Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

19. maj 2016


Vores arrangementer er populære, og vi knokler på for at have en bred vifte af dem - godt hjulpet af arrangementsudvalget og ikke mindst af jer medlemmer. I kalenderen har vi lige nu fem friske, nye arrangementer, der alle løber af stablen inden sommerferien:

  • Er du til øl, forskning og boliger, så tag med til Carlsberg Byen den 8. juni, hvor Carlsbergfondet netop nu opfører 22 attraktive boliger, der kommer til at huse forskere fra ind- og udland. Videnskaben har altid spillet en central for brygning af øl af høj kvalitet men også for samfundet som helhed, og boligerne opføres for at fastholde en tæt kobling mellem Carlsberg, forskning og viden. Således videreføres kulturarven.
  • Vestvolden, der bugter sig fra Avedøre i syd til Utterslev Mose i nord, er et af de mest omfangsrige ingeniørprojekter nogensinde. Vestvolden er idag stadig et imponerende bygningsværk med voldgrav, magasiner og underjordiske gange, men det gamle forsvarsanlæg er også et stort rekreativt område fyldt med naturoplevelser. Så hop på cyklen og tag med os på en sommertur, hvor vi skal høre om revitaliseret kulturarv på tværs af kommunegrænser.
  • Er man efterkommer af frihedskæmpere fra den danske modstandskamp, kan man være heldig at få en studiebolig på 4. Maj Kollegiet på Frederiksberg. Der er ni 4. Maj Kollegier i landet, og alle står som en slags levende monumenter over en tid i Danmarkshistorien, som definerede det samfund og de værdier, vi har i dag. Kom med os, når vi hører, hvordan man restaurerer et lille stykke Danmarkshistorie, så det bevarer sin kulturelle identitet og samtidig danner en nutidig ramme om ungt levet liv.
  • Hos Genbyg arbejder de med at gøre byggeaffald til bæredygtig forretning. 30% af alt affald kommer fra opførelse eller nedbrydning af bygninger. Tag med os på rundtur i Genbygs skatkammer af genbrugsguld.
  • Den 1. juli holder vi sammen med firmaet Flemming Schrøder et morgenkaffe-arrangement om renoveringen af Kommandantgården på Kastellet. Mere info følger snarest.

Husk også, at vi har en netværkstur til Troldhede under overskriften "Bæredygtigheden folder sig ud" allerede 1. juni. Du kan stadig nå at tilmelde dig og få mulighed for at brede netværket ud i dybden.

Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i Freja Ejendomme, har grebet Byens Stafet fra Rita Justesen, Planlægningschef i By & Havn, og giver her sit bud på, hvad der skal ske med alle de rådhuse, politistationer og fængsler, der med tidens sammenlægninger efterhånden nedlægges på stribe.

Har din virksomhed lyst til at være næste måneds profil, har vi ledige profiler fra august og frem. Du kan læse mere om betingelserne her. Kontakt os, hvis du gerne vil reservere en måned.


Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Louise Skafte og Lisbet Fibiger
Byens Netværk
Månedens profil

Ticket2Travel Business er udviklet ud fra et ønske om at lave en løsning, som kombinerer internettets handlefrihed, muligheder og overskuelighed med dansk support og hurtig adgang til data om virksomhedens rejseaktivitet.

Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Lige nu har vi ledige profiler fra juni 2016 og frem.


Byens Klumme

Hvor sættes grænsen?
Carsten Lang-Jensen, Advokat og Partner i Pind & Partnere, sætter i Byens Klumme fokus på en af de grænseflader, vi som branche bør give særlig opmærksomhed - nemlig den der mere eller mindre tydeligt lader sig optegne mellem jura, bygherrerådgiveren og den projekterende rådgivers ansvar. 

Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Carsten Rasmussen, Udviklingsdirektør i Freja ejendomme, er aktuel stafetholder. Rita Justesen, Chef for Planlægning & Arkitektur i By & Havn, overdrog stafetten til Carsten Rasmussen med spørgsmålet: Hvordan ser du fremtiden for de mange offentlige bygninger, såsom rådhuse, politistationer og fængsler, som løbende nedlægges rundt om i landet?

