print logo

Det ny Experimentarium


Byens Netværk besøger det ny Experimentarium i Hellerup, før det bliver indviet og bygningen tages i brug. Nyd de flotte trapper, inspireret af DNA-strukturer og matematik, de store ubeboede rum og se den nye og spændende facade. Experimentarium får en ny visuel profil i en bygning, hvor der er lagt vægt på de bæredygtige elementer og udstillingernes rammer.

Fotoreportage

Experimentarium har gennem snart 25 år arbejdet for at udbrede interessen og kendskabet til naturvidenskab og teknik, ikke mindst til fremtidens voksne. Forudsætningen for den vision bliver endnu bedre, når en om- og udbyning af det store oplevelseshus står færdig.

Experimentarium bor for tiden på PapirØen, mens en enorm renovering og tilbygning er i gang på den vante adresse i Hellerup. Byggeriet omfatter en tilbundsgående renovering af Tuborgs gamle tappehal, som blev bygget i perioden fra 1901 til 1954 og i slutningen af 1980’erne overdraget til Experimentarium.

Det nye Experimentarium åbner dørene til et helt nyt udstillingsareal, hvor gæster kan eksperimentere med interaktiv formidling af naturvidenskab i nytænkende rammer med et helt andet arkitektonisk udtryk end tidligere. Den spektakulære bygning rummer 3 indendørs etager, hvor der er et helt særligt flow rundt i udstillingen for gæsterne. Det vindende arkitektprojekt har nemlig i høj grad taget hensyn til sammenhængen mellem de forskellige funktioner i bygningen, der udspringer fra Experimentariums spidskompetence; nytænkende særudstillinger og levende formidling af naturvidenskab.

Af nyt kan bl.a. nævnes Experimentariums nye ikon, nemlig den helix-formede trappe. Den vejer i sig selv 39 tons, og trappen vil være det første publikum møder, når de træder ind i forhallen på Experimentarium.
Det helt specielle ved denne trappe er, at den er blevet til med inspiration fra en DNA-streng, som består af en dobbelt helix-formet streng, under kyndig vejledning fra Niels Bohrs oldebarn, Emil Bjerrum-Bohr. Netop denne naturvidenskabelige kobling gør, at trappen bliver en visualisering af Experimentarium, hvis formål netop er at fremme naturvidenskaben. Det er ikke kun tankerne bag trappen, der gør den speciel, men også dens udseende. Trappen bliver nemlig beklædt med flotte kobberplader, der gør at trappens smukke arkitektoniske former vil spejle sig i forhallens omgivelser. Inspirationen bag trappen kommer, som nævnt, fra menneskets DNA-streng, men for at tage hensyn til gæsternes færden fra etage til etage, vender trappen omvendt i forhold til en normal DNA-streng, nemlig med uret. Derfor benævnes trappen Dobbelt Helix Trappen.

Se en film fra byggeriet herOBS: Da dette er et byggepladsbesøg, skal du selv medbringe hjelm og sikkerhedssko


Arrangementet er fuldt booket og lukket for tilmelding.

Skriv en mail til Louise Skafte ls@byensnetvaerk.dk, hvis du gerne vil på venteliste
 Program

 • 16:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:10
  Velkommen til Experimentarium v/Kim Gladstone Herlev, CEO for Experimentarium
 • 16:20
  Arkitekturen v/Kolja Nielsen, CEBRA
 • 16:40
  Udfordrende konstruktioner v. Martin Ledgaard-Sørensen, Orbicon
 • 17:00
  De bæredygtige elementer v. Ulrik Kruse Pedersen, Orbicon
 • 17:20
  Rundvisning på byggepladsen
 • 18:10
  Netværk, sandwich og lidt at drikke
 • 18:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

02/06 2016 16:00 - 18:30

Adresse

Tuborg Boulevard 10
2900 Hellerup

Deltagerantal

40

Mødested

Experimentarium

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

02/06 2016 16:00 - 18:30

Adresse

Tuborg Boulevard 10
2900 Hellerup

Deltagerantal

40

Mødested

Experimentarium

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk