Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


9. juli 2020
 

Lige om lidt går vi allesammen på sommerferie. Når vi er tilbage igen, åbner vi op for en perlerække af nye faglige arrangementer. Bl.a. har vi fået en unik mulighed for at invitere 20 af jer med på byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken. Vi tænker, det bliver et populært arrangement, så derfor trækker vi lod blandt tilmeldingerne. Det kan du læse mere om, når vi slår arrangementet op efter sommerferien.

Lukkede grænser og pandemi betyder, at vi i år har droppet årets studietur. 
Men, men, men vi skal alligevel lidt ud at rejse sammen og har tænkt lidt ud af boksen. Vi er nået frem til en langt mere klimaneutral og bæredygtig form for rejse: Tidsrejsen! Ja, du læste rigtigt. Den 20. august kan du tage med os på en tidsrejse til fremtidens København. Turen foregår i bus og arrangeres af Performanceteatret LIMINAL og deres rejsebureau Time Travel Tours. Vi begynder i København anno 2049, hvor klimakrise og pandemier, overturisme og immigration er store poster, der påvirker byen. Tag med og bliv klogere på, hvad der måske venter os i fremtidens København. Det lyder skørt, og det er det helt sikkert også :-).

Næste år planlægger vi til gengæld hele to studieture, hvor vi skal se mere på Norden. Vi planlægger en tur til Færøerne til foråret 2021 og til efteråret 2021 tager vi på studietur til vores nordiske nabobyer, Stockholm og Oslo. Vi står på toget i København og nyder det skiftende landskab undervejs, når vi sætter kursen mod nord for at blive opdateret på udviklingen i vores nordiske nabobyer.

De næste to uger holder nyhedsbrevsredaktionen sommerferie. Vi er tilbage med et nyt nyhedsbrev den 1. august. Husk at du indtil da kan lade dig inspirere af vores anbefalinger til steder du kan opleve på egen hånd i sommerferien. Du kan også benytte ferien til at lytte til de seneste episoder af Byens Podcast. Du finder alle vores udsendelser her.

Inden da skal vi byde velkommen til vores seneste nye medlem: Dansk Revision Hillerød.

Rigtig god sommer!
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøbormester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. august
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns ny bydel, 13. august - venteliste
På DSBs tidligere baneterræn er projektet BaneGaarden i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Tag med og se og hør om processen med at skabe et nyt grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, Jernbanebyen. 


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Teater: Time Travel Tours, 20. august
Byens Netværk og Time Travel Tours inviterer på en tidsrejse til fremtidens København. Undervejs gør vi ophold på udvalgte steder i byen, hvor byrummet danner en levende baggrund for forestillingens leg med tidsrejsen som fiktion.


Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august
Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, får nyt liv og transformeres fra kontor til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - NY DATO
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

Villa Copenhagen - fra postbygning til luksushotel​, 24. juni
 Fotoreportage

 


Ørsteds Haver - fra grå til grøn facade​, 22. juni
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Byens Netværk anbefaler: Steder du skal se i sommeren 2020

I år skal rigtig mange af os holde ferie i Danmark. Vi gentager derfor en god tradition og kommer her med anbefalinger til steder, du skal besøge denne sommer.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


MYstrain online-kursus til forebyggelse af stress
Medlemmer af Byens Netværk kan få gratis adgang online-kursus til forebyggelse af stress indtil den 31. juli. Tilbuddet gælder alle ansatte i virksomheden. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link