Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


11. november 2022

I 100 år har Vilhelm Lauritzen Arkitekter skabt arkitektur til mennesker. Kom med Vilhelm Lauritzen Arkitekter på en særomvisning i udstillingen 'Vores arkitektur', som snart åbner i Dansk Arkitektur Center og sætter fokus på tegnestuen og deres ikoniske eksempler på dansk velfærdsarkitektur, når det er bedst – og for alle. Bagefter byder vi på gløgg og netværk i vintermørket i den hyggelige gårdhave i Fæstningens Materialgård og ønsker hinanden (en tidlig) glædelig jul og et godt nytår.

Og apropos nytår, har du så tilmeldt dig nytårskuren? "Nej, ikke endnu, men jeg gør det snart". Sådan lyder svaret, når vi spørger. Husk, at vi skal have din tilmelding senest den 1. december - og meget gerne før. Rigtig mange har allerede tilmeldt sig, men vi vil så gerne have flere med. 

Nytårskuren holder vi på det nye 25hours Hotel i Københavns Indre By. Her blander vi os med en farverig, urban og kreativ indretning af de historiske bygninger på Købmagergade, som er transformeret til et levende hotel med rum, der hylder viden og passion. Vi starter aftenen med bobler ved pejsen og sætter os til bords i restaurant NENI, hvor aftenen også - traditionen tro - vil byde på nytårstaler og overraskelser, inden vi fortsætter de gode snakke og hyggelige samvær i hotellets forskellige barer. Er du nysgerrig på at høre mere om hotellets transformation, arkitektur og oplevelsesmættede design, kan du også begynde aftenen med en omvisning på hotellet før velkomstboblerne. 

Kom du ikke forbi, da vi holdt Byens Saloner: Forstæder på forkant, kan du nu se (eller gense) stadsarkitekterne Jesper Pagh og Tina Saaby "live on tape" i en samtale med Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen, om hvordan de positionerer hhv. Rødovre og Gladsaxe som attraktive forstæder for fremtidens borgere. Du finder link til optagelsen her.

Vi kan også byde velkommen til endnu et nyt medlem, nemlig Rumakustik, der yder akustisk rådgivning til arkitekter, entreprenører, bygherrer og myndigheder. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

AFRY designer bæredygtige løsninger til fremtidens generationer. Den internationale ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed er i Danmark omkring 750 kolleger, der arbejder med byggeri, transport, procesindustri, pharmaindustri, automation, energi, arkitektur, akustik og lysdesign. Vi har en fælles mission: at sætte skub i den grønne omstilling mod et bæredygtigt samfund. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Boliglaboratorium – branchens fælles fremtidsværksted

I Danmark er der i dag registreret 37 forskellige familieformer. Alligevel er størstedelen af de boliger, vi bygger, designet til den klassiske kernefamilie. Der er brug for at gentænke boligen med større fokus på fællesskaber og bæredygtighed. Det gør vi i det fælles fremtidsprojekt: Boliglaboratorium. Læs Byens Klumme af Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jes Transbøl, Adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S. Læs bl.a. hvad han ser som vigtigt i byens udvikling og om de tiltag, der skal bevare og videreudvikle Refshaleøen som del af Københavns nye bydele. Læs med i Byens Stafet.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byen vågner: TRÆ, 14. november
Bliv klogere på alt det, som træets natur rummer, når Byen vågner hos Dinesen, hvor to eksperter gør os klogere på træets egenskaber og potentialer, byggeskik og bæredygtighed og den betydning, træ har for udviklingen af vores design og byggeri. 


By & Havn - historier fra arkivet og rammer for nye bydele​, 21. november - venteliste
Bliv klogere på udviklingen af Københavns Havn, når vi får en omvisning i By & Havns nye arkivhistoriske udstilling. Og hør bagefter Rita Justesen, Chef for Planlægning & Byrum, give et indblik i nogle af By & Havns aktuelle projekter.


