Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


10. februar 2022 

”I Danmark har vi da ligestilling!”. ”Vi vælger altid efter den, der har de bedste kvalifikationer”. ”Vi får simpelthen ikke nogen kvindelige ansøgere.” ”Vi tog jo bare den bedste”. Har du hørt det før? 

Kom og vær med når vi reflekterer over og diskuterer, hvordan vi får øget kønsdiversiteten både kulturelt og strukturelt i byggebranchen. Sammen med en lang række organisationer og markante stemmer i branchen markerer vi Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts med debatten Magt med ansvar

Her sætter vi fokus på, hvordan vi - på tværs af værdikæden - kan skabe forandring og mere ligestilling i byggebranchen. Arrangemetet er en opfølgning på debatten En branche i balance, hvor vi samledes til dialog om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Og husk: Arrangementet er for alle - både mænd og kvinder!

I Byens Stafet kan du møde Asal Mohtashami, arkitekt, byudvikler og grundlægger af AIM, der - også - er engageret i at skabe lighed i byggebranchen og optaget af at skabe socialt bæredygtige projekter, der inddrager både det kønnede perspektiv og minoritetsperspektiver i udviklingen af inkluderende (by)rum.

Husk også at du kan komme på Værkstedsbesøg - funktionskunst og læringsrum, når vi sammen med den kreative duo Rune Fjord og Esben Horn vil opleve, hvordan ideer og processer får form. Vi får mulighed for selv at være hands-on og mærke, hvad de fysiske rammer betyder for vores læring, velvære og inspiration

Sidst men ikke mindst skal vi byde velkommen til tre nye medlemmer: Arkitektrådgiverne RUM A/S, landskabsarkitekterne 1:1 Landskab og ORCA - Realisation of Circular Landscape Architecture. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.


Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Værdiskabende, Idérig, Troværdig og Ansvarlig. VITA er bygget på et sæt ufravigelige værdier, der definerer menneskene i virksomheden, samarbejdspartnere, kunder og alle relationer herimellem. VITA fejrer i år 5-års fødselsdag med værdibaseret rådgivning på interessante og inspirerende projekter, hvor vi har trukket på vores spidskompetencer i rådgivning, projektering og specialistområder inden for byggeri. Læs mere i Månedens Profil her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os.


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Læs med her.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Asal Mohtashami, Arkitekt og byudvikler. Grundlægger af AIM. Læs bl.a. hendes svar på, hvordan vi kan blive bedre til at inkludere flere perspektiver og behov i byudviklingen, og hvad der optager hende i arbejdet med byens og branchens udvikling. Læs med her.


Kommende arrangementer

ONLINE: ESG - hvad, hvorfor og hvordan?, 21. februar
Få et morgen-boost inspiration og faglige input, når vi bliver klogere på ESG og hvilken betydning det har som værktøj til ansvarlig og bæredygtig virksomhedsdrift - og for byggebranchen. Oplæg ved GK Danmark og Advokatfirmaet Poul Schmidt. 


Værkstedsbesøg - upcycling i Nordhavn, 23. februar - venteliste
A:GAIN upcycler træ, plast, tekstiler, glas m.v. for at skabe løsninger, der er med til at løse vores resource(over)forbrug i branchen. Vi besøger A:GAIN og bliver klogere på, hvad upcycling er og kan gøre for byggeriets udvikling.


KAB fælleskabets nye kontorhus, 24. februar - ganske få pladser
Vi besøger KAB-Huset på Enghavevej, hvor det gode fællesskab er gennemgående for den anmelderroste arkitektur og får et inblik i husets tilblivelse samt sociale, økonomiske og bæredygtige profil.


Mipim Kickoff 2022, 25. februar
Byens Netværk, Danske Arkitektvirksomheder, Dansk Industri og Byggesocietetet holder fælles kickoff for deltagere til den internationale bygge- og ejendomsmesse Mipim 2022. 


Værkstedsbesøg - funktionskunst og læringsrum, 3. marts
Få indblik i de kreative processer, når vi møder Rune Fjord og Esben Horn, hvis samarbejdsprojekter favner fra udstilling og udsmykning til funktionskunst og læringsrum med fokus på helhedstænkning, kunstnerisk kant og materialer.


Debat: Magt med ansvar, 8. marts
Hvordan kan vi øge kønsdiversiteten i byggebranchen både kulturelt og strukturelt? Vær med når organisationer og markante stemmer i branchen markerer Kvindernes Internationale Kampdag med debat om magt, kønsstrukturer, diversitet, kultur og arbejdsmiljø. 


Mipim Seanics - living on Water, 15. marts
Et flydende modulært byggekoncept vil i år lægge til kaj ved den sydfranske riviera i Cannes. Konceptet er dansk, og vi tager med til verdenspremiere på SEANICS, der i samarbejde med VELUX inviterer på eksklusivt besøg i det flydende element.


Mipim Kaffe-Rendez-Vous i Cannes, 16. marts
Intet Mipim uden Byens Netværks efterhånden legendariske Kaffe-Rendez-Vous. Vi inviterer nuværende og kommende medlemsvirksomheder til morgenkaffe og croissanter.


Fælles Mipim Event: Global Danish Solutions, 16. marts
Hvordan ser den grønne omstilling ud fra et dansk perspektiv – og hvor langt er byggebranchen med at udvikle viden og løsninger, der kan gøre en forskel på globalt plan? Vi sætter fokus på danske løsninger og forretningsmodeller i Palais des Festivals.


Mipim Rundtur i Palais des Festivals, 16. marts
Er du ny på Mipim og/eller vil du gerne med på en inspirations- og netværkstur rundt til de nordiske stande i Palais des Festivals og blive klogere på bygge- og ejendomsbranchen i vores nobolande? 


Mipim Sunset Lounge, 16. marts
Vær med, når Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til et par hyggelige netværkstimer i havnen tæt på Palais des Festivals og byder på en sundowner i den sydfranske solnedgang.


Mipim Maëma Plage: Byudvikling med merværdi, 17. marts
Hvordan skaber vi bæredygtig merværdi i byudviklingen? Og hvilke greb kan byggeriet trække på, så vores byer bliver sunde, resiliente og klimasikre? Vi tager fat om de centrale emner med den samlede danske branche på Mipim.


Bikubenfonden - nyt community i byen, 23. marts
I nær fremtid får Bikubenfonden adresse på Thoravej 29 i Nordvest. Sammen med projektteamet besøger vi den rå industribygning og får et dybere indblik i projektet og de processer, der skal tegne tilblivelsen af Bikubenfondens nye hovedkontor og community. 


Forårskur København 2022​, 1. april
Vi går mod lysere tider og glæder os til at samle og spire hele branchen, når vi for første gang i vores historie inviterer til kur i foråret. Vores forårskur finder sted i et af byens nye grønne byrum, BaneGaarden, hvor der er både jordnært og højt til himlen.


www.byens-netvaerk.dk

Trælasten – Aarhus’ bæredygtige bydel​, 20. april
Engang var området kendt for træ, byggematerialer og industri. Nu er trælastgrunden ved Daugbjergvej i Aarhus under omdannelse. Kom med og hør om udviklingsplanerne og de høje bæredygtige ambitioner for den nye bydel.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Forårskur Aarhus 2022, 6. maj
Vores nytårskur bliver til en forårskur! Tag med til den jyske hovedstad, hvor vi glæder os til at samle branchen til en sjov og festlig aften på Restaurant Malt midt i den historiske Ceres By. 


Building Green Aarhus: Social sammenhængskraft i Sydhavnen, 15. juni
Byens Netværk går på scenen på Building Green i Aarhus med en debat om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret i Aarhus.

 


Afholdte arrangementer

LIFE Campus - Danmarks nye nationale læringscenter for børn og unge
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Prisoverrækkelse af Den Danske Lyspris 2021, 24. marts 
Vær med, når vinderen af Den Danske Lyspris 2021 kåres ved et festligt arrangement den 24. marts 2022 i Kuglegården på Holmen i København. Fem spændende projekter kæmper om prisen, hver med deres unikke særpræg.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link