Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


23. september 2021

Hvor henter du din inspiration? I Byens Netværk tror vi på, at den inspiration der kan udvikle branchen, vores byer og byggeprojekter kan komme mange steder fra. Også fra måske uventede kanter.

SAGA Space Architects har specialiseret sig i at gøre det ydre rum beboeligt for fremtidige rumrejsende ved at designe habitater, der er skabt til, at vi trives både fysisk og psykisk. Derfor har de på egen krop testet deres månehabitat LUNARK ved at bo 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark - det tætteste man kommer på månen ved ikke at forlade jorden. Hør deres fascinerende fortælling om processen med og udviklingen af rumarkitektur og få ny inspiration, der også kan bruges "helt nede på jorden". Der er online foredrag om Månearkitektur – på mission i Grønland på onsdag den 29. september og det er gratis for alle at deltage, så giv gerne ordet videre i dit netværk.

Er du mere til en rejse tilbage end frem i tiden, kan du tage med, når vi besøger Erichsens Palæ - Danske Banks hovedsæde på Kgs. Nytorv. Bygningen med den karakteristiske tempelgavl blev opført i årene 1797-1801 som privatbolig for den rige handelsmand Erich Erichsen og er tegnet af kongelig hofbygmester C.F. Harsdorff. Vi får en omvisning i et af Københavns fornemste palæer fra klassicismen, hvor arkitekturen og det enestående interiør i stort omfang er bevaret. Det første besøg er allerede udsolgt, så vi har fået mulighed for at lave et genbesøg i december. 

Og så skal vi byde stort velkommen til tre nye medlemmer: SNA Arkitekter ApS, der har speciale i bæredygtig nordisk arkitektur- og byggetraditioner med kontorer på Færøerne og i Danmark, Byens Byggerådgivning ApS, der arbejder med vedligeholdelse og udvikling af eksisterende bygninger og sidst men ikke mindst AART architects, som rådgiver kunder i hele Skandinavien om at udvikle organisationer og samfund med arkitekturen som katalysator. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 


Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

TræVærk bygger nyt, bygger til og renoverer med udgangspunkt i et ønske om at bygge gode og bæredygtige huse for få midler. Vi har et håb om, at vi i fremtiden kan komme til at have et øget fokus på bæredygtighed af hensyn til miljø, men også på den almene families økonomi. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lisbet Michaelsen, bæredygtighedskoordinator hos DTU, Campus Service, der bl.a. er optaget af at skabe en forandringsproces med DTU's drifts- og økonomisektioner med fokus på bæredygtighed og en hackathon for studerende, der skal gøre DTU bedre ift. genbrug, genanvendelse og cirkulær tænkning. Læs med her


Kommende arrangementer

Online foredrag: Månearkitektur – på mission i Grønland, 29. september
Hvordan skaber man arkitektur til rummet? To arkitekter har boet 60 dage i total isolation i den barske arktiske vildmark for at teste deres månehabitat LUNARK. Hør deres fascinerende rejsefortælling.


Helhedsrenovering af Friluftsskolen, 6. oktober
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder, 7. oktober
Vi besøger Sigynsgade-kvarteret og det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Læringshuset Nærheden - fremtidens skole, 14. oktober
Vi tager turen tiI den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Hedehusene for at se og høre om fremtidens skole i fremtidens forstad. Læringshuset Nærheden er en helt ny måde at bygge skole på og er designet til fremtidens undervisning.


Nyboder – restaurering og modernisering, 26. oktober - venteliste
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde, 2. november - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Arkitektskolen Aarhus – arkitektur for arkitekter, 3. november
Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark, og hører om stedets visioner og arkitektur.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde (II), 7. december
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Bæredygtig byfornyelse i Ryesgade 25​
 Fotoreportage


www.byens-netvaerk.dk

Fejring med forsinkelse - Jubilæum og fødselsdagsreception
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

GBC-event: Nordic webinar om cirkulær økonomi i det byggede miljø, 30. september
Bliv introduceret til cirkulær økonomi i byggebranchen og de muligheder og udfordringer, der præsenterer sig i den forbindelse. 


www.byens-netvaerk.dk

Seminar: Mobilitet i den CO2-neutrale by, 7. oktober
Foreningen Bæredygtige Byer og Bygninger (FBBB) inviterer til seminar om mobilitet i den CO2-neutrale by med fokus på, at nye mål for at skabe en bæredygtig byudvikling, sætter helt nye krav til byplanlægning og byudvikling.


www.byens-netvaerk.dk

Nordisk træbyskonference i Helsingør, 11.-12. november
Invitation til Nordisk træbyskonference i Helsingør den 11.-12. november med temaet: Holdbare byer og bygninger af TRÆ – i Norden. Få to dage med alt om, hvad træbygninger og byområder med træ kan i forhold til bæredygtighed, identitet og udvikling.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link