Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


2. november 2022

Hans Peter Dinesen er femte generation af den danske, familieejede designvirksomhed Dinesen og drevet af en passion for træ, træets natur og dets særlige egenskaber. Peter Kjær er arkitekt og har tegnet og bygget sit eget træhus i Sydhavnen og driver egen tegnestue med træbyggeri som speciale. Glæd dig til at høre deres historier, om træets potentialer og om deres syn på bæredygtighed og design, når vi holder Byen vågner: TRÆ i Dinesens showroom på Søtorvet i København. Omgivet af træ fra gulv til loft.

Husk også, at det er i morgen, torsdag, du kan opleve Byens Saloner: Den bæredygtige studieby på Building Green i Forum. Her zoomer ind på tre forskellige bæredygtige studieboligkoncepter: Studio[Home] fra PensionDanmark, UMEUS fra NREP og CPH Village og hører, hvordan parterne bag arbejder med det bæredygtige element - såvel i bygningernes fysiske udformning som socialt og økonomisk. Debatten finder sted kl. 14:50-15:40 på scenen: Specialist Talks. Der er gratis adgang for alle.

I et nyt indlæg i Byens Klumme argumenterer Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdanias boliglaboratorium for, at den accelererende klimakrise og en mere divers familiestruktur i Danmark kalder på en genstart i måden, vi tænker og udvikler boliger på. Er du interesseret i boligmarkedets fremtidige strukturer, så er Simon Kofod-Svendsen også gæst i panelet ved debatten Et boligmarked under pres, som Byens Netværk holder på Business Arena Copenhagen den 24. november. I panelet deltager desuden Curt Liliegreen, Boligøkonomisk Videnscenter, Line Røtting Dornan, Fonden for Billige Boliger og Heidi Bank, boligpolitisk ordfører for Venstre. Pernille Enggaard, journalist og radiovært (bl.a. Millionærklubben) modererer debatten.

”I AFRY tror vi på, at relationer, dialog og viden er vejen til fremdrift i en branche, der er i konstant udvikling, fordi markedsvilkårene ændrer sig hele tiden. Det er blandt grundene til, at vi støtter op om Byens Netværk og foreningens arbejde med at fremme dialogen mellem byggeriets parter”. I Månedens profil kan du læse mere om dine netværkskolleger i AFRY, der er en international ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed med ekspertise inden for infrastruktur, industri, energi og digitalisering. Og en fælles mission om at sætte skub i den grønne omstilling mod et bæredygtigt samfund.

Har din virksomhed lyst til at være Månedens profil, så læs mere her. Husk også, at du altid er velkommen til at kontakte os med forslag til kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

AFRY designer bæredygtige løsninger til fremtidens generationer. Den internationale ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed er i Danmark omkring 750 kolleger, der arbejder med byggeri, transport, procesindustri, pharmaindustri, automation, energi, arkitektur, akustik og lysdesign. Vi har en fælles mission: at sætte skub i den grønne omstilling mod et bæredygtigt samfund. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Boliglaboratorium – branchens fælles fremtidsværksted

I Danmark er der i dag registreret 37 forskellige familieformer. Alligevel er størstedelen af de boliger, vi bygger, designet til den klassiske kernefamilie. Der er brug for at gentænke boligen med større fokus på fællesskaber og bæredygtighed. Det gør vi i det fælles fremtidsprojekt: Boliglaboratorium. Læs Byens Klumme af Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania. 


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jes Transbøl, Adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S. Læs bl.a. hvad han ser som vigtigt i byens udvikling og om de tiltag, der skal bevare og videreudvikle Refshaleøen som del af Københavns nye bydele. Læs med i Byens Stafet.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byens Saloner: Den bæredygtige studieby, 3. november
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Byens Saloner faciliterer en debat på Building Green om de bæredygtige studieboligkoncepter Studio[Home], UMEUS og CPH Village.


Sydhavnskvarteret - i socialt perspektiv​, 9. november
Kom med på en anderledes byvandring i Sydhavnen i Aarhus, der lige nu undergår en eksplosiv forandring. Vi tager på "povertywalk" med fokus på bydelens udvikling i et socialt perspektiv, og hvordan man bygger bro mellem nuværende og fremtidige brugere. 


Den generøse by, 10. november
Er vi ved at bygge en by, hvor ikke alle er velkomne? Vi besøger PLADS i Demokrati Garage og bliver klogere på, hvordan de arbejder for en by, der fortsat skal være mangfoldig og give plads til at vi mødes på tværs af etnicitet, sociale grupper og køn. 


Byen vågner: TRÆ, 14. november
Bliv klogere på alt det, som træets natur rummer, når Byen vågner hos Dinesen, hvor to eksperter gør os klogere på træets egenskaber og potentialer, byggeskik og bæredygtighed og den betydning, træ har for udviklingen af vores design og byggeri. 


By & Havn - historier fra arkivet og rammer for nye bydele​, 21. november
Bliv klogere på udviklingen af Københavns Havn, når vi får en omvisning i By & Havns nye arkivhistoriske udstilling. Og hør bagefter Rita Justesen, Chef for Planlægning & Byrum, give et indblik i nogle af By & Havns aktuelle projekter.


Byens Saloner: Et boligmarked under pres​, 24. november
Kom med, når vi samler ejendomsbranchen til en debat om finansiel og strukturel nytænkning på boligmarkedet og stiller det store spørgsmål: Hvordan kommer vi fra et boligmarked under pres til et boligmarked i overskud?. Arrangementet finder sted på Estate Media konferencen: Business Arena Copenhagen.

 


Nicolinehus på Aarhus Ø, 7. december
Kom med, når vi sammen med bygherre og arkitekt ser nærmere på det imponerende bygningsværk Nico­linehus i den nye bydel Aarhus Ø, der under sit forskudte taglandskab samler en række bylivsfunktioner i ét. 


Nytårskur i København​, 6. januar 2023
Kom til årets festligste begivenhed, når vi holder Nytårskur i Byens bedste Netværk. Denne gang i rammerne af det nye 25hours Hotel, hvor vi inviterer til en aften med middag, nytårtaler og overraskelser. Og selvfølgelig masser af netværk.


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Vi gentager successen 'Byggebranchen ser grønt', hvor vi sammen med Byggesocietetet afholder netværkskonference om byen, byggeriet og den grønne omstilling. Sæt GRØNT KRYDS i kalenderen allerede nu (nærmere info og tilmelding følger).    


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Konference: Hands on - manifester for en bæredygtig bygningskultur,​ 18. november
Forskere fra Center for Bæredygtig Bygningskultur ved Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lægger op til diskussion af bygningsarv og værdisætning / materialer og tektonik / ressourcer og bæredygtighed. 


www.byens-netvaerk.dk

Business Arena kommer til København - deltag med rabat
Den 24. november afholdes premiereudgaven af Business Arena Copenhagen, hvor du kan deltage i en lang række debatter om den danske bygge- og ejendomsbranche. Som medlem af Byens Netværk får du 25% rabat på billetprisen. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link