigt. Tag med på byggepladsbesøg og hør om byggeriet, der skal beklædes med ”guld” og med sin organiske form vækker referencer til Gaudí.


Ørsteds Haver - fra grå til grøn facade, 22. juni
En boligejendom på H.C. Ørsteds Vej er blevet forvandlet fra en kedelig grå svalegang til på sigt at blive Frederiksbergs grønneste facade med nye vinklede karnapper og plads til fællesskab. 


Hotel Villa Copenhagen, 24. juni - venteliste
Snart åbner hotel Villa Copenhagen i smukke omgivelser af den tidligere Centralpostbygning, der nu er forvandlet til et moderne førsteklasseshotel. Vi får en rundvisning og hører om hotellets transformation fra postbygning til luksushotel.


Ungdomsøen​ på Middelgrundsfortet, 2. juli
Nyd en smuk sejltur med Byens bedste Netværk og oplev historiens vingesus, når vi går på land på Ungdomsøen på Middelgrundsfortet. Her skal vi se og høre om forvandlingen af det gamle søfort til en af nyere tids største ungdomssatsninger.


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 24. august 
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link