Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


18. juni 2020

Der er godt gang i arrangementerne i disse uger, og vi er så glade for at gense flere og flere af jer. Kalenderen frem mod og efter sommeren er en god blanding af arrangementer, som vi måtte aflyse i foråret, men som vi nu endelig kan afholde, og der kommer også hele tiden nye arrangementer til. Mange af dem har venteliste, tøv ikke med at skrive jer på venteliste. Ofte lykkes det i sidste øjeblik.

Husk også at du kan se fotoreportager fra de arrangementer, vi har afholdt, så hvis du ikke selv kunne være med, så kan du efterfølgende få en lille del af oplevelsen - og var du med, så kan du se, om du kan finde dig selv på billederne :-) 

Har I i øvrigt projekter, I gerne vil vise frem, eller har du et forslag til et arrangement eller en debat, der er aktuelt at tage op, så er I mere end velkomne til at skrive eller ringe til os med gode idéer. Vi er altid på udkig efter spændende besøg.

Efter sommerferien kan du fx tage med ud til DSBs tidligere baneterræn ved Otto Busses Vej, hvor projektet BaneGaarden er i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Når projektet står færdigt bliver BaneGaarden et sted, hvor byens borgere og besøgende kan finde inspiration, få nye sanseindtryk og opleve stedets unikke stemning i et samspil mellem mad, natur og fællesskab. Vi tager ud og ser projektet, mens det stadig er under udvikling og hører om processen med at udvikle BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns nye bydel.

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune har overdraget Byens Stafet til Rasmus Larsen, partner i EcoVillage med et spørgsmål om idéer til, hvordan man kan skabe mere bæredygtige byer. Læs Rasmus' svar i Byens Stafet - og om, hvad der optager ham særligt i forhold til branchens og byens udvikling. 

Bæredygtighed er også på agendaen hos Living Art, der er leverandør og rådgivningsvirksomhed indenfor løsninger, der optimerer indeklimaet. Du kan blive klogere på dine nye netværkskolleger i Living Art, der er Månedens Profil


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

30 års erfaring med indeklima og bæredygtighed. Living Art er blandt indretningsbranchens førende leverandører og rådgivningsvirksomheder indenfor gardiner, ind- og udvendige solafskærmning og akustikløsninger. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøbormester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Guldhuset - Aarhus, 18. juni - AFLYST
Vesterbro Torv i Aarhus får et gyldent skær, når et nyt arkitektonisk pejlemærke står færdigt. Tag med på byggepladsbesøg og hør om byggeriet, der skal beklædes med ”guld” og med sin organiske form vækker referencer til Gaudí.


Ørsteds Haver - fra grå til grøn facade, 22. juni - venteliste
En boligejendom på H.C. Ørsteds Vej er blevet forvandlet fra en kedelig grå svalegang til på sigt at blive Frederiksbergs grønneste facade med nye vinklede karnapper og plads til fællesskab. 


Hotel Villa Copenhagen, 24. juni - venteliste
Snart åbner hotel Villa Copenhagen i smukke omgivelser af den tidligere Centralpostbygning, der nu er forvandlet til et moderne førsteklasseshotel. Vi får en rundvisning og hører om hotellets transformation fra postbygning til luksushotel.


Ungdomsøen​ på Middelgrundsfortet, 2. juli - venteliste
Nyd en smuk sejltur med Byens bedste Netværk og oplev historiens vingesus, når vi går på land på Ungdomsøen på Middelgrundsfortet. Her skal vi se og høre om forvandlingen af det gamle søfort til en af nyere tids største ungdomssatsninger.


Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. august
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns ny bydel, 13. august
På DSBs tidligere baneterræn er projektet BaneGaarden i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Tag med og se og hør om processen med at skabe et nyt grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, Jernbanebyen. 


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 24. august 
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Renovering af Frederiksberg Rådhustårn​, 9. juni
 Fotoreportage

 


Byvandring med Gadens Stemmer, 11. juni
 Fotoreportage


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link