Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


18. november 2021


Mød Københavns nye borgmestre til debat!

Debatten i Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen var aktuel allerede før kommunalvalget. Men nu, hvor valgresultatet har afstedkommet en omfordeling af mandater og borgmesterposter i København, er den det endnu mere.

Så vær med, når vi får Københavns nye Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen samt ny Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod til debat om den betydning, kommunalvalget får for byens udvikling - og ikke mindst for de omdiskuterede projekter som Lynetteholm og Fælledby. Politikerne får følgeskab af en række fagfolk, der fra hver deres stol vil kaste lys over de demokratiske processer bag tidens store byudviklingsprojekter.

I en helt anden boldgade kan du også stadig nå at komme med, når vi tager til Kgs. Lyngby og hører om visionerne for Classic Car House – nyt bilmuseum i historiske omgivelser. Lundgaard & Tranberg Arkitekter er arkitekterne bag det kommende museum for klassiske biler, der skal ligge i rammerne af det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om projektet.  

Og så skal vi byde velkommen til endnu et nyt medlem: Fonden BYG-ERFA, der som uafhængig organisation har til formål at medvirke til at øge den tekniske kvalitet i byggeriet. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer.    

Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

MMAKE er et byggeteknisk rådgivningsfirma med fokus på renovering af ejer-, andels- og almennyttige boligforeninger i Storkøbenhavn og omegn. Vores kerneydelse er byggerådgivning ved store og mellemstore renoveringsprojekter. Det handler blandt andet om byfornyelse, energioptimering, klimasikring og udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Da debatten om MeToo, ligestilling og diversitet blev skudt i gang i 2017 måtte mange erkende, at vi i Danmark ikke er helt så lige, som vi går og tror. Byggeriet er en af de brancher, der især halter bagefter, og der er store gevinster at hente, hvis vi får sat alle talenter i spil. Læs Byens Klumme skrevet af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA).


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen Architects. Læs hvad der optager hende i arbejdet for at udbrede viden til byggebranchen om genanvendelse af byggematerialer samt reduktion af CO2-udledning og farlige stoffer. Læs med her.


Kommende arrangementer

Byens Saloner: Stadsarkitekter på Klimakurs, 18. november
Kom med til endnu en salon i serien om landets stadsarkitekter. Denne gang sætter vi spot på verdensmålene og den klimapolitiske dagsorden i selskab med Lisbet Wolters fra Vejle og Tina Saaby fra Gladsaxe. Mulighed for enten fysisk eller online deltagelse. 


Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen​, 24. november
Vi tager temperaturen på dynamikkerne i tidens byudvikling, hvor kløften mellem borgere, politikere og byggebranche vokser sig større dag for dag. Er tiden inde til, at vi efterser det demokratiske system? Debat med et stærkt panel af fagfolk og politikere.


Classic Car House, 25. november 
I Kgs. Lyngby skal det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård omdannes til et bilmuseum og oplevelsesunivers for klassiske biler. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om visionerne for det kommende Classic Car House, der forventes at åbne i 2023. 


Nyt byhus i Ny Østergade, 30. november - venteliste
Hvor der tidligere lå en forsømt parkeringsplads på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade, står nu et anmelderrost nyt byhus, der på samme tid er moderne og klassisk, og som skaber ny værdi og sammenhæng i kvarteret. Vi får et kig ind bag facaden.


Byens Saloner: En branche i balance​, 2. december
Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar samler vi branchen til en snak om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Med udgangspunkt i de gode erfaringer og businesscases diskuterer vi, hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i bedre balance.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde (II), 7. december - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nytårskur København 2022​, 7. januar
Så kan vi endelig igen holde vores traditionsrige nytårskur i København. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag i rammerne af det historiske Ørkenfort på Christianshavn, der nu er Københavns nye luksushotel; NH Collection Copenhagen.


Nytårskur Aarhus 2022, 14. januar
For første gang inviterer vi til nytårskur i Aarhus! Festlighederne finder sted på RESTAURANT MALT i det tidligere Ceres Bryggeri, hvor vi skal nyde en aften med fokus på netværk, fællesskab og fest i de stemningsfyldte, rustikke lokaler. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Arkitektskolen Aarhus - arkitektur for arkitekter
 Fotoreportage

 


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Nyboder – restaurering og modernisering
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Hvad skal vi med New European Bauhaus?
Vi følger i hælene på initiativtagerne bag det nye europæiske projekt og spørger, hvad de mener at byggebranchen kan få ud af at samarbejde på tværs af kunst, arkitektur og videnskab i Europa. Lyt med her.


Byens Podcast: Alment byggeboom på vej?
Vi dykker ned i det politiske boligudspil fra Regeringen, der skal sikre billige boliger i de store byer. Spørgsmålet er således, om der er et alment byggeboom på vej – og hvad der skal til for at realisere de høje ambitioner? Lyt med her.


Nyheder fra medlemmerne

Informationsmøde om studierejse til Brasilien med Arkitektforeningen, 23. november
Studierejsen finder sted den 5.-20. marts 2022 med det formål at udforske højdepunkterne i brasiliansk arkitektur, kunst og landskab. På informationsmødet vil rejsearrangørerne Lotte Bech og Gustavo Ribeiro præsentere brasiliansk arkitektur og informere om studierejsen. Alle er velkomne.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link