print logo

Restaurering og renovering af Nationalbanken


Dette er et muligt arrangement under planlægning, der endnu ikke er datosat. Det er derfor ikke muligt at tilmelde sig arrangementet på nuværende tidspunkt.  

Nationalbankens ikoniske og fredede bygning på Havnegade skal renoveres og restaureres over en længere årrække. Vi får et sjældent kig bag facaden på et af arkitekt Arne Jacobsens absolutte hovedværker, mens bygningen står tom.

Luk fuld beskrivelse

Nationalbanken blev opført i årene 1965-78 og regnes for en af Arne Jacobsens absolutte hovedværker. Bygningen blev fredet i 2009, som den hidtil yngste bygning i Danmark, på grund af dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier.

I de kommende år skal bygningen restaureres og renoveres for at forlænge dens levetid – med respekt for Arne Jacobsens oprindelige tanker og visioner. Opgaven er en af de største restaureringsopgaver af en modernistisk bygning i dansk kontekst.

Blandt andet skal bygningens marmor- og glasfacader udskiftes og brandsikkerhed og indeklima skal forbedres, ligesom indretningen skal gøres mere tidssvarende og fleksibel, så den lever op til de krav, der stilles til en moderne arbejdsplads.

Vi får et muligt kig bag facaden i den nu tomme bygning, før restaurerings- og renoveringsarbejdet påbegyndes.

Nationalbankens bygning er sammensat af en lav bygningsdel og en høj del, omkranset af en etagehøj mur. Den bærende konstruktion består af smalle moduler for at nedbringe konstruktionshøjden og give plads til en ekstra etage, uden at bygningen blev højere end nabokarreerne. Til facaden er benyttet det såkaldte curtain wall-princip, der betyder, at facaden hænger uden på bygningen uden at være en del af den bærende konstruktion. Det var meget nyskabende, da banken blev bygget.

Den lysegrå norske Porsgrunn-marmor, et materiale som Arne Jacobsen yndede at benytte, er anvendt både til Nationalbankens ydre facader og inde i huset. På facaden har han arbejdet med at skabe så lidt synlighed i samlingerne som muligt, hvilket betyder, at pladerne sidder meget tæt. Med tiden kan man dog se, at marmoren buer, hvorfor den skal udskiftes.

Kilde og fotos: Nationalbanken

 

Vedr. corona

  • Vi tager selvfølgelig forbehold for på dagen aktuelle restriktioner og forhold omkring forsamling grundet corona
  • Vi medbringer håndsprit
  • Vi holder behørig afstand
  • Du skal ikke komme, hvis du føler dig syg


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.


Arrangementet er under planlægning og endnu ikke datosat. Når vi kender datoen for arrangementet, åbner vi for tilmeldinger. 
Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Havnegade

Deltagerantal

30

Mødested

Oplyses senere

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

Praktisk information

Dato og tid

Kommende

Adresse

Havnegade

Deltagerantal

30

Mødested

Oplyses senere

Kontakt

hsl@byensnetvaerk.dk
Henriette mobil: 23344601

footer image byens netværk