print logo

Byen vågner: Byggeriets vej mod den nødvendige CO2-reduktion


Byggeriet står i dag for cirka 33% af vores nationale CO2-udledning, og byggeriets grønne omstilling har efterhånden fyldt agendaen hos både medier, udviklere, myndigheder, forskningsinstitutioner og rådgivere gennem flere år. Viljen til at accelerere arbejdet er stor, og mange aktører har også erklærede mål om CO2-neutralitet om 10, 20 og 30 år.

Men hvordan gør vi arbejdet med CO2-neutralitet konkret og operationelt for branchen, så vi sikrer, at vi når i mål i tide? 

Det bliver vi klogere på, når Byen vågner med et aktuelt blik på byggeriets vej mod den nødvendige CO2-reduktion sammen med eksperterne Mikkel Schlesinger, partner i CEBRA, Sinus Lynge, partner i EFFEKT, Steffen E. Maagaard, koncernkompetencechef hos MOE og Harpa Birgisdottir, professor, AAU Build.

Bemærk at arrangementet afholdes online via Teams.

Deltagerliste (opdateret 12.09.2022)

Luk fuld beskrivelse

Reduction Roadmap er et nyt værktøj til den danske byggebranche der, som det første nogensinde, oversætter den planetære grænse for klimaforandringer – planetens klimabudget – til konkrete, årlige CO2-mål for dansk boligbyggeri.

Fra 2023 dikterer den danske byggelovgivning, at der skal laves LCA-beregninger på alle nybyggerier i Danmark. Dermed kan aktører i byggeriet bruge Reduction Roadmap til at vurdere, om et konkret projekt holder sig indenfor klodens klimabudget.
Med værktøjet har vi nu defineret ikke bare et slutmål, men også vejen mod målet, så vi kan se, hvor meget vi år for år skal reducere udledningen fra vores byggerier for at bygge indenfor klodens klimabudget og dermed leve op til vores forpligtelser til Paris-aftalen.

Med Reduction Roadmap ønsker initiativtagerne at samle hele den danske byggebranche om et fælles mål, hvor vi sammen finder de nødvendige løsninger og teknologier til at nå reduktionen i fællesskab. 

Glæd dig til høre initiativtagerne bag fortælle om baggrunden for det nye værktøj og bliv klogere på, hvordan du konkret kan bruge værktøjet som en del af projektudviklingen. Og til at samtale med om, hvordan vi som branche kan handle i fællesskab for sammen at nå i mål.

Reduction Roadmap er udviklet af EFFEKT, CEBRA og MOE i samarbejde med en gruppe af Danmarks førende forskere (AAU, AU, SDU og DTU), som har givet løbende inputs og feedback på metoden og datagrundlaget. Projektet er støttet af Realdania og Villumfonden som en del af deres 4til1 Planet initiativ

Læs mere om Reduction Roadmap, lanceret d. 1. september 2022, her

Fotokreditering: Gerd Altmann, Pixabay, EFFEKT, CEBRA og MOE

Sådan foregår det: 

  • Arrangementet bliver holdt via mødeplatformen Microsoft Teams. Du modtager et link til mødet på mail dagen før afholdelsen
  • Er du ikke medlem, men vil du - eller en du kender - gerne deltage i arrangementet, så kan du anmode om en gæsteplads ved at angive det i tilmeldingsformularen eller skrive en mail til Nanna på ngj@byensnetvaerk.d
  • Oplever du problemer med at logge på mødet, så kontakt Katja på tlf. 2084 1973 eller kbe@byensnetvaerk.dk  

Byen vågner er en række arrangementer, hvor vi begynder dagen med et morgenfriskt blik på et aktuelt emne eller sted. Glæd dig til at få et boost af inspiration og faglige input sammen med dine netværkskollegaer. Program

  • 08:30 Godmorgen v/ Byens Netværk
  • 08:45 Reduction Roadmap – om metoden, værktøjet og vejen mod målet v/ Steffen E. Maagaard, koncernkompetencechef hos MOE, Sinus Lynge, partner, EFFEKT og Mikkel Schlesinger, partner i CEBRA, begge initiativtagere til Reduction Roadmap
  • 09:00 LCA og CO2-reduktion i byggeriet v/ Harpa Birgisdottir, professor, AAU Build
  • 09:15 Refleksion, kommentarer og samtale
  • 09:45 Fortsat god dag

Praktisk information

Dato og tid

12/09 2022 08:30 - 09:45

Adresse

Online - på Teams. Link sendes på mail før arrangementet

Deltagerantal

100

Mødested

Teams

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

12/09 2022 08:30 - 09:45

Adresse

Online - på Teams. Link sendes på mail før arrangementet

Deltagerantal

100

Mødested

Teams

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk