Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


17. december 2020

 

Glædelig jul & godt nytår

 

2020 har været et år, som vil gå over i historien, og hvor det for alvor har vist sig, hvor meget det betyder, at vi i Byens Netværk er mennesker, der mødes.

Vi har savnet de store begivenheder som Mipim, Folkemødet, studieture og ja, der bliver heller ingen nytårskur til januar. Vi har savnet de besøg og arrangementer, som vi har måttet udskyde eller aflyse. Og vigtigst af alt, så har vi savnet at være meget mere sammen med alle jer!

Vi skal være de første til at tage revanche, så hurtigt vi kan og må. Lige nu er vi i fuld gang med at planlægge arrangementer for 2021, selvom nytårskuren måske bliver til en forårsfest i stedet, og selvom vi fortsat må mødes under lidt andre former, end vi er vant til.

2020 har også været året, hvor vi kunne fejre Byens Netværks 25-års jubilæum. I den anledning har vi fået skrevet en bog om foreningens historie. Alle medlemsvirksomheder har modtaget et eksemplar med posten, der er sendt til jeres kontaktperson. Vil du have dit eget eksemplar, kan det hentes hos sekretariatet (så længe lager haves). Og ellers kan bogen også læses i en pdf-version via
dette link.

At få sat ord på vores historie har været en rejse ned i arkiverne spejlet i byens og branchens udvikling – men vigtigst af alt er historien blevet fortalt gennem samtaler med mennesker. Både dem, der var med for 25 år siden og dem, der er kommet til senere. Dem, der er med i foreningen og dem, der ser den udefra.

Vi håber, at I vil give jer tid til at læse den, se billederne og glædes over at være del af en så farverig forening og fortælling.

Der er heldigvis stadig masser af liv og fællesskab i Byens Netværk – også i en udfordret corona-tid. Vi glæder os til at tage hul på endnu 25 år sammen med jer og vil gerne sige jer alle tusind tak for jeres store opbakning og engagement i vores fælles forening.

Senest har vi kunnet byde velkommen til
AIM-byliv som nyt medlem. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

I er som altid meget velkomne til at byde ind med ideer til nye aktiviteter, ligesom vi gerne kommer ud i jeres virksomhed og fortæller mere om, hvem vi er, og hvad I kan få ud af jeres medlemskab og netværkets aktiviteter. Vi er godt i gang med planlægningen af arrangemnter for det nye år, og i listen nedenfor kan du se, hvad der blandt andet er i vente.

Husk at du også kan bruge ventetiden - og juleferien - på at lytte til vores mange podcasts, hvor vi sætter aktuelle emner om byens og branchens udvikling under lup. I den seneste udgave med fokus på træbyggeri. Du finder alle vores podcasts
her.   

Må 2021 blive et fantastisk år!

De bedste jule- og nytårshilsner

Henriette, Mathilde, Lisbet, Katja og Bastian

 

 

Månedens profil

Holmsgaard a/s Rådgivende Ingeniører er ingeniør og totalrådgiver indenfor både mindre og store renoveringsprojekter og nybyggeri. Vi har fokus på bæredygtigt byggeri med fremtidssikre løsninger. Som rådgivende ingeniørvirksomhed er vi en løsningsorienteret og kompetent samarbejdspartner. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Social bæredygtighed er ikke kun arkitektur...

Social bæredygtighed i byggeriets udførelsesfase rummer et stort potentiale, der i mange tilfælde er fuldstændig overset. I Byens Klumme giver Anders Sørensen fra Enemærke & Petersen bolden op for en større social indsats og ansvarlighed i byggebranchen. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er landet hos Anne-Mette Manelius, Arkitekt PhD og kommunikationsansvarlig i Tegnestuen Vandkunsten. Læs bl.a. hendes svar på, hvordan man sikrer, at et byggeprojekt afspejler og fostrer diversitet i samfundet. Og se, hvem stafetten sendes videre til. 


Kommende arrangementer

Arkitekturens Værksteder på Louisiana: Anupama Kundoo​, 12. januar 
Tag med til Louisiana og få en introduktion til den indiske arkitekt Anupama Kundoo ved museumsinspektør Kjeld Kjeldsen og se udstillingen om hendes værker og tilgang. 


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering, 19. januar
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Teater: Vi de 1%, 21. januar - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Studietur til Færøerne, 20.-24. april 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne...


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Byens Saloner: Nye boformer og -fællesskaber, 25. november
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Byvandring: Hemmelige steder i København, 10., 12., 24. og 26. november
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi med festlig reception i Fæstningens Materialgård den 16. april 2021.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Byvandring på Christianshavn​
Hver af Københavns bydele gemmer på sine arkitektoniske perler og særlige bygningsværker. Sammen med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo tager vi på byvandring på Christianshavn for at udforske bydelens arkitektur.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Remiseparken
Midt i Urbanplanen ligger Remiseparken, som byder på både byggelegeplads, bondegårdsdyr og store grønne plæner. Parken er nu blevet fornyet til glæde for såvel områdets beboere som resten af byen.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Nyheder fra Byens Netværk

Jubilæumsbog: Byens Netværk - 25 år spejlet i et netværk
Læs historien om Byens Netværk fortalt gennem samtaler med dem, der var med for 25 år siden og dem, der er kommet til siden. Dem, der kender foreningen indefra og dem, der ser den udefra.

Bogen er skrevet af journalist Eva Ørum og layoutet af grafiker Fie Sahl Kreutzfeldt og indeholder foruden interviews også en masse flotte billeder fra vores arrangementer, studieture, nytårskure m.v.     


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Træbyggeriet boomer
Fremtidens byggerier ventes at opleve et boom, når det gælder anvendelsen af træ, og for øjeblikket arbejder en række af byggeriets aktører på at skaffe sig viden og praktisk erfaring, der gør det muligt at bygge endnu højere og endnu mere bæredygtigt. Lyt til podcasten og hør de aktuelle interviews.


https://streams.eventcdn.net/byensnetvaerk/20201125

Video: Byens Saloner: Nye boformer og -fællesskaber​
Se streamingen fra debatten i Byens Saloner om nye boformer og fællesskaber, hvor en lang række oplægsholdere diskuterer forskellige nye bud på kollektive boformer. Debatten blev afholdt den 25. november. 


www.byens-netvaerk.dk

Video: Hvordan skaber vi den socialt bæredygtige by?​
Se eller gense den streamede debat fra Building Green, hvor Byens Netværk inviterede førende forskere og praktikere til paneldebat om den socialt bæredygtige by.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link