Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


11. maj 2021

De første 100 billetter til konferencen Byggebranchen ser grønt, der løber af stablen den 10. & 11. juni, blev hurtigt udsolgt. Men nu kan vi sætte 20 nye billetter til salg, så skynd dig at tilmelde dig, hvis du ikke vil gå glip af et par faglige og festlige netværksdage, som vi afholder sammen med Byggesocietetet.

Med et omfattende line-up af talere og paneldebatter stiller konferencen skarpt på byggebranchen og den grønne omstilling med indlæg fra blandt andre: Connie Hedegaard, Kaare Dybvad Bek, Kasper Guldager, Rasmus Nørgaard, Lene Espersen, Mette Qvist, Karen Egede Nielsen, Jesper Ring samt et helt hold borgmestre fra København, Aalborg, Køge, Hvidovre, Ballerup og Egedal. Over to dage vil de - sammen med mange andre - bl.a. gøre os klogere på nogle af de mange spørgsmål og svar, der knytter sig til den grønne dagsorden. Alt sammen samlet og modereret af journalist og politisk kommentator Noa Redington. Se det fulde program her.

Ud over at du kan blive tanket op på faglig viden, er konferencen også en kærkommen anledning til at nyde glade gensyn med dine netværks- og branchekolleger. Det hele foregår i rammerne af det nyåbnede Hotel Scandic CHP Strandpark i Kastrup, hvor der også er mulighed for at booke overnatning. Hvem der allerede har tilmeldt sig, kan du se her - og vil du selv sikre dig en af de sidste billetter, kan du tilmelde dig her.

Den grønne omstilling i byggeriet er også på programmet, når vi sammen med BL - Danmarks Almene Boliger og Danske Arkitektvirksomheder afholder debat på Folkemødet på Bornholm den 17. juni. Vanen tro er et fagkyndigt panel klar til at give svar på byggeriets dilemmaer - denne gang med radiovært og monopol-bestyrer Sara Bro i værtsrollen. Selve Folkemødet bliver dog afviklet under en ny form i år. Man kan derfor følge debatten på live-stream, men der er også et begrænset antal billetter, hvis man ønsker at deltage fysisk. Billetter kan bookes via Folkemødets website fra i morgen, onsdag, kl. 10.

Da vi udsendte nyhedsbrev i sidste uge, var tilmeldingen til BOOK1 Design Hostel ved en fejl ikke åben. Det er nu rettet, så tilmeld dig, hvis du vil se transformationen fra ikonisk hovedbibliotek til enestående design hostel i Aarhus. Du kan også møde dine lokale netværkskolleger, når vi inviterer både nye og 'gamle' medlemsvirksomheder til Intromøde & netværk i Aarhus senere på sommeren. 

I Månedens profil kan du blive klogere på et af vores nye medlemsvirksomheder, nemlig SMJ Rådgivende ingeniører, der er en familieejet virksomhed med over 50 års erfaring i rådgivning indenfor tekniske installationer i byggeriet. SMJ har to kontorer på Færøerne og et nyåbnet kontor i København og er med i flere projekter på dansk grund. Læs mere her

"Det er paradoksalt, at vi elsker byens fælles steder, men endnu ikke har fundet markedsmodeller, der gør dem værd at investere i". I Byens Klumme argumenterer Mikkel Thomassen, partner i rådgivningsvirksomheden Smith Innovation, for, at tiden er inde til at finde nye måder at facilitere og finansiere byens fællesskaber på. Læs indlægget her.

Som du sikkert har opdaget, har vi meget på paletten - og for noget gælder, at du skal være hurtig på tasterne, hvis du skal sikre dig en plads. Det gælder også, hvis du vil med til Louisiana Lecture med den indiske arkitekt Anupama Kundoo på søndag den 16. maj. Vi har fået mulighed for at give medlemmer af Byens Netværk gratis entré til Louisiana ved køb af billet til foredraget. Læs mere her.    


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

SMJ har over 50 års erfaring og tilbyder hurtige responstider og kvalitetssikret rådgivning indenfor tekniske installationer i byggeriet. SMJ har to kontorer på Færøerne og et nyåbnet kontor i København og løser flere opgaver på danske projekter. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Fælles om det fælles

Det er paradoksalt, at vi elsker byens fælles steder, men ikke har fundet markedsmodeller, der gør dem værd at investere i. Læs Byens Klumme med Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der argumenterer for, at tiden er inde til at finde nye måder at facilitere og finansiere byens fællesskaber på.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lærke Jul Gagner, Byggeudviklingschef i BO-VEST, svarer bl.a. på, hvordan boligorganisationer spiller en rolle i den grønne omstilling, og hvordan BO-VEST arbejder inden for rammerne af en ny bæredygtighedspolitik. Klik ind og læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Remiseparken, 19. maj - få pladser
Midt i Urbanplanen ligger Remiseparken, som byder på både byggelegeplads, bondegårdsdyr og store grønne plæner. Parken er nu blevet fornyet til glæde for såvel områdets beboere som resten af byen.


