Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


17. september 2020
 

Mellem siloerne på Hamborg Plads i Århusgadekvarteret ligger den nye luksusbiograf BIG BIO Nordhavn, som byder på en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Tag med på besøg og hør om bygningen, der som landets første bliver certificeret til DGNB Guld for flexbygninger. Vi skal også møde folkene bag BIG BIO, som vil fortælle, hvordan man driver biograf med fokus på bæredygtighed, rummelighed og menneskelig omtanke. Og så slutter vi selvfølgelig besøget af med at se en film.


Århusgadekvarteret i Nordhavn var også genstand for stor opmærksomhed, da vi for nylig udgav Byens Podcast: Kampen om Byrummet. Efter forårets lange corona-nedlukning er mange af byens parker og byrum blevet ekstra populære, og det har givet os anledning til at undersøge, hvordan man håndterer det nogle gange lidt for livlige byliv.

Vi følger nu op med anden del af miniserien om byliv, hvor vi vender de aktuelle udfordringer med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen. For hvordan kan vi planlægge os til en bedre balance i bylivet, så vi fortsat har en by for alle? Lyt til Byens Podcast: Byen for alle? 
 

Begge udsendelser kan desuden høres via Soundcloud eller på en podcastkanal nær dig.

Mange hilsner,
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

Søe-Jensen & Co. har siden 1862 produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til nogle af Danmarks mest ikoniske bygninger og leverer i dag dørgreb og badtilbehør til både private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner med fokus på godt håndværk og høj kvalitet. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Silver Arrow, 22. september - venteliste
Et nyt boligtårn på Islands Brygge har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og er ifølge Politikens arkitekturanmelder ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”. 


Vejlands Kvarteret, 1. oktober - venteliste
Vejlands Kvarteret har fået stor opmærksomhed allerede inden første spadestik. Der er mange holdninger til projektets placering, men projektet har også netop vundet en pris. Vi får en præsentation af projektet og går en tur i området med projektteamet. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - udsættes
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Bæredygtighed og Bygningskultur på KADK, 5. oktober 
Hvordan udvikler vi en mere bæredygtig bygningskultur? Tag med til KADK, som med afsæt i dette års afgangsudstilling, ”Solutions 2020”, inviterer til dialog på tværs af byggebranchen om fremtidens bæredygtige bygningskultur.


BIG BIO Nordhavn​, 10. november
Tag med på besøg i BIG BIO i Nordhavn, som byder på en biografoplevelse lidt ud over det sædvanlige med fokus på bæredygtighed, menneskelig omtanke og rummelighed.


Afholdte arrangementer

Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september
 Fotoreportage

 


Byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken, 2. september
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Søger du mere tværfaglig dialog med branchekolleger? Vær med i vores tematiske netværksgrupper
Der er lige nu ledige pladser i vores nye netværksgruppe Byen Kommunikerer og i Bæredygtighed i Byen. Kontakt os, hvis du vil høre mere.  


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 2: Byen for alle?
Forårets lange corona-nedlukning har gjort byens parker og rum ekstra populære, og det har skabt masser af klager fra byens beboere. Hvordan kan vi planlægge og bygge byens rum, så byen fortsat er for alle? Det har vi talt med arkitekt Jan Gehl, antropolog Sandra Lori Petersen og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast - Del 1: Kampen om byrummet
Støj og ukontrollerede fester i byens gader har sommeren over fyldt i medierne. Men hvad er opskriften på det gode byliv, der måske nogle steder ser ud til at være druknet i sin egen succes? Ud over at tale om adfærden, kan vi så planlægge og bygge anderledes? Byens Podcast er taget til Nordhavn og har talt med en beboer, en arkitekt, en byudviklingschef og en byplanlægger.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Nabostøj - en fælles sag
Hvornår bliver lyden af naboen til generende støj, og skal problemer med nabostøj alene løses ved at vise hensyn og rummelighed, eller handler det i stedet om at forbedre de bygninger, vi bor i? Grundejernes Investeringsfond inviterer aktører fra bolig- og byggebranchen til konference den 23. september.


www.byens-netvaerk.dk

Få bæredygtighedsledelse på CV'et
Interessen for bæredygtigt byggeri bare stiger og stiger og dermed også vigtigheden af bæredygtighedsledelse. Lige nu har Green Building Council ledige pladser på en uddannelse, hvor du kan dygtiggøre dig i bæredygtighedsledelse. 


ÅBEN - ny kulturfestival på Østerbro og Nordhavn
Den nye festival, der forbinder de to bykvarterer, Østerbro og Nordhavn, åbner med et hav af spændende kulturtilbud. Festivalen finder sted den 11.-13. september 2020. 


www.byens-netvaerk.dk

Bygningsbevaring teori og praksis 2020-21
Center for Bygningsbevaring inviterer til kursusrækken "Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021", der forløber over 13 dage og tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens 45 nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link