print logo

Ska’ du med i sauna?


Vinterbadeklubben hedder godt nok Det Kolde Gys, men vi tør godt love en varm oplevelse, når vi skal se nærmere på klubbens nye sauna, der er et smukt studie i bæredygtige og nordiske materialer. Du kender navnet, og du kender farven på bygningerne - nu får du en unik chance for at komme med helt indenfor i en verden, der er ellers er lukket land for ikke-medlemmer af Helgoland.

Deltagerliste
Fotoreportage

På Helgoland har vinterbadeklubben Det Kolde Gys fået en ny fællessauna med panoramaudsigt over Øresund. H+ARKITEKTER har tegnet saunaen, LOGIK & Co. har bygget den, og AB Clausen har været rådgivende ingeniører.

Fællessaunaen er bygget på Badeanstalten Helgolands 600 træpæle, og saunaen har plads til 50 badegæster og er bygget med respekt for de omkringliggende bygninger i 100% miljørigtige materialer. Træhuset er malet med linolie i badeklubbens gennemgående turkise farve og falder naturligt ind i omgivelserne. Facaden mod syd åbner huset op og giver en fornemmelse af direkte kontakt med havet og naturen omkring.

Der er lagt vægt på, at saunaen er bæredygtig og bygget i nordiske materialer. Saunaens indre består af en gennemgående træbænk, der bugter og bølger sig igennem rummet, kravler op ad bagvæggen og ender i et rundet, nedhængt loft. Fra bænken er der fuldt udsyn over Øresund. Bænken er udført med slanke askelister, der er dampbøjet og monteret efter et grundigt vandbad. Bænkens sæder bølger frem og tilbage gennem rummet, og formen, der svinger med radier på mellem 2 og 9 meter, giver badegæsterne mulighed for både at synke ind i eget selskab og samles i små fællesskaber.

Saunaen er bygget efter det finske saunaprincip, hvor varmen ovenfra mødes med luften fra ovnene og ventileres rundt i rummet. På den måde kan varmen smyge sig rundt i hele rummet og sikre en lige varmefordeling overalt. Saunaen er energioptimeret med effektiv isolering og genanvendelse af varmen, så energiforbruget reduceres mest muligt.

 

Vi skal hilse fra bademesteren og sige:


- Saunagus starter kl 17.30 og efter først til mølle og afvikles i 3 sessioner ( 3 spande) af ca. 15 min varighed med badepause imellem.
- Man kan nøjes med 1 session eller tage hele pakken. Den tager 1 time.
- Der anvendes olier af højeste kvalitet.
- Man må ikke have badetøj og badesko på i saunaen.
- Man skal sidde på håndklæde, der er så stort at der ikke er hud på træ , heller ikke fødder.
- Hvis man ikke kan lide at være nøgen, kan man tage et håndklæde om sig
- Man skal i vandet, før man går i sauna
- Der må ikke komme vandflasker med ind i saunaen
- Drik rigelig med vand inden.


OBS: Gå med dit netværk i sauna! Til de der har lyst, er der mulighed for at tage en dukkert og prøve saunaen efterfølgende - Bademesteren sørger for en speciel oplevelse med saunagus! Medbring håndklæde.

Tilmeld dig saunagus ved at anføre det under "Kommentarer" i nedenstående tilmeldingsformular.

Program

 • 16:00
  Ankomst og velkommen v/ Byens Netværk
 • 16:10
  Om saunaen v/ Balder Johansen - Logik & CO, Thomas Torp - AB Clausen, Ann-Helene Kappel Nilsson - H+ Arkitekter og Kirsten Monrad Jensen - Vinterbadeklubben Det Kolde Gys
 • 17:00
  Netværk og en lille forfriskning
 • 17:30 ca.
  Tak for i dag
 • 17:30 ca
  Saunagus for de friske!

Praktisk information

Dato og tid

20/04 2016 16:00 - 17:30

Adresse

Øresundsstien 11
2300 København S

Deltagerantal

30

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

20/04 2016 16:00 - 17:30

Adresse

Øresundsstien 11
2300 København S

Deltagerantal

30

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk