Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


4. november 2021

Hvorfor er debatten om ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling? Det spørgsmål er omdrjeningspunktet i Byens Klumme, som denne gang er forfattet af Christina Schultz, sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA). Da debatten om MeToo blev skudt i gang i 2017 blev det hurtigt klart, at Danmark - og ikke mindst byggebranchen - halter bagefter, når det kommer til ligestilling. Samtidig viser det sig, at der er store gevinster at hente, hvis vi får sat alle talenter i spil.

Hvis du gerne vil høre mere om, hvad en bedre kønsbalance kan gøre for din virksomhed, så kan du tilmelde dig Byens Saloner: En branche i balance den 2. december, hvor vi sammen med FBSA samler branchen til en dialog om, hvordan vi kan styrke samarbejde, trivsel, innovation og konkurrenceevne gennem større kønsmæssig diversitet. 

I Månedens Profil kan du denne gang blive klogere på dine netværkskolleger fra MMAKE, der er et byggeteknisk rådgivningsfirma med fokus på renovering af ejer-, andels- og almennyttige boligforeninger i Storkøbenhavn og omegn. Kerneydelserne er byggerådgivning ved store og mellemstore renoveringsprojekter, herunder byfornyelse, energioptimering, klimasikring og udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner. Læs mere her.

Og så lige en reminder om at, der kun en måned til, at vi senest skal have din tilmelding til vores nytårskure. Husk derfor at tilmelde jer og at sprede budskabet blandt jeres kolleger. Læs mere om Nytårskur København den 7. januar og Nytårskur Aarhus den 14. januar.

Sidst men ikke mindst skal vi byde stort velkommen til to nye medlemmer, nemlig Egedal Kommune, Center for Ejendomme og Nordicals A/S i Aarhus, der er rådgivere inden for erhvervs- og investeringsejendomme. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

MMAKE er et byggeteknisk rådgivningsfirma med fokus på renovering af ejer-, andels- og almennyttige boligforeninger i Storkøbenhavn og omegn. Vores kerneydelse er byggerådgivning ved store og mellemstore renoveringsprojekter. Det handler blandt andet om byfornyelse, energioptimering, klimasikring og udarbejdelse af vedligeholdelsesplaner. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Hvorfor er debatten om MeToo og ligestilling vigtig for den bæredygtige omstilling?

Da debatten om MeToo, ligestilling og diversitet blev skudt i gang i 2017 måtte mange erkende, at vi i Danmark ikke er helt så lige, som vi går og tror. Byggeriet er en af de brancher, der især halter bagefter, og der er store gevinster at hente, hvis vi får sat alle talenter i spil. Læs Byens Klumme skrevet af Christina Schultz, Sekretariatsleder i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA).


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Martha Lewis, Head of Materials hos Henning Larsen Architects. Læs hvad der optager hende i arbejdet for at udbrede viden til byggebranchen om genanvendelse af byggematerialer samt reduktion af CO2-udledning og farlige stoffer. Læs med her.


Kommende arrangementer

Byens Saloner: Stadsarkitekter på Klimakurs, 18. november
Kom med til endnu en salon i serien om landets stadsarkitekter. Denne gang sætter vi spot på verdensmålene og den klimapolitiske dagsorden i selskab med Lisbet Wolters fra Vejle og Tina Saaby fra Gladsaxe, der spiller en central rolle for den bæredygtige omstilling i deres kommuner. 


Byens Saloner: Byen, borgeren og vandsalamanderen​, 24. november
Vi tager temperaturen på dynamikkerne i tidens byudvikling, hvor kløften mellem borgere, politikere og byggebranche vokser sig større dag for dag. Er tiden inde til, at vi efterser det demokratiske system? Debat med et stærkt panel af fagfolk og politikere.


Classic Car House, 25. november 
I Kgs. Lyngby skal det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård omdannes til et bilmuseum og oplevelsesunivers for klassiske biler. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om visionerne for det kommende Classic Car House, der forventes at åbne i 2023. 


Nyt byhus i Ny Østergade, 30. november - venteliste
Hvor der tidligere lå en forsømt parkeringsplads på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade, står nu et anmelderrost nyt byhus, der på samme tid er moderne og klassisk, og som skaber ny værdi og sammenhæng i kvarteret. Vi får et kig ind bag facaden.


Byens Saloner: En branche i balance​, 2. december
Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar samler vi branchen til en snak om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Med udgangspunkt i de gode erfaringer og businesscases diskuterer vi, hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i bedre balance.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde (II), 7. december - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nytårskur København 2022​, 7. januar
Så kan vi endelig igen holde vores traditionsrige nytårskur i København. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag i rammerne af det historiske Ørkenfort på Christianshavn, der nu er Københavns nye luksushotel; NH Collection Copenhagen.


Nytårskur Aarhus 2022, 14. januar
For første gang inviterer vi til nytårskur i Aarhus! Festlighederne finder sted på RESTAURANT MALT i det tidligere Ceres Bryggeri, hvor vi skal nyde en aften med fokus på netværk, fællesskab og fest i de stemningsfyldte, rustikke lokaler. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Nyboder – restaurering og modernisering
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Hvad skal vi med New European Bauhaus?
Vi følger i hælene på initiativtagerne bag det nye europæiske projekt og spørger, hvad de mener at byggebranchen kan få ud af at samarbejde på tværs af kunst, arkitektur og videnskab i Europa. Lyt med her.


Byens Podcast: Alment byggeboom på vej?
Vi dykker ned i det politiske boligudspil fra Regeringen, der skal sikre billige boliger i de store byer. Spørgsmålet er således, om der er et alment byggeboom på vej – og hvad der skal til for at realisere de høje ambitioner? Lyt med her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Build for Life - international konference, 15.-17. november
Vær med, når VELUX samler arkitekter, ingeniører, by- og boligudviklere, forskere, aktivister og andre branchefolk til online-konferencen Build for Life. Her vil mere end 90 talere fra hele verden præsentere den nyeste viden om bæredygtig byggepraksis og potentielle løsninger på klimaspørgsmål. Læs mere her.


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Nordisk træbyskonference i Helsingør, 11.-12. november
Invitation til Nordisk træbyskonference i Helsingør den 11.-12. november med temaet: Holdbare byer og bygninger af TRÆ – i Norden. Få to dage med alt om, hvad træbygninger og byområder med træ kan i forhold til bæredygtighed, identitet og udvikling.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link