Byens Saloner: Et boligmarked under pres​, 24. november
Kom med, når vi samler ejendomsbranchen til en debat om finansiel og strukturel nytænkning på boligmarkedet og stiller det store spørgsmål: Hvordan kommer vi fra et boligmarked under pres til et boligmarked i overskud?. Arrangementet finder sted på Estate Media konferencen: Business Arena Copenhagen.

 


Vores arkitektur: Udstilling, netværk & gløgg, 6. december
Kom med Vilhelm Lauritzen Arkitekter på en særomvisning i udstillingen ”Vores arkitektur” i DAC, og som sætter fokus på 100 år med tegnestuen og deres ikoniske eksempler på dansk velfærdsarkitektur, når det er bedst – og for alle. Vi runder af med gløgg og netværk i gårdhaven i Fæstningens Materialgård.  

 


Nicolinehus på Aarhus Ø, 7. december
Kom med, når vi sammen med bygherre og arkitekt ser nærmere på det imponerende bygningsværk Nico­linehus i den nye bydel Aarhus Ø, der under sit forskudte taglandskab samler en række bylivsfunktioner i ét. 


Nytårskur i København​, 6. januar 2023
Kom til årets festligste begivenhed, når vi holder Nytårskur i Byens bedste Netværk. Denne gang i rammerne af det nye 25hours Hotel, hvor vi inviterer til en aften med middag, nytårtaler og overraskelser. Og selvfølgelig masser af netværk.


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Vi gentager successen 'Byggebranchen ser grønt', hvor vi sammen med Byggesocietetet afholder netværkskonference om byen, byggeriet og den grønne omstilling. Sæt GRØNT KRYDS i kalenderen allerede nu (nærmere info og tilmelding følger).    


Byens Podcast

Byens Podcast: Den bæredygtige studieby
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Er den bæredygtige studiebolig anno 2022 bæredygtig nok? Og hvordan ser fremtiden ud? Hør Byens Podcast fra debatten om den bæredygtige studieby, som blev holdt på Builing Green 2022. Lyt med her.


Nyheder fra Byens Netværk

Forstæder på forkant - optaget samtale mellem stadsarkitekterne Tina Saaby og Jesper Pagh
Hør stadsarkitekterne Tina Saaby og Jesper Pagh i en samtale om forudsætninger, præmisser, ønsker til og visioner for byudviklingen i deres respektive kommuner, Gladsaxe og Rødovre. Samtalen fandt sted i Byens Saloner: Forstæder på forkant afholdt i et samarbejde mellem Byens Netværk og Arkitektforeningen. Find link her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Konkurrence om nyfortolkning af Rådhustårnet - afleveringsfrist 1. december
Copenhagen in Common og Det Kongelige Akademi har udskrevet en konkurrence for arkitekt- og designstuderende, der får frie hænder til at udforme et bud på et nyt moderne Rådhustårn til København anno 2023. Vinderne modtager 15.000 kr. og får deres idé printet på Rådhustårnet.


Gå-hjem-møde og paneldebat: Happy Home, 22. november
I analyseprojektet Happy Home har Henning Larsen, Rambøll og Happiness Research Institute undersøgt, hvordan de fysiske rammer for vores hjem påvirker vores livskvalitet og -glæde, og hvad vi skal lægge vægt på, når vi designer og bygger boliger i fremtiden. Hør om resultaterne og mød et panel af eksperter, der gøre os klogere på, hvordan vi designer for livskvalitet og trivsel.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Hands on - manifester for en bæredygtig bygningskultur,​ 18. november
Forskere fra Center for Bæredygtig Bygningskultur ved Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lægger op til diskussion af bygningsarv og værdisætning / materialer og tektonik / ressourcer og bæredygtighed. 


www.byens-netvaerk.dk

Business Arena kommer til København - deltag med rabat
Den 24. november afholdes premiereudgaven af Business Arena Copenhagen, hvor du kan deltage i en lang række debatter om den danske bygge- og ejendomsbranche. Som medlem af Byens Netværk får du 25% rabat på billetprisen. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link