Kommende arrangementer

Generalforsamling og besøg på Copenhagen Plant Science Centre, 23. maj
Generalforsamlingen bliver i år afholdt på Københavns Universitet. Det giver os en unik mulighed for også at se 1. etape af den nye udbygning med faciliteter for SCIENCE - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet til undervisning og forskning inden for avanceret plantevidenskab.

Din, min, vores og byens altaner, 24. maj 
Langt flere bliver boende i byen, derfor er altaner blevet et must. De ældre bliver også boende, og derfor er der også søgning efter elevatorer, som det nu er muligt at indbygge i en helt alm. opgang.

Bæredygtigheden folder sig ud, 1. juni 
Vi tager på tur til Jylland, hvor Troldtekt A/S inviterer på et unikt besøg på fabrikken samt oplæg om arbejdet med CSR og C2C. Vi får også lejlighed møde det nordjyske erhvervsnetværk Sustainovation.

Det ny Experimentarium, 2. juni
Byens Netværk besøger det ny Experimentarium i Hellerup. Nyd de flotte trapper, inspireret af DNA-strukturer og matematik, de store ubeboede rum og den nye spændende facade.

Nye Forskerboliger i Carlsberg Byen, 8. juni
På 200 års fødselsdagen for J. C. Jacobsen, grundlæggeren af Carlsberg, besluttede Carlsbergfondet at starte et projekt i Carlsberg Byen med i alt 22 attraktive forskerboliger, som skal tiltrække internationale topforskere til København.

www.byens-netvaerk.dk
Byvandring fra bagsiden af København, 9. juni 
Kom med når vi på en byvandring med Gadens Stemmer skal se nærmere på Vesterbro – ikke på den præsentable og polerede side men på den skyggeside, som også findes i vores allesammens by.
 

På cykeltur langs Vestvolden, 15. juni

Hop på cyklen og tag med Byens Netværk på forårstur og hør om revitalisering på tværs af kommunegrænser, og se hvordan kulturarv kombineres med rekreative naturoplevelser.


Et stykke Danmarkshistorie restaureres, 21. juni
Byens Netværk besøger 4. Maj Kollegiet på Frederiksberg, der netop nu undergår en omfattende renovering. Det er vigtigt, at bygningen fra 1951 bevares med den symbolik og utallige referencer, der peger tilbage på Danmarks befrielse 4. maj 1945

Fra byggeaffald til bæredygtig forretning, 23. juni
Byens Netværk tager dig med på rundtur i Genbygs skatkammer af genbrugsguld. Så tag en kollega ved hånden og lad dig inspirere af materialerne, historien og den bæredygtige forretningsfilosofi.

Netværksbaren stævner ud, 19. august
Kom og byd dit netværk velkommen tilbage fra sommerferie. Byens Netværk inviterer igen til uformel netværksbar uden anden dagsorden, end at vi skal netværke og lære hinanden endnu bedre at kende – denne gang i en båd på tur i havnen.

Studietur til Tokyo, 1. okt. - 8. okt. - Venteliste
Årets studietur går til Tokyo i Japan med fokus på bl.a. grænseflader. Tokyo er en tempofyldt og sprudlende metropol - en fremmedartet og spændende by, hvor kultur og tradition møder storbypuls og science-fiction-agtig teknologi og arkitektur. På turen skal vi bl.a. se nærmere på byens udvikling på godt og ondt.Afholdte arrangementer

Det blomstrer på Bryggen, . maj

 Fotoreportage

Verdens bedste børneby, 26. april

 Fotoreportage 

Ska' du med i sauna, 20. april

 Fotoreportage

KU.BE - Nyt kultur- & Bevægelseshus,  6. april

 Fotoreportage

Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

www.byens-netvaerk.dk

Green Building Council Denmark konference, 24. maj
Green Building Council Denmark inviterer til konference om, hvordan fremtidens (arkitekt-)konkurrence og udbud kan se ud, hvis bæredygtigheden ikke skal gå tabt mellem vision og virkelighed.
 

www.byens-netvaerk.dk Copenhagen Architecture Festival (CAFx) Summer School, 9. - 19. august
Through interdisciplinary master class studios the CAFx SUMMER SCHOOL explores relationships of architecture and film during eleven days in August 2016.

 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link