Tunnelfabrikken & Kulturdistrikt Nordhavn, 27. maj
Kom med og se Tunnelfabrikken inden den påbegynder sin omfattende omdannelse fra gigantisk industribygning til kommende kulturdistrikt. Vi hører om visionerne for det storstilede projekt og om Kulturdistrikt Østerbro & Nordhavn, som Tunnelfabrikken indgår i.


Generalforsamling i Byens Netværk, 31. maj
Kom til generalforsamling i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger, når Byens Netværk mødes i Fæstningens Materialgård. 


www.byens-netvaerk.dk

Byggebranchen ser grønt!, 10. & 11. juni - 20 nye billetter til salg
Byens Netværk og Byggesocietetet samler den danske bygge- og ejendomsbranche til et par spændende faglige og festlige netværksdage, hvor vi retter spotlyset mod det nok mest aktuelle emne af dem alle: Byggebranchen og den grønne omstilling.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus, 24. juni
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som nyt design hostel. Vi ser og hører nærmere om det nye hostelkoncept BOOK1 og transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel, der tilbyder nye oplevelser for både gæster og lokale.


Studietur til Færøerne, 17.-21. august 2021 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen, 3. september - kommende arrangement
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en reception i Fæstningens Materialgård i sensommeren.


Arrangementer under udvikling

"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Renovering af Lyngby Rådhus
Kom med på besøg i Lyngbys ikoniske rådhus, som står overfor en gennemgribende renovering, og bliv samtidig opdateret på byudviklingen, der finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


BaseCamp Skovbrynet Lyngby​
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Jernbanebyen – byens næste kapitel​
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Byens Samtaler

www.byens-netvaerk.dk

Byens Samtaler – med arkitekturredaktør Karsten Ifversen
Hvad sker der i byudviklingen, og hvad kan vi glæde os til at se, når vi igen må komme ud og se på ny dansk arkitektur? Få svarene i videopodcasten med Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen. Se og hør med i premieren på Byens Samtaler her.


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Kønskamp i byggebranchen - hvor lige skal vi være?
Byens Podcast undersøger, hvad det er, der holder så mange af de unge kvinder væk fra landets byggearbejdspladser. Vi har talt med både ansatte og arbejdsgivere om, hvordan byggebranchen kan åbne sig for flere kvindelige talenter.


Byens Podcast: Naturen ind i byerne!
Byerne vokser og det samme gør behovet for grønne og rekreative områder til byboerne. Men hvordan omsætter vi de grønne ambitioner til gode og bæredygtige byrum, og hvordan sikrer vi den bedst mulige balance i forholdet mellem byer, mennesker og natur? 


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Stillingsopslag: Byens Netværk søger en administrativ medarbejder med flair for netværk
Vi søger en administrativ medarbejder med flair for netværk til vores livlige og dedikerede sekretariat. Er det dig eller en du kender? Læs mere her


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Louisiana Lecture: ANUPAMA KUNDOO OM TID OG ARKITEKTUR, 16. maj
Kom med til Louisiana Lecture og få et foredag af Anupama Kundoo søndag den 16. maj. Medlemmer af Byens Netværk får gratis entré til museet ved køb af billet til foredraget. 


www.byens-netvaerk.dk

Online konference: Politisk medvind – hvordan støtter byggebranchen op?, 2. juni
Green Building Council Denmark inviterer til online konference med fokus på strategi for bæredygtigt byggeri og EU Green Deal perspektiv.


Skal du til MIPIM 2021? Book værelser på Hotel ChanteClair
Skal du til Mipim i september, kan du booke overnatning på "vores" hyggelige netværkshotel Hotel ChanteClair i Cannes. Kontakt Hotel ChanteClair direkte for nærmere info. Fra 2022 er der igen mulighed for at booke logi gennem Byens Netværk.


www.byens-netvaerk.dk

Kursus: Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021
Kursusrækken ”Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021” i RAADVAD fortsætter med syv dage, der tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


www.byens-netvaerk.dk

Nyt arkitekturmagasin vil diskutere bygningskunst og kultur
Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lancerer et nyt onlinemagasin, der skal åbne samtaler og diskutere kunst og kultur i arkitekturen. Magasinet er gratis.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link