Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


13. oktober 2022

Hvem bygger vi by til? Skubber vi de gamle beboere ud, når vi byudvikler? Er vi ved at skabe en by, hvor ikke alle er velkomne? Det er nogle af de spørgsmål PLADS stiller, når de arbejder med inklusion og generøsitet i byrum og byudvikling. Vi besøger PLADS i Demokrati Garage og bliver klogere på Den generøse by, og hvordan byen fortsat skal være mangfoldig og give plads til at vi mødes på tværs af etnicitet, sociale grupper og køn. 

Der bliver også stillet yderst aktuelle spørgsmål i Byens Saloner: Et boligmarked under pres. Her vil et panel modereret af journalist og radiovært Pernille Enggaard (bl.a. kendt fra Millionærklubben) kaste lys over og debattere boligmarkedets op- og nedture samt rammerne for, hvordan det finansielle, politiske og strukturelle grundlag kan nytænkes ud fra spørgsmålet: "Hvordan kommer vi fra et boligmarked under pres til et boligmarked i overskud?".

I panelet er: Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videnscenter, Heidi Bank, boligpolitisk ordfører i Venstre, Simon Kofod-Svendsen, projektleder i Realdania Boliglaboratorium og Line Røtting Dornan, adm. direktør i Fonden for Billige Boliger.

Debatten finder sted som del af Estate Media konferencen: Business Arena Copenhagen 2022. Som medlem af Byens Netværk kan du få 25% rabat på billetprisen ved tilmelding til konferencen. Læs mere her.

Husk også, at vi er med på Building Green med Byens Saloner: Den bæredygtige studieby, hvor vi bliver klogere på, hvordan man kan bygge bæredygtige boliger af høj kvalitet, der samtidig skal kunne betales af et SU-budget. 

Og så er Byens Stafet blevet overdraget til Jes Transbøl, adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, der bl.a. svarer på spørgsmålet om hvilke tiltag, der skal både udvikle og bevare Refshaleøens kvaliteter. 

Holder du - som nyhedsbrevet - efterårsferie i næste uge, ønsker vi god ferie!

Med venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

VI KAN IKKE ÆNDRE VERDEN UDEN AT GØRE NOGET ANDERLEDES. Og det hele starter lokalt. MELLEM arbejder med og mellem dem, som ønsker at drive en bæredygtig udvikling. Målet er klart: Vi skal være sