Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


26. juni 2020

Er der lys for enden af tunnelen - eller er det de skarpe lygter fra et modkørende tog, vi kan øjne forude? I Byens Saloner: På den anden side i København mødes vi til en snak om coronapandemiens betydning for vores samfund, byer, bygninger og branche. Vi har inviteret Birgitte Bundesen Svarre, direktør i Gehl, Søren Brøchner, direktør i Brøchner Hotels, Pia Nielsen, direktør i fsb og Torben Klitgaard, direktør i BLOXHUB, der fra hver deres kant vil dele indsigter og bud på mulige veje videre i en sommersalon krydret med jazz, vin og gensynsglæde. Tag en kollega under armen til Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side lige efter sommerferien. Tilmelding her.


Byens Saloner - Aarhus zoomer vi ind på den fremspirende nye bydel Sydhavnen i Aarhus, hvor målet er at skabe et kreativt og mangfoldigt miljø for alle byens borgere - også de socialt udsatte. I planlægningen af Sydhavnskvarteret sætter repræsentanter fra bydelens væresteder og kreative iværksættermiljøer sig rundt om bordet sammen med bygherrer A. Enggard, PFA, Rune Kilden og Aarhus Kommune. I salonen kan du høre nogle af de centrale aktører fortælle, hvordan der arbejdes praktisk og strategisk med bydelens sammenhængskraft og sociale bæredygtighed. Vi starter med en rundtur i området og fortsætter til samtalesalon og debat. Læs mere om panelet og tilmeld dig her.

Snart skal rigtig mange af os holde ferie - og i år vil Danmark for manges vedkommende være rammen. I den anledning gentager vores arrangementsudvalg og bestyrelse en god tradition og giver deres personlige anbefalinger til steder, du skal besøge denne sommer. Lad dig inspirere her.

Mens ferien er en oplagt mulighed for at koble fra og lade op efter en tid, der for mange har medført en ekstra bekymring, så skal der også nogle gange mere til. Derfor har vi også tidligere holdt "no stress-morgenkaffemøde" med Stig Sølvhøj, der har udviklet metoden MINDstrain til forebyggelse af stress. Og nu har vi fået et unikt tilbud om, at give alle jer medlemmer gratis adgang til MINDstrain’s e-learning program, MYstrain, der giver dig værktøjer til at styrke din robusthed og forebygge stress. Der er gratis adgang indtil den 31. juli. Læs mere her

Sidst men ikke mindst kan vi byde velkommen til endnu et nyt medlem: Søe-Jensen & Co. der i mere end 150 år har produceret dørgreb og beslag samt specialopgaver til større bygninger. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 


Varme sommerhilsner
fra alle os i Byens Netværk

 

 

Månedens profil

30 års erfaring med indeklima og bæredygtighed. Living Art er blandt indretningsbranchens førende leverandører og rådgivningsvirksomheder indenfor gardiner, ind- og udvendige solafskærmning og akustikløsninger. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøbormester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Ungdomsøen​ på Middelgrundsfortet, 2. juli - venteliste
Nyd en smuk sejltur med Byens bedste Netværk og oplev historiens vingesus, når vi går på land på Ungdomsøen på Middelgrundsfortet. Her skal vi se og høre om forvandlingen af det gamle søfort til en af nyere tids største ungdomssatsninger.


Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. august
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns ny bydel, 13. august
På DSBs tidligere baneterræn er projektet BaneGaarden i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Tag med og se og hør om processen med at skabe et nyt grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, Jernbanebyen. 


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - NY DATO
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Turen går til Orienten, 17. juni
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Vridsløselille Fængsel, 15. juni
 Fotoreportage


Byvandring med Gadens Stemmer, 11. juni
 Fotoreportage


Renovering af Frederiksberg Rådhustårn​, 9. juni
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Byens Netværk anbefaler: Steder du skal se i sommeren 2020

I år skal rigtig mange af os holde ferie i Danmark. Vi gentager derfor en god tradition og kommer her med anbefalinger til steder, du skal besøge denne sommer.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


MYstrain online-kursus til forebyggelse af stress
Medlemmer af Byens Netværk kan få gratis adgang online-kursus til forebyggelse af stress indtil den 31. juli. Tilbuddet gælder alle ansatte i virksomheden. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link