print logo

Din, min, vores og byens altaner


Altaner er ”det nye sorte” i København. Langt flere familier end før bliver i byen og søger uderum, hvorfor altaner er et must for mange købere. De ældre bliver også boende i byen, og derfor er der også efterspørgsel på elevatorer, og nu er det faktisk muligt at indbygge en elevator i en helt almindelig beboelsesopgang.


Fotoreportage

Drømmen om den perfekte bybolig er i konstant udvikling. For 100 år siden krævede nye boligkøbere indlagt el, og 50 år senere var egne toiletter øverst på ønskelisten. Senere kom turen til opgradering af køkken og badeværelser og frodige gårdhaver. For 20 år siden var altaner et forholdsvist sjældent syn i bybilledet – i dag er en solbeskinnet altan et ubetinget ønske for langt de fleste boligkøbere.

En forklaring er, at flere og flere bliver boende i byen – også når vi får børn – og derfor søger uderum og ekstra m2. En anden forklaring er, at de altaner, der bliver lavet i dag, reelt kan bruges til noget – som uderum i storbyen, hvor luften ligeledes er blevet renere over årene. Et begreb som Urban-Farming er kommet til, og at vi har ”hele haver” på vores altan er ikke længere et sjældent syn.

 

 

Der bliver også flere og flere ældre, og rigtig mange vil gerne bo i byen, hvor vi kan leve et aktivt liv tæt på familie og kulturoplevelser uden at være afhængig af det arbejde, der følger med hus og have. Og de ”unge ældre” stiller masser af krav. Vi er mere kræsne end tidligere, og vi vil have moderne standard. Det betyder bl.a., at vi skal kunne forestille os at blive gamle og svage i boligen. På den måde er adgang til elevator et vigtig parameter i manges beslutning.

 

 

Eksperter er enige om, at adgangen til elevatorer bliver et must-have for fremtidens boligkøbere. Men ikke mange beboere er klar over, at der faktisk er muligheder for at indbygge en elevator i en helt almindelig opgang i en gammel københavnerejendom.


Kom med når Byens Netværk besøger Altan.dk i showroomet på Gammel Kongevej. Vi sætter fokus på det enorme boom i altan-byggeriet i København, og vi skal bl.a. høre historien om en vækstvirksomhed, som på en relativt kort årrække har været med til udvikle et ellers ikke-eksisterende marked –bl.a. ved hjælp af en lidt anderledes branding, der bl.a. involverer et galleri og egen café. Nu står elevator-markedet for tur, og vi skal denne eftermiddag også besøge et projekt, der involverer både elevator samt nye altaner.

 

”Jeg vil hellere bo i byen end på landet. For i byen kan man have en lille smule land, men på landet kan man ikke have en lille smule by”

Andy Warhol
 Program

 • 15:00
  Velkommen v/ Byens Netværk
 • 15:15
  Oplæg: Om Altan.dk og Alevator. v/ Søren Faebo, Udviklingsdirektør Altan.dk
 • 15:45
  Rundvisning i showroom og kaffe fra café Altanen. Tid til netværk
 • 16:15
  Oplæg: Opsætning af altan og elevator – en god investering? v/Lars Ringsted, Indehaver Danbolig Østerbro
 • 16:45
  Fremvisning af aktuelt projekt med nye altaner og elevator i nærheden af showroom
 • 17:30
  Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

24/05 2016 15:00 - 17:30

Adresse

Gammel Kongevej 19
1610 København V

Deltagerantal

40

Mødested

Ahuset - Showroom (indgang på hjørnet)

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

Praktisk information

Dato og tid

24/05 2016 15:00 - 17:30

Adresse

Gammel Kongevej 19
1610 København V

Deltagerantal

40

Mødested

Ahuset - Showroom (indgang på hjørnet)

Kontakt

ls@byensnetvaerk.dk
20956767

footer image byens netværk