Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


6. oktober 2022

I går kunne Statsministeren annoncere valg. I dag annoncerer vi en anden stor begivenhed, nemlig Nytårskuren i København. Fredag den 6. januar tjekker vi ind på det nye 25hours Hotel omgivet af rum, der hylder farver, stedsans, viden og passion. Det gør vi også! Og vi glæder os til at samles i Byens bedste Netværk til en inpirerende og hyggelig begyndelse på det nye år. Aftenen vil - tradtionen tro - byde på middag, nytårtaler og overraskelser. Og selvfølgelig masser af netværk, nye relationer og gode snakke. Der er "kun" 120 pladser, så du skal ikke vente længe, hvis du skal sikre dig en plads.  

Sæt også kryds i kalenderen den 20. januar, hvor vi holder Nytårskur i Aarhus. Mere om det følger. 

I dag er Københavns Havn primært et rekreativt byrum, hvor vi bader, sejler og fisker – men hvordan gik det til, at havnen blev transformeret fra forurenet industrihavn til en blå park? Og hvordan ville vi opleve København, hvis man i sin tid havde gjort alvor af at bygge nogle af de mange havneprojekter, der aldrig blev til noget? Svarene har indtil nu ligget gemt i By & Havns arkiv, men er nu blevet del af udstillingen "Havnebygmesterens Studiesamling". Tag med, når vi hører om historier fra arkivet og rammer for nye bydele på en guidet rundvisning i den anmelderroste udstilling og bagefter hører Rita Justesen, Chef for Planlægning & Byrum, give et indblik i nogle af By & Havns aktuelle projekter.

Månedens profil kan du blive klogere på et af vores nye medlemmer: MELLEM, der er stiftet af tidl. borgmester på Frederiksberg, Simon Aggesen, og som rådgiver virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme den grønne og bæredygtige dagsorden med fokus på byggede miljøer og lokal infrastruktur.  

Vi kan også byde stort velkommen til to nye medlemmer: den internationale ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed AFRY samt Greenpipe A/S, der er førende inden for renovering af faldstammer. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

VI KAN IKKE ÆNDRE VERDEN UDEN AT GØRE NOGET ANDERLEDES. Og det hele starter lokalt. MELLEM arbejder med og mellem dem, som ønsker at drive en bæredygtig udvikling. Målet er klart: Vi skal være sammen om den bæredygtige udvikling af vores byer i Danmark. Lad os starte i dag. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Stedsans er en afgørende driver for vellykkede projekter

Det virker næsten banalt – og alligevel er manglen på stedsans stadig en udfordring visse steder i dansk byggeri. Stedet skal og må altid være en af de primære og fælles drivere, når vi udvikler projekter. Læs Byens Klumme af Lisbeth Nørskov, Copenhagen Director hos CEBRA.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lars Gemynthe Gylling, arkitekt, associeret partner og Head of Business Development i CEBRA. Læs bl.a. om vellykket byudvikling, værktøjet Reduction Roadmap og om faktorer og barrierer for at skabe gode, blandede byer og realisering af et områdes potentiale. Læs med i Byens Stafet.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Stedsans - et fremtidigt sanseligt og poetisk samfund?​, 12. oktober - venteliste
Hvordan skaber vi steder og rum funderet i de sanselige og poetiske værdier? Vi besøger en meget unik og særegen lokation, hvor alt er struktureret med udgangspunkt i den poetiske væren. Men vi afslører ikke, hvor det er.  


Stedsans - tanker, følelser og associationer i byens rum​, 13. oktober
I Jernbanebyen på Otto Busses Vej kaster vi et blik på det Copenhagen Architecture festival-aktuelle tema ”stedsans”. Hvilke tanker, følelser og associationer opstår i byens rum, og hvordan opdager vi dem? Vi mødes til morgenkaffe i Vesterbro Village Fælleshus til en oplevelsesanalyse i og af byens rum.  


Byens Saloner: Forstæder på forkant - med stadsarkitekterne Jesper Pagh og Tina Saaby, 13. oktober
Kom med til den tredje salon i serien om landets stadsarkitekter. Vi zoomer ind på Rødvore og Gladsaxe og spørger, hvad der skal til for at sikre sin position som en attraktiv og konkurrencedygtig forstad. 


Renovering af Designmuseum Danmark, 26. oktober - venteliste
Designmuseum Danmark i Bredgade er genåbnet efter en omfattende renovering af de historiske bygninger, sandstensudsmykninger og alle udstillings- og gæsteområder. 


Fristaden i fremtiden - ny byudvikling på Christiania, 27. oktober
Christiania har sagt ja til en aftale om, at der skal bygges 15.000 m2 nye almene boliger på fristaden frem mod 2031. Kom med på besøg til Christiania og hør, hvilke tanker beboerne og deres talsperson, arkitekt Mette Prag, gør sig om fristaden i fremtiden.

 


Postbyen - anden etape, 1. november - venteliste
Anden etape af udviklingen af Postbyen er i fuld gang og består af kontorbygningen The Stamp samt fire tårne med boliger, hotellejligheder og Health Club. Vi tager på byggepladsbesøg med Danica Pension og hører om de nye projekter.

 


Byens Saloner: Den bæredygtige studieby, 3. november
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Byens Saloner faciliterer en debat på Building Green om de bæredygtige studieboligkoncepter Studio[Home], UMEUS og CPH Village.


Sydhavnskvarteret - i socialt perspektiv​, 9. november
Kom med på en anderledes byvandring i Sydhavnen i Aarhus, der lige nu undergår en eksplosiv forandring. Vi tager på "povertywalk special" med fokus på bydelens udvikling i et socialt perspektiv, og hvordan man bygger bro mellem nuværende og fremtidige brugere. 


Byen vågner: TRÆ, 14. november
Bliv klogere på alt det, som træets natur rummer, når Byen vågner hos Dinesen, hvor to eksperter gør os klogere på træets egenskaber og potentialer, byggeskik og bæredygtighed og den betydning, træ har for udviklingen af vores design og byggeri. 


By & Havn - historier fra arkivet og rammer for nye bydele​, 21. november
Bliv klogere på udviklingen af Københavns Havn, når vi får en omvisning i By & Havns nye arkivhistoriske udstilling. Og hør bagefter Rita Justesen, Chef for Planlægning & Byrum, give et indblik i nogle af By & Havns aktuelle projekter.


Nytårskur i København​, 6. januar 2023
Kom til årets festligste begivenhed, når vi holder Nytårskur i Byens bedste Netværk. Denne gang i rammerne af det nye 25hours Hotel, hvor vi inviterer til en aften med middag, nytårtaler og overraskelser. Og selvfølgelig masser af netværk.


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Vi gentager successen 'Byggebranchen ser grønt', hvor vi sammen med Byggesocietetet afholder netværkskonference om byen, byggeriet og den grønne omstilling. Sæt GRØNT KRYDS i kalenderen allerede nu (nærmere info og tilmelding følger).    


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Business Arena kommer til København - deltag med rabat
Den 24. november afholdes premiereudgaven af Business Arena Copenhagen, hvor du kan deltage i en lang række debatter om den danske bygge- og ejendomsbranche. Som medlem af Byens Netværk får du 25% rabat på billetprisen. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Hands on - manifester for en bæredygtig bygningskultur,​ 18. november
Forskere fra Center for Bæredygtig Bygningskultur ved Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lægger op til diskussion af bygningsarv og værdisætning / materialer og tektonik / ressourcer og bæredygtighed. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link