Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


18. august 2020


2019 kan føles langt væk, men i går fik vi med lidt forsinkelse holdt generalforsamling og dermed gjort status over et år, hvor alting stadig var 'normalt' og med håbet om, at det kommende år vil tage os tilbage dertil med alle de aktiviteter, som vi ufrivilligt har måttet sætte på pause. 

Det er dejligt at opleve, at vi er en forening, hvor bestyrelse, arrangementsudvalg, sekretariat og ikke mindst alle jer medlemmer støtter op og bidrager til, at vi er og fortsat bliver byens bedste netværk - stor tak til jer alle. 
  
Reportage og referat fra generalforsamlingen følger snarest. I år var fem bestyrelsesmedlemmer på valg, og alle blev genvalgt. Derudover var der opstillet to nye bestyrelsesmedlemmer: Thomas Bak, Fredsted Floors, og Kirsten Anker Sørensen, LINK Arkitektur, samt to nye suppleanter: Anne-Mette Hjøllund og Kathrine Brandt, Thing Brandt Landskab til bestyrelsen, der alle blev valgt. Den samlede bestyrelse kan ses her.

Efter den formelle del stævnede vi ud i Københavns Havn og nød den kølige brise og ditto rosé på en sejltur, hvor vi satte kurs mod Sydhavenen og Stejlepladsen.

Husk at du stadig kan nå at lægge et lod i puljen for en plads til vores byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken - det er en helt unik mulighed for at se restaureringen af Marmorkirkens kuppel-lanterne, og vi har kun 20 pladser til rådighed, som vi udlodder ved lodtrækning. Sidste frist for tilmelding er torsdag kl. 12. Derefter får du at vide, om du er blandt de heldige. 

Slutteligt et stort velkommen til et nyt medlem: Taasinge Elementer A/S, der er producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer. Vi glæder os til at se jer på kommende arrangementer. 

Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august - AFLYST (ny dato følger)
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Teater: Time Travel Tours, 20. august - venteliste
Byens Netværk og Time Travel Tours inviterer på en tidsrejse til fremtidens København. Undervejs gør vi ophold på udvalgte steder i byen, hvor byrummet danner en levende baggrund for forestillingens leg med tidsrejsen som fiktion.


Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august - venteliste
Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, får nyt liv og transformeres fra kontor til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.


Det nye Frihedsmuseum, 25. august - venteliste
Kom ind og se det nye Frihedsmuseum i Churchillparken på en omvisning efter lukketid med introduktion af Nationalmuseets Bygnings- og Projektchef, der fortæller om museets historie og byggeprocessen bag det nye museum.


Byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken​, 2. september
HUSK TILMELDING SENEST TORSDAG KL. 12

Vi har fået mulighed for at invitere en lille skare af medlemmer med på byggepladsbesøg på toppen af København for at se restaureringen af Marmorkirkens kuppel-lanterne.


Musicon - Roskildes kreative bydel​, 3. september
Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. Kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.


Studielandsbyen 'Wooden Village'​​, 8. september
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne opføres i træ. Vi ser den første færdigetablerede etape af byggeriet og hører om CHP Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen, 14. september
Under Bispeengbuen finder man URBAN13, der er et midlertidigt byrum og kulturelt samlingspunkt. Vi hører nærmere om projektet og tager på bydelsvandring i grænseområdet mellem Frederiksberg og Nørrebro. 


IrmaByen & Kaffetårnet​, 15. september
Tag med på besøg i IrmaByen - Rødovres nye bykvarter - og se bl.a. det ikoniske Kaffetårn, der skal have nyt liv som samlingspunkt for bydelen. Vi hører om visionerne for både bydelen og Kaffetårnet.


Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september - venteliste
Et nyt boligtårn på Islands Brygge har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og er ifølge Politikens arkitekturanmelder ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Ungdomsøen​ på Middelgrundsfortet​
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Søger du mere tværfaglig dialog med branchekolleger? Vær med i vores tematiske netværksgrupper
Der er lige nu ledige pladser i vores nye netværksgruppe Byen Kommunikerer og i Bæredygtighed i Byen. Kontakt os, hvis du vil høre mere.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. 


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link