print logo

Nicolinehus på Aarhus Ø

 

Den nye bydel Aarhus Ø har fået selskab af endnu et markant byggeri: Nico­linehus, der under sit forskudte taglandskab samler en række bylivsfunktioner i ét - markedsplads, gårdhaver, butikker, boliger, byhuse og erhverv. Tilsammen et levende og aktivt bylandskab skrånende ned mod havnen og havnebadet, hvor byen møder bugten. 

Kom med, når vi sammen med både bygherre (Bricks) og arkitekt (AART) ser nærmere på det imponerende bygningsværk.

Deltagerliste (opdateret 07.12.22)

Luk fuld beskrivelse

Foran Nicolinehus står den 2,2 meter høje bronzeskulptur af skolebestyrerinden Nicoline Koch (1870 – 1932), der har lagt navn til bygningen. Her står hun med fast blik på byen og bugten og byder beboere og besøgende velkommen. Nicoline Koch byder også Byens Netværk velkommen, når vi mødes ved hendes fødder for sammen at blive klogere på ”hendes” nye bygning. 

Nicolinehus er tegnet af AART, der har fundet inspiration i midtbyens gamle karréer. Med sine iøjnefaldende tagflader i forskudte niveauer indgår bygningen i dynamisk samspil med karréens mere stringente struktur, udført i røde teglsten og tilpasset livet og klimaet ved vandet. Resultatet er en hybrid mellem den klassiske karré og det terrasserende landskab, hvor livet leves i gård­haver, taghaver og på altaner.

Med sine 16 etager, hvor det er højest, er Nicolinehus opdelt i en bolig- og erhvervsdel, bundet sammen af to gårdhaver, et stræde og den offentlige Nicoline Kochs Plads. Ambitionen er at skabe et aktivt og attraktivt byområde, som emmer af liv fra morgen til aften.

Bygningens cirka 45.000 kvm er fordelt på hhv. 6.000 kvadratmeter liberalt erhverv, en parkeringskælder i to etager og 243 lejligheder fordelt på 8 byhuse og 175 ejerlejligheder samt 60 lejelejligheder.

I bunden af den ene bygning danner en central markedshal rammen om et levende butiksliv med plads til over 25 aktører – fra den lille isbod over fiskehandleren til restauranter og specialbutikker, samt en stor dagligvarebutik. Bygningen rummer desuden fitnesscenter samt en skybar på toppen, der giver stedets brugere og besøgende en imponerende udsigt over bugten.

Nicolinehus er tegnet af AART Architects, entreprenør er NCC Danmark og bygherren bag projektet er det aarhusbaserede ejendomsselskab Bricks A/S.
 

Ambitionen er at skabe et hus, der binder by og hav sammen. Et hus, der binder mennesker sammen gennem nye oplevelser. Et hus, der binder Aarhus Ø sammen med Aarhus C og resten af Aarhus.

 

Fotos: Kontraframe v. AART Architects

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

 Program

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:40 Introduktion til Nicolinehus, arkitekturen og tankerne bag v. Anders Strange, AART og Martin Busck, Bricks
  • 16:05 Rundvisning i Nicolinehus
  • 17:00 Vi slutter af med forfriskninger og netværk i vinbaren Chas E
  • 17:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/12 2022 15:30 - 17:30

Adresse

Nikoline Kochs Plads
8000 Aarhus C

Deltagerantal

30

Mødested

Ved statuen af Nicoline Koch

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger mobil: 2234 6629

Praktisk information

Dato og tid

07/12 2022 15:30 - 17:30

Adresse

Nikoline Kochs Plads
8000 Aarhus C

Deltagerantal

30

Mødested

Ved statuen af Nicoline Koch

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger mobil: 2234 6629

footer image byens netværk