print logo

"Usynlige Stier" i Sigynsgade-kvarteret – kunst og kultur i udsatte boligområder

Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.

Deltagerliste
Fotoreportage

Luk fuld beskrivelse

Ved Krakas Plads på Nørrebro er et nyt kunstprojekt lige nu ved at blive til. Projektet er en del af "Usynlige Stier" - et kunstprojekt for radikal samskabelse i Sigynsgade-kvarteret, hvor æstetisk kvalitet og sociale bevægelser i kvarteret er en del af den overordnende ambition. Projektet skal blandt andet skabe tryghed og nye fællesskaber i et område, der har været hårdt plaget af bandekonflikt.

Usynlige stier er igangsat af Boligforeningen Vibo og løber efter planen frem til 2022, hvor beboerne i Sigyndsgade-kvarteret kan deltage i skabelsen af i alt fire markante og permanente kunstværker i deres eget byrum i tæt samarbejde med professionelle kunstnere.

Usynlige stier er et af i alt tre kulturprojekter rundt om i landet, som har fået tildelt i alt 4,8 millioner kroner fra Puljen til kultur i udsatte boligområder under Kulturministeriet.

Målet med projektet er at beboerne i området mødes og står sammen om at lave ny kunst, for på den måde at skabe tryghed og nye fællesskaber på tværs af aldersgrupper, social, kulturel og religiøs baggrund.

Foto 1 og 2: Javier Tapia. Entropic Machine. Foto: Malle Madsen
Foto 3: Copenhagen Contemporary (CC)

 

Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:45 Om Sigynsgade kvarteret og projekt Usynlige Stier v/ Søren-Emil Schütt, projektleder Kunstprojektet: Usynlige Stier - Helhedsplanen Sigynsgade: Vores Kvarter
  • 16:15 Gåtur i området
  • 17:15 Netværk og en lille forfriskning
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

07/10 2021 15:30 - 18:00

Adresse

Krakas Plads
2200 København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved kunstcontaineren ved Krakas Plads

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

Praktisk information

Dato og tid

07/10 2021 15:30 - 18:00

Adresse

Krakas Plads
2200 København

Deltagerantal

30

Mødested

Vi mødes ved kunstcontaineren ved Krakas Plads

Kontakt

mvs@byensnetvaerk.dk
Mathilde mobil: 23450221

footer image byens netværk