Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


29. september 2022

Elsker du (også) træ? I de smukke og inspirerende rammer af Dinesens showroom i København kan du nu - omgivet af træ fra gulv til loft og med nybrygget kaffe i kruset - møde to eksperter, der elsker træ: Hans Peter Dinesen, der er femte generation af den familieejede designvirksomhed Dinesen, og arkitekt Peter Kjær, der - efter at have bygget sit eget træhus - har skabt sin egen tegnestue med træbyggeri som speciale. Til Byen vågner: TRÆ deler de deres passion for træ og gør os klogere på træets natur, når det kommer til egenskaber og potentialer, byggeskik og bæredygtighed, og hvordan træ kan optræde i udviklingen af vores design og byggeri. 

Husk også at det er Arkitekturens Dag på mandag den 3. oktober. Det markerer vi med morgenfrisk inspiration og faglige input i Byen vågner: Stedsans og social bæredygtighed, hvor vi skal blive klogere på, hvordan vi kan forstå rum- og stedsans i relation til universelt design. Og hvorfor det ikke kun er vigtigt at tale om stedets sans, men også om vores forskellige evner til at sanse steder, og hvad det betyder for udviklingen af vores by og byggeri - med plads til alle. Arrangementet foregår online via Teams, så dér er der i hvert fald i sig selv plads til alle :-)

Og der er mere stedsans på programmet under Copenhagen Architecture Festival, der løber af stablen den 6.-16. oktober. Her kan du komme med, når Tove Skrumsager Frederiksen, Anette Højgaard Jønson og Steen Visholmmed vil give os en oplevelsesanalyse i og af byens rum i Jernbanebyen på Otto Busses Vej og gøre os klogere på Stedsans - tanker, følelser og associationer i byens rum.

Slutteligt skal der lyde et stort velkommen til en nyt medlem: arkitektvirksomheden JAJA Architects. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer. 

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

90% af Københavns ældre ejendomme plages af fugt. Fugt er ikke kun skadeligt for bygninger, men også for økonomien og mange ejendomsejere døjer med høje, årlige udgifter på grund af opstigende fugt. Med Biodry forhindres opstigende fugt i murede fundamenter ved hjælpe af en ny schweizisk teknologi, der ikke kræver indgreb i bygningen. Læs mere i Månedens profil


Byens Klumme

Stedsans er en afgørende driver for vellykkede projekter

Det virker næsten banalt – og alligevel er manglen på stedsans stadig en udfordring visse steder i dansk byggeri. Stedet skal og må altid være en af de primære og fælles drivere, når vi udvikler projekter. Læs Byens Klumme af Lisbeth Nørskov, Copenhagen Director hos CEBRA.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lars Gemynthe Gylling, arkitekt, associeret partner og Head of Business Development i CEBRA. Læs bl.a. om vellykket byudvikling, værktøjet Reduction Roadmap og om faktorer og barrierer for at skabe gode, blandede byer og realisering af et områdes potentiale. Læs med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Nedslag i Nordvest, 29. september
Tag med til Nordvest, hvor den lokale tegnestue LAARK på en gårur i deres nærmiljø vil dele deres tanker om den arkitektoniske og bydelsmæssige udvikling i området med fokus på nogle af de historiske og nutidige greb, som de ser tegner bydelen.  


Byen vågner: Stedsans og social bæredygtighed​, 3. oktober - ONLINE
Hvorfor er det ikke kun vigtigt at tale om stedets sans, men også om vores forskellige evner til at sanse byen og omgivelserne. Og hvad det betyder for udviklingen af vores by og byggeri – med plads til alle. 


Byens Saloner: Middelalderbyen i fremtiden​, 5. oktober
Bliv klogere på Københavns Kommunes forslag til udvikling af Middelalderbyen, når stadsarkitekt Camilla van Deurs tager os med ind i maskinrummet for de kommende planer – og herefter vil et panel med repræsentanter fra lokalområdet diskutere fremtidens visioner, behov og løsninger. 


Stedsans - et fremtidigt sanseligt og poetisk samfund?​, 12. oktober - venteliste
Hvordan skaber vi steder og rum funderet i de sanselige og poetiske værdier? Vi besøger en meget unik og særegen lokation, hvor alt er struktureret med udgangspunkt i den poetiske væren. Men vi afslører ikke, hvor det er.  


Stedsans - tanker, følelser og associationer i byens rum​, 13. oktober
I Jernbanebyen på Otto Busses Vej kaster vi et blik på det Copenhagen Architecture festival-aktuelle tema ”stedsans”. Hvilke tanker, følelser og associationer opstår i byens rum, og hvordan opdager vi dem? Vi mødes til morgenkaffe i Vesterbro Village Fælleshus til en oplevelsesanalyse i og af byens rum.  


Byens Saloner: Forstæder på forkant - med stadsarkitekterne Jesper Pagh og Tina Saaby, 13. oktober
Kom med til den tredje salon i serien om landets stadsarkitekter. Vi zoomer ind på Rødvore og Gladsaxe og spørger, hvad der skal til for at sikre sin position som en attraktiv og konkurrencedygtig forstad. 


Renovering af Designmuseum Danmark, 26. oktober - venteliste
Designmuseum Danmark i Bredgade er genåbnet efter en omfattende renovering af de historiske bygninger, sandstensudsmykninger og alle udstillings- og gæsteområder. 


Fristaden i fremtiden - ny byudvikling på Christiania, 27. oktober
Christiania har sagt ja til en aftale om, at der skal bygges 15.000 m2 nye almene boliger på fristaden frem mod 2031. Kom med på besøg til Christiania og hør, hvilke tanker beboerne og deres talsperson, arkitekt Mette Prag, gør sig om fristaden i fremtiden.

 


Postbyen - anden etape, 1. november - venteliste
Anden etape af udviklingen af Postbyen er i fuld gang og består af kontorbygningen The Stamp samt fire tårne med boliger, hotellejligheder og Health Club. Vi tager på byggepladsbesøg med Danica Pension og hører om de nye projekter.

 


Byens Saloner: Den bæredygtige studieby, 3. november
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Byens Saloner faciliterer en debat på Building Green om de bæredygtige studieboligkoncepter Studio[Home], UMEUS og CPH Village.


Sydhavnskvarteret - i socialt perspektiv​, 9. november
Kom med på en anderledes byvandring i Sydhavnen i Aarhus, der lige nu undergår en eksplosiv forandring. Vi tager på "povertywalk special" med fokus på bydelens udvikling i et socialt perspektiv, og hvordan man bygger bro mellem nuværende og fremtidige brugere. 


Byen vågner: TRÆ, 14. november
Bliv klogere på alt det, som træets natur rummer, når Byen vågner hos Dinesen, hvor to eksperter gør os klogere på træets egenskaber og potentialer, byggeskik og bæredygtighed og den betydning, træ har for udviklingen af vores design og byggeri. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Vi gentager successen 'Byggebranchen ser grønt', hvor vi sammen med Byggesocietetet afholder netværkskonference om byen, byggeriet og den grønne omstilling. Sæt GRØNT KRYDS i kalenderen allerede nu (nærmere info og tilmelding følger).    


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Business Arena kommer til København - deltag med rabat
Den 24. november afholdes premiereudgaven af Business Arena Copenhagen, hvor du kan deltage i en lang række debatter om den danske bygge- og ejendomsbranche. Som medlem af Byens Netværk får du 25% rabat på billetprisen. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Hands on - manifester for en bæredygtig bygningskultur,​ 18. november
Forskere fra Center for Bæredygtig Bygningskultur ved Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lægger op til diskussion af bygningsarv og værdisætning / materialer og tektonik / ressourcer og bæredygtighed. 


www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2022 - Bæredygtigt lysdesign i en klimaudfordret fremtid, 6. oktober i Ballerup
Hvordan fastholder vi prestige i at arbejde med lysdesign, når fremtidens installationer helst ikke skal bruge energi? Lysets Dag sætter fokus på bæredygtigt lysdesign i en klimaudfordret fremtid og byder på indlæg fra lysdesignere og eksperter fra ind- og udland samt præsentation af aktuelle projekter. Dagen sluttes af med paneldebat ledet af arkitekt Ane Cortzen.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link