print logo

Musicon - Roskildes kreative bydel


Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. 
Tag med, når Byens Netværk gæster Roskilde-bydelen Musicon, der i disse år skyder op med masser af 
kultur, byliv, boliger, spisesteder, butikker og foreningsliv - alt sammen i en kreativ urban ramme skabt på fundamentet af områdets tidligere betonvarefabrik. 

Luk fuld beskrivelse

Roskilde Kommune overtog i 2006 en betonfabrik, og siden er der sket store forandringer. Roskildes nye kreative bydel Musicon omfatter i dag mere end 70 aktører bestående af virksomheder, foreninger og kulturinstitutioner. I bydelen er der således alt fra danseteater, museum, kunstskole, skatehal til spisesteder, øvelokaler og mange forskellige boligformer. Området er først og fremmest kendetegnet af de tidligere industribygninger, som er inte­greret i udformningen af de nye byrum og blandet med nybyggeri. Endnu flere byggerier er på vej med spændende arkitektur og mere permanente rammer for bydelens mange brugere og beboere.

På bydelsbesøget møder vi Andreas Høegh, sekretariatsleder på Musicon, der viser rundt og fortæller om udviklingen af den nye bydel, hvor mangfoldighed, bæredygtighed, kreativitet og ansvarlighed er en del af den bærende vision. På turen kommer vi bl.a. forbi rockmuseet Ragnarock, den nye festivalhøjskole og handelsstrøget Containerstriben, hvor der både er musikskole, mikrobryggeri, kafferisteri, merchandisebutik og mange andre små iværksættere og butikker.

Vi skal også se den rivende udvikling inden for boligbyggeri, hvor bofællesskaber, ejerboliger, studieboliger og almene boliger blander sig med bydelens kreative kulturinstitutioner og skaterparkens rekreative områder.  

Til sidst skal vi høre om opførelsen af 12 nye affalds-/ressourceskure bygget i 95% genbrugsmaterialer. Bag projektet står Roskilde Kommune, Vandkunsten og Egen Vinding & Datter, og vi skal møde Lars K. Jørgensen fra Egen Vinding & Datter, der fortæller om den utraditionelle byggemetode og den bæredygtige vision, der skal være med til at signalere, at affald er en vigtig ressource.

Musicon er fuld af unikke og visionære projekter og er nok et af de mest spændende og anderledes bud på byudvikling i dag. Udviklingen hviler f.eks. ikke på en traditionel masterplan, som "låser" udviklingen i et bestemt spor på et tidligt tidspunkt. I stedet foregår udviklingen af Musicon løbende og i et tæt samarbejde mellem Roskilde Kommune, bydelens øvrige bygherrer og udviklere, diverse kultur- og erhvervsaktører samt arkitekter og rådgivere.

Så kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.
 

Fotos: Roskilde Kommune, Musicon, Byens Netværk, Thomas Rungstrø og Rasmus Sejersen
 


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.Program

  • 15:30 Velkomst v/ Byens Netværk
  • 15:40 Hvordan udvikler man en ny kreativ bydel? v. sekretariatsleder Andreas Høegh
  • 16:00 Guidet tur i området, hvor vi hører om de forskellige byggerier og den samlede vision v. sekretariatsleder Andreas Høegh
  • 17:00 Præsentation af de nye ressourceskure v. Lars K. Jørgensen, Egen Vinding & Datter
  • 17:30 Netværk og en forfriskning og mulighed for at gå en tur på egen hånd på området
  • 18:00 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

03/09 2020 15:30 - 18:00

Adresse

Rabalderstræde 16
4000 Roskilde

Deltagerantal

40

Mødested

Foran hovedindgangen til Ragnarock

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

Praktisk information

Dato og tid

03/09 2020 15:30 - 18:00

Adresse

Rabalderstræde 16
4000 Roskilde

Deltagerantal

40

Mødested

Foran hovedindgangen til Ragnarock

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet mobil: 22346629

footer image byens netværk