Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. juli 2020

Selv om sommeren kun lige er gået i gang, er vi allerede i fuld gang med at fylde sensommeren med arrangementer - og i denne uge kan vi løfte sløret for to mere:

Den 25. august kigger vi ind bag murerne i den ikoniske christianshavnerbygning, Strandgade 7 - blandt københavnere kendt som Ørkenfortet på grund af bygningens store betonmur ud mod Torvegade. Her er ATP Ejendomme og NCC i gang med at forvandle den tidligere kontorejendom til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.

Den 10. september fortsætter vi med at se på transformation - denne gang vest for Storebælt, når vi inviterer på rundvisning i den nyåbnede Maltfabrikken - Folkets Fabrik. Her er de ikoniske røde industribygninger blevet omdannet og genrejst som et nyt kulturelt fyrtårn og kraftcenter i Ebeltoft med kreative værksteder, kulturhus, kunstprojekter, spisehus, mikrobryggeri og meget mere. Kom med og hør om den ti år lange rejse fra drøm til virkelighed og få en rundtur i det spændende byggeri med direktør og lokal ildsjæl, Kristian Krog. Det er muligt at hoppe på den fælles netværksbus fra Aarhus til Ebeltoft.

Til sidst skal lyde et stort velkommen til hele tre nye medlemmer, nemlig TH Mur og Fliser ApSFM Bygningsdrift og Danfoss Redan A/S. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.

Du kan dog allerede nu blive klogere på dine nye netværkskolleger i FM Bygningsdrift, der er ny Månedens profil. Har din virksomhed lyst til at blive Månedens profil og få profilering på vores website og i nyhedsbrevet, så læs mere her eller kontakt Katja på kbe@byensnetvaerk.dk og hør nærmere. Vi har ledige profiler fra august og frem. 

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøbormester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. august
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns ny bydel, 13. august - venteliste
På DSBs tidligere baneterræn er projektet BaneGaarden i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Tag med og se og hør om processen med at skabe et nyt grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, Jernbanebyen. 


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august
Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, får nyt liv og transformeres fra kontor til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - NY DATO
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Villa Copenhagen - fra postbygning til luksushotel​, 24. juni
 Fotoreportage

 


Ørsteds Haver - fra grå til grøn facade​, 22. juni
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Byens Netværk anbefaler: Steder du skal se i sommeren 2020

I år skal rigtig mange af os holde ferie i Danmark. Vi gentager derfor en god tradition og kommer her med anbefalinger til steder, du skal besøge denne sommer.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


MYstrain online-kursus til forebyggelse af stress
Medlemmer af Byens Netværk kan få gratis adgang online-kursus til forebyggelse af stress indtil den 31. juli. Tilbuddet gælder alle ansatte i virksomheden. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link