print logo

Fredede bygninger i København – online introduktion og byvandring på egen hånd

 

I over 100 år har vi fredet bygninger og arkitektur med særlig værdi for den fælles kulturarv. Få en online introduktion til nogle af Københavns fredede bygninger og bliv klogere på, hvordan synet på, hvad der er fredningsværdigt, har ændret sig gennem tiden.

Bagefter kan du tage dine kolleger, venner, ægtefælle eller familie med ud og opleve arkitekturen på egen hånd på en byvandring gennem indre København.

Deltagerliste (opdateret 24.03.2021)

Luk fuld beskrivelse

”Man freder ikke bygninger, fordi de er smukke. Man freder bygninger, fordi de har en historie at fortælle, og fordi de betyder noget for os.”

Fredningsekspert og arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen ved, hvad hun taler om. Sammen med professor, arkitekt Mogens A. Morgen har hun forfattet bogen Fredet, der omhandler dansk bygningsfredning fra vedtagelsen af bygningsfredningsloven i 1918 til 2018.

Få et indblik i bygnings- og fredningshistorie gennem 100 år, når Jannie Rosenberg Bendsen giver en online introduktion til nogle af Københavns fredninger, herunder bl.a. Københavns Universitet, Rundetårn, Reformert Kirke, Landemærket, Kronprinsessegade, Harsdorffs Hus, Amalienborg og Nyhavn.

Undervejs bliver vi klogere på dansk bygningsfredning og den første lov af 1918. Hvilke bygninger og arkitektur er gennem tiden blevet tillagt værdi? Hvilke vurderinger har haft indflydelse på beslutningerne? Og hvorfor er det ikke kun æstetikken, der har en betydning? 

Bagefter kan du på egen hånd - eller i mindre grupper med kolleger, venner eller familie - gå ud i byen og se fredningerne.

 

Sådan foregår det: 

  • Du tilmelder dig arrangementet via tilmeldingsformularen - dette online event er kun for medlemmer af Byens Netværk
  • Er du ikke medlem, men vil du - eller en du kender - gerne deltage i arrangementet, så kan du anmode om en gæsteplads ved at skrive en mail til Katja på kbe@byensnetvaerk.dk
  • Introduktionen bliver holdt via Micosoft Teams. Du modtager et link til mødet via mail to dage før afholdelsen
  • Efter online-delen går du på egen hånd ud og oplever arkitekturen. Du modtager på mail et kort med en rute, der tager dig forbi de fredninger, som Jannie Rosenberg Bendsen introducerer

 



Program

  • 15:30 Velkommen v/ Byens Netværk
  • 15:35 Introduktion ved Jannie Rosenberg Bendsen
  • 16:20 Spørgsmål
  • 16:30 Online-delen slutter. Byvandring på egen hånd

Praktisk information

Dato og tid

24/03 2021 15:30 - 16:30

Adresse

Microsoft Teams - online event. Du modtager et link forud for mødet

Deltagerantal

100

Mødested

Hjemme hos dig selv

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

Praktisk information

Dato og tid

24/03 2021 15:30 - 16:30

Adresse

Microsoft Teams - online event. Du modtager et link forud for mødet

Deltagerantal

100

Mødested

Hjemme hos dig selv

Kontakt

kbe@byensnetvaerk.dk
Katja mobil: 20841973

footer image byens netværk