Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


21. august 2020

Midlertidige byrum, kreative byrum, mangfoldige og folkelige byrum. I september besøger vi nogle af de steder, hvor lokale ildsjæle og visionære kommuner har været med at at skabe nye rammer for kultur, byliv, iværksætteri, fællesskab og foreningsliv.

Musicon - Roskildes kreative bydel skal vi se og høre om udviklingen af en ny bydel, hvor mangfoldighed, bæredygtighed, kreativitet og ansvarlighed er en del af den bærende vision. På turen kommer vi bl.a. forbi rockmuseet Ragnarock, den nye festivalhøjskole og handelsstrøget Containerstriben, hvor der både er musikskole, mikrobryggeri, kafferisteri, merchandisebutik og mange andre små iværksættere og butikker. Musicon er skabt på fundamentet af en tidligere betonvarefabrik, og hele området er kendetegnet af de gamle industribygninger, som er inte­greret i udformningen af de nye byrum. 

I Ebeltoft er det også en tidligere fabrik, der har lagt rammer til udviklingen af et nyt kulturelt fyrtårn. Vi tager til Maltfabrikken - Folkets Fabrik, der er genopstået som et kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv takket være en gruppe lokale ildsjæle, der med opbakning fra fonde, erhvervsliv, private bidragydere og ikke mindst Syddjurs Kommune har rejst midler til en gennemgribende restaurering og ombygning af den gamle maltfabrik.

Tilbage i København byder vi på besøg hos URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen, når vi ser nærmere på, hvad man kan få ud af tomrummet under en 6-sporet motortrafikvej. Her har URBAN 13 skabt et midlertidigt byrum bygget af containere, der vil forvandle stedet til et kulturelt samlingspunkt og kreativt byrum, der kan knytte de to meget forskellige områder på hver side af Bispeengbuen sammen. Vi tager derfor også på en bydelsvandring i grænseområdet mellem Frederiksberg og Nørrebro for at høre om, hvordan man arbejder bystrategisk med at udvikle området med særligt fokus på Lundtoftegade. 

Var du med i lodtrækningen om en plads til vores byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken, så har de heldige nu fået besked, og deltagerlisten kan ses her.

På toppen er vi også over, at vi har fået Nationalbanken som nyt medlem. Stort velkommen til og vi glæder os til at se jer på kommende arangementer. Og som vi sagde på kontoret, da indmeldelsen tikkede ind: Nu mangler vi bare Kongehuset og Folketinget :-) 

God weekend fra alle os i
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august - venteliste
Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, får nyt liv og transformeres fra kontor til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.


Det nye Frihedsmuseum, 25. august - venteliste
Kom ind og se det nye Frihedsmuseum i Churchillparken på en omvisning efter lukketid med introduktion af Nationalmuseets Bygnings- og Projektchef, der fortæller om museets historie og byggeprocessen bag det nye museum.


Byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken​, 2. september - lukket for tilmeldinger
Vi har fået mulighed for at invitere en lille skare af medlemmer med på byggepladsbesøg på toppen af København for at se restaureringen af Marmorkirkens kuppel-lanterne.


Musicon - Roskildes kreative bydel​, 3. september
Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. Kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.


Studielandsbyen 'Wooden Village'​​, 8. september - få pladser
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne opføres i træ. Vi ser den første færdigetablerede etape af byggeriet og hører om CHP Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen, 14. september
Under Bispeengbuen finder man URBAN13, der er et midlertidigt byrum og kulturelt samlingspunkt. Vi hører nærmere om projektet og tager på bydelsvandring i grænseområdet mellem Frederiksberg og Nørrebro. 


IrmaByen & Kaffetårnet​, 15. september
Tag med på besøg i IrmaByen - Rødovres nye bykvarter - og se bl.a. det ikoniske Kaffetårn, der skal have nyt liv som samlingspunkt for bydelen. Vi hører om visionerne for både bydelen og Kaffetårnet.


Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september - venteliste
Et nyt boligtårn på Islands Brygge har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og er ifølge Politikens arkitekturanmelder ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side​, 12. august
 Fotoreportage

 


Ungdomsøen​ på Middelgrundsfortet​, 2. juli
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Søger du mere tværfaglig dialog med branchekolleger? Vær med i vores tematiske netværksgrupper
Der er lige nu ledige pladser i vores nye netværksgruppe Byen Kommunikerer og i Bæredygtighed i Byen. Kontakt os, hvis du vil høre mere.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. 


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link