Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


9. marts 2021

I Byens Netværk er vi vant til at være ude at opleve byen, byggepladserne og arkitekturen på første hånd - både undervejs i processen og når projekterne står færdige. Det kan vi ikke for øjeblikket, men byggeriet og byudviklingen står jo bestemt ikke stille, og der er meget at glæde sig til, når vi igen kan mødes - som vores kalender også vidner om.

Inden vi igen kan komme ud og opleve udviklingen sammen, har vi lanceret et nyt videoformat, Byens Samtaler, hvor vi inviterer forskellige profiler til at give deres syn på byens og branchens udvikling.

Vi går i luften med en samtale med Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen, der giver eksempler på, hvad der rører sig derude, og hvad man kan glæde os til at se i løbet af det kommende år. Der er både noget nyt, noget transformeret, noget i Hjørring, noget i Odense og noget i København. Hvad det er, kan du se og høre i videopodcasten Byens Samtaler. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er i gang med at planlægge en Danmarks-tur for netværket i sensommeren, hvor vi blandt andet lægger vejen forbi nogle af de steder, som Karsten fortæller om.  

I denne uge har vi også lagt et nyt kommende arrangement i kalenderen. Nu kan du nemlig glæde dig til et besøg i Sigynsgade-kvarteret på Ydre Nørrebro, hvor vi skal se nærmere på kunstprojektet "Usynlige Stier", der er et samskabelsesprojekt mellem beboere og professionelle kunstnere med det formål at skabe tryghed og nye fællesskaber i et område, der har været hårdt plaget af bandekonflikt. Tag med til de "Usynlige Stier" i Sigynsgade-kvarteret – kunst og kultur i udsatte boligområder.

Kvinder er stadig en minoritet, når det kommer til byggebranchens arbejdspladser, men hvor lige skal vi være? Byens Podcast har læst rapporten fra Foreningen fra Byggeriets Samfundsansvar og bringer fem åbenhjertige interviews med vigtige vinkler på det aktuelle emne. Lyt til Byens Podcast: Kønskamp i byggebranchen.

Sidst men ikke mindst har Byens Stafet skiftet hænder og er denne gang landet hos Søren Haugsted, partner og leder af Team Almen i Arkitema. Han svarer bl.a. på spørgsmålet om, hvordan han bedst ser, at byggebranchen kan arbejde med den grønne omstilling, og så sender han en appel til en større respekt for og en mere innovativ tilgang til vores eksisterende bygningsmasse. Læs mere i Byens Stafet her


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

I BARK arbejder vi med strategisk udvikling i det byggede miljø. Fra den enkelte bygning til kvarteret, området og hele landskaber, kommuner og regioner. Med afsæt i de stedbundne kvaliteter udvikler vi grundlaget for at træffe de rette beslutninger - inden der tegnes, projekteres og bygges. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Fremtidens byer skal efterligne slummens dna

Corona-pandemien har vist, at mennesker på hele kloden kan omstille sig til en udfordrende hverdag uden varsel. I Byens Klumme reflekterer direktør fra Nationalmuseet, Rane Willerslev, over tiden her og nu - og hvordan fremtidens byer måske kan lære af de selvopståede bystrukturer i nogle af verdens største slumområder.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er landet hos Søren Haugsted, Partner og leder af Team Almen i Arkitema, der bl.a. svarer på, hvordan han bedst ser, at byggebranchen kan arbejde med den grønne omstilling, og hvordan Arkitema arbejder med at få mest mulig kvalitet i det almene byggeri. Klik ind og læs mere her.


Kommende arrangementer

Byens Saloner: Nye blikke på byen​. En samtale med stadsarkitekterne i Aarhus og København, 11. marts
Se med på LIVE-stream, når Byens Saloner og Arkitektforeningen sætter de to stadsarkitekter i Aarhus og København stævne til en samtale om deres rolle og særlige blik på byen. 


Udvikling af Stejlepladsen​, 16. marts - online via Teams
I Københavns Sydhavn skal en bebyggelsesplan med blandede boformer, sociale fællesskaber og en bæredygtig levevis videreføre det særlige havnemiljø ved Stejlepladsen. Vi hører om visionerne og de konkrete planer for udviklingen af det nye bykvarter.


www.byens-netvaerk.dk

Fredede bygninger i København – online introduktion og byvandring på egen hånd, 24. marts - online via Teams
Få en online introduktion til nogle af Københavns fredede bygninger. Bagefter kan du på egen hånd - eller måske med dine kolleger - tage ud og opleve arkitekturen på en byvandring gennem Indre by.


Graffiti og byrumskunst - online introduktion og byvandring på egen hånd, 7. april - online via Teams
Thomas Pålsson giver en online introduktion til graffiti og byrumskunst med fokus på graffitiens historie og rolle i byrummet. Bagefter kan du på egen hånd gå på opdagelse efter gadekunst i København.
 


Studietur til Færøerne, 17.-21. august 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen, 3. september 
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en reception i Fæstningens Materialgård i sensommeren.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Copenhagen Light Festival 2021, 11. februar
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Tunnelfabrikken
Kom med og se Tunnelfabrikken inden den påbegynder sin omfattende omdannelse fra gigantisk industribygning til kommende kulturdistrikt i Nordhavnen. Klaus Kastbjerg, direktør i UNIONKUL, fortæller om visionerne for det storstilede projekt. 


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Renovering af Lyngby Rådhus
Kom med på besøg i Lyngbys ikoniske rådhus, som står overfor en gennemgribende renovering, og bliv samtidig opdateret på byudviklingen, der finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


BaseCamp Skovbrynet Lyngby​
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Byvandring på Christianshavn​
Hver af Københavns bydele gemmer på sine arkitektoniske perler og særlige bygningsværker. Sammen med arkitekt og forfatter Marie-Louise Høstbo tager vi på byvandring på Christianshavn for at udforske bydelens arkitektur.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Remiseparken
Midt i Urbanplanen ligger Remiseparken, som byder på både byggelegeplads, bondegårdsdyr og store grønne plæner. Parken er nu blevet fornyet til glæde for såvel områdets beboere som resten af byen.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Byens Samtaler

www.byens-netvaerk.dk

Byens Samtaler – med arkitekturredaktør Karsten Ifversen
Hvad sker der i byudviklingen, og hvad kan vi glæde os til at se, når vi igen må komme ud og se på ny dansk arkitektur? Få svarene i videopodcasten med Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen. Se og hør med i premieren på Byens Samtaler her.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Kønskamp i byggebranchen - hvor lige skal vi være?
Byens Podcast undersøger, hvad det er, der holder så mange af de unge kvinder væk fra landets byggearbejdspladser. Vi har talt med både ansatte og arbejdsgivere om, hvordan byggebranchen kan åbne sig for flere kvindelige talenter.


Byens Podcast: Naturen ind i byerne!
Byerne vokser og det samme gør behovet for grønne og rekreative områder til byboerne. Men hvordan omsætter vi de grønne ambitioner til gode og bæredygtige byrum, og hvordan sikrer vi den bedst mulige balance i forholdet mellem byer, mennesker og natur? 


Nyheder fra Byens Netværk

Jubilæumsbog: Byens Netværk - 25 år spejlet i et netværk
Læs historien om Byens Netværk fortalt gennem samtaler med dem, der var med for 25 år siden og dem, der er kommet til siden. Dem, der kender foreningen indefra og dem, der ser den udefra.

Bogen er skrevet af journalist Eva Ørum og layoutet af grafiker Fie Sahl Kreutzfeldt og indeholder foruden interviews også en masse flotte billeder fra vores arrangementer, studieture, nytårskure m.v.     


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Online konference: Bæredygtigt byggeri - en dynamisk dagsorden, 10.marts
Green Building Council Denmark holder online konference om bæredygtigt byggeri ifm. lanceringen af nye manualer. Deltag og bliv inspireret af next level af DGNB-certificeringen.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link