Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


16. september 2021

Vil du med ud på byens "Usynlige Stier" i Sigynsgade-kvarteret? Vi tager til Ydre Nørrebro og bliver klogere på, hvordan kunst kan skabe bedre fællesskaber og mere tryghed i udsatte boligområder. På en gåtur i området hører vi om kunstprojektet "Usynlige Stier", hvor beboere skaber kunstværker i deres eget byrum i tæt samarbejde med professionelle kunstnere.

Og så er der ellers arkitektur- og kulturarv på programmet, når vi besøger Nyboder og hører om restaureringen og moderniseringen af de smukke gule stokke. Nyboder blev fredet i 1918 og står forholdsvis uændret, hvilket giver udfordringer i forhold til krav til moderne boliger. Derfor skal stokkene bringes op til en nutidig standard, samtidig med at de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier bevares.

Du kan også opleve et fornemt udsnit af dansk bygningskunst, når vi besøger det fredede Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde på Holmens Kanal. Vi får en omvisning i det smukke palæ med den karakteristiske tempelgavl ud mod Kgs. Nytorv, hvor vi skal opleve arkitekturen og det enestående interiør, der i stort omfang er bevaret.

Byens Stafet har skiftet hænder og er landet hos Lisbet Michaelsen fra DTU, Campus Service, der i sin rolle er optaget af at udvikle DTUs fokus på bæredygtighed. Hvilke tiltag det indebærer, og hvem stafetten er sendt videre til, kan du se i Byens Stafet her.


Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

TræVærk bygger nyt, bygger til og renoverer med udgangspunkt i et ønske om at bygge gode og bæredygtige huse for få midler. Vi har et håb om, at vi i fremtiden kan komme til at have et øget fokus på bæredygtighed af hensyn til miljø, men også på den almene families økonomi. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lisbet Michaelsen, bæredygtighedskoordinator hos DTU, Campus Service, der bl.a. er optaget af at skabe en forandringsproces med DTU's drifts- og økonomisektioner med fokus på bæredygtighed og en hackathon for studerende, der skal gøre DTU bedre ift. genbrug, genanvendelse og cirkulær tænkning. Læs med her


Kommende arrangementer

Nationalbanken, 21. september - venteliste
Nationalbankens ikoniske og fredede bygning på Havnegade skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi får et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, mens bygningen står tom.


LilleSyd – bæredygtig bydel i Herfølge Vest, 22. september - udsættes til foråret
Tag med til den bæredygtige bydel, Herfølge Vest – også kaldet ”LilleSyd” – hvor Peter Aalbæk og Lise Palm er ved at skabe et nyt minisamfund inspireret af de danske andels- og arbejderbevægelser.


Online foredrag: Månearkitektur – på mission i Grønland, 29. september
Hvordan skaber man arkitektur til rummet? To arkitekter har boet 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling.


Helhedsrenovering af Friluftsskolen, 6. oktober
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder, 7. oktober
Vi besøger Sigynsgade-kvarteret og det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Læringshuset Nærheden - fremtidens skole, 14. oktober
Vi tager turen tiI den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Hedehusene for at se og høre om fremtidens skole i fremtidens forstad. Læringshuset Nærheden er en helt ny måde at bygge skole på og er designet til fremtidens undervisning.


Nyboder – restaurering og modernisering, 26. oktober
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde, 2. november
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Arkitektskolen Aarhus – arkitektur for arkitekter, 3. november
Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark, og hører om stedets visioner og arkitektur.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25​
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Byens Podcast: Hvad skal vi egentlig med byerne?
Hvordan påvirker det byens liv, når nære relationer, hjemmearbejde og en by med få muligheder i et år har været normalen? Det er tid til at gen(op)finde byens formål. Lyt med her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Mød Søe-Jensen på 3DaysofDesign, 16.-18. september
Søe-Jensen inviterer til 3DaysofDesign i Christian d. 4’s Bryghus d. 16.-18. september. Her lanceres helt nye dørgreb, ligesom vi udstiller de originale design og fortæller om vores historie og produktionsmetoder, som vi har bevaret i mere end 150 år.


www.byens-netvaerk.dk

Demokrati og social bæredygtighed, 18. september
Urbanplanen inviterer - som del af Golden Days festivalen - til et arrangement om demokrati og social bæredygtighed med bystrategisk rådgiver Niels Bjørn den 18. september.


www.byens-netvaerk.dk

GBC-event: Nordic webinar om cirkulær økonomi i det byggede miljø, 30. september
Bliv introduceret til cirkulær økonomi i byggebranchen og de muligheder og udfordringer, der præsenterer sig i den forbindelse. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link