Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

25. august 2016


I Byens Netværk vil vi gerne sikre, at medlemskredsen dækker hele paletten, og at også nystartede og spirende virksomheder har mulighed for at være med. Derfor introducerer vi nu et nyt initiativ - en slags wildcardordning - hvor din virksomhed kan søge 1 års gratis medlemskab af Byens Netværk, hvis du opfylder bestemte kriterier. Vi kalder ordningen ”Vildskud”. 

Ordningen henvender sig til unge eller nystartede virksomheder, som i en opstartsfase ikke har midler til at betale kontingent. Det kan fx være social-økonomiske virksomheder, innovative produktudviklere eller rådgivere med et nytænkende greb på byen og dens udvikling. Vi har fem pladser årligt, og du kan læse mere om ordningen her.

Et andet af Byens Netværks forholdsvis nye initiativer er Byens Saloner, som har fået en virkelig god modtagelse. I sidste uge holdt vi en debat om de kommende store udbud fra Københavns Kommune. Et bredspektret panel gav sagen lys fra flere vinkler og krydsede holdninger med de over hundrede fremmødte deltagere.

Én af de fremmødte spurgte, om vi havde ambitioner om, at debatten skulle ende ud med, at vi blev enige om noget eller? Nej, det er nok for meget at forvente, men vi lytter til hinandens argumenter, og sandsynligvis er vi alle blevet klogere og mere nuancerede, når vi går fra et arrangement i Byens Saloner. Fotoreportagen fra arrangementet kan ses her.  


Fra spændende debat om udbud i København til en af de store samfundsmæssige udfordringer i de kommende år - nemlig tilpasningen af vores byer til et ændret klima med mere ekstreme mængder regn. Mange af landets kommuner er lige nu i gang med at finde løsninger, der kan sikre byerne mod tidens klimaforandringer. Et godt eksempel er KlimaByen i Middelfart, hvor klimasikring, innovation og byplanlægning går op i en højere enhed. Vi starter med at høre om projektet, og til næste år tager vi over og besøger projektet i Middelfart.

Hvor går grænserne mellem mennesker i byen? Kan mennesker med fysiske, psykiske og sociale handicap indgå på lige fod med alle andre og løse arbejdsopgaver til gavn for alle? Kan vi nytænke byen, så vi både bor og arbejder i lokalområdet? Byens Klumme nr. 3 er nu online, og handler denne gang om socialøkonomi. Den er skrevet af advokat Line Barfod fra Foldschack & Forchhammer.

Det har myldret ind med nye medlemmer i denne uge. Vi byder velkommen til acelab, Proudlypresent, Hauxner og sidst men ikke mindst Gladsaxe Kommune. Vi glæder os til at byde jer velkomne på vores kommende arrangementer.


 


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Louise Skafte og Lisbet Fibiger
Byens NetværkMånedens profil

I Sweco er vi overbeviste om, at værdien ved at opføre bæredygtigt byggeri af høj kvalitet betaler sig. At bæredygtighedscertificere er med til at skabe et fælles sprog, der gør det muligt at tilrettelægge og prioritere indsatsen i en udviklingsproces på tværs af fagligheder og organisationer.

Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra oktober 2016 og frem.


Byens Klumme

Hvorfor socialøkonomi?
Line Barfod, Advokat i Foldschack & Forchhammer, sætter i Byens Klumme fokus på, hvorfor vi skal beskæftige os med socialøkonomi og socialøkonomiske virksomheder. Er grænserne mellem mennesker i byen måske en af de grænseflader, vi som branche bør give større opmærksomhed?


 
 

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Jakob Axel Nielsen, Direktør i Calum A/S, er aktuel stafetholder. Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i  Freja Ejendomme, overdrog stafetten til Jakob med spørgsmålet: Jeg vil gerne have at vide, hvorledes - eller om hvorvidt - man som ejendomsselskab i Aalborg oplever et særlig bymæssigt/regionalt sammenhold i branchen omkring områdets fortsatte udvikling? Jeg vil gerne høre, hvorvidt rådgivere, udviklere, investorer, erhvervsliv og ikke mindst myndigheder har en særlig sammenhængskraft omkring det lokale og regionale? Og hvorledes adskiller det sig fra deres arbejde i København?

Kommende arrangementer

www.byens-netvaerk.dk
Radon i Byggeriet, 30. august 
Kom med Byens Netværk på besøg hos Statens Byggeforskningsinstitut, hvor vi sætter fokus på radon. Hvad er det, hvor udbredt er det, og hvordan sikrer vi vores nuværende og eksisterende byggeri?
 

ARC og Amager Bakke, 31. august - Venteliste
Kom med Byens Netværk, når vi besøger ARC og Amager Bakke, som bliver verdens mest moderne og miljørigtige affaldsbaserede energianlæg.

Bygningsstyrelsen facaderenoverer Overformynderiet, 5. september
Bygningsstyrelsens og Bertelsen & Scheving Arkitekters aktuelle restaurering af facaden på Overformynderiet har krævet eksperimenter og udvikling af et helt nyt isoleringsmateriale.

En landsby på højkant – plads til alle?, 15. september - Få pladser

Vi har fokus på grå 70'er beton og spørgsmålet om, hvem der egentlig skal være plads til i København, når vi besøger Amagers første højhus og ser forestillingen "En landsby på højkant".


Mange bække små, 22. september

Mange af landets kommuner er lige nu i gang med at finde løsninger, der kan sikre byerne mod tidens klimaforandringer. Et godt eksempel er KlimaByen i Middelfart, hvor klimasikring, innovation og byplanlægning går op i en højere enhed.


Carlsberg Byen og Carlsberg Station, 20. september - Venteliste
Kom med Byens Netværk når vi besøger Carlsberg Byen – området i København med en farverig og vigtig kulturhistorie bag sig og en spændende og omdebatteret fremtid foran sig.

Studietur til Tokyo, 1. okt. - 8. okt. - Venteliste
Årets studietur går til Tokyo i Japan med fokus på bl.a. grænseflader. Tokyo er en tempofyldt og sprudlende metropol - en fremmedartet og spændende by, hvor kultur og tradition møder storbypuls og science-fiction-agtig teknologi og arkitektur. På turen skal vi bl.a. se nærmere på byens udvikling på godt og ondt.Afholdte arrangementer

Byens Saloner - Pop up debat om byens udbud,  18. august

 Fotoreportage

Byens Saloner - Plads til alle? 28. juni

 Fotoreportage 

Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk Skal du have et bæredygtigt kompetenceløft med DGNB-Konsulentuddannelsen for bygninger? 31. august
Interesserer du dig for bæredygtighed i byggeriet? Så har Green Building Council Denmark et tilbud skræddersyet til dig.

www.byens-netvaerk.dk
Gå-hjem møde om renovering af boligforeninger, 6. september
Gratis gå-hjem-møde om renovering af boligforeninger. Vær med når VELFAC stiller skarpt på energioptimering, beboerinddragelse og rådgiverens rolle. Kun få ledige pladser tilbage.

www.byens-netvaerk.dk
Konference om 3D printet byggeri, 29. september 
Bureauet Nyborg, Nyborg Kommune og IT Branchen byder velkommen til konference om 3D print, muligheder og begrænsninger.

www.byens-netvaerk.dk
Vær med til at gøre København CO₂-neutral i 2025 
Nu bliver der sat fokus på at spare energi i private bolig- og erhvervsejendomme i Københavns Kommune. 22 bygningsejere, udlejere, andelsboligforeninger, ejendomsadministratorer og interesseorganisationer har sagt ja til at være med i kommunens partnerskab, Energispring, og spare på energiforbruget i deres bygninger. Vil du også være med?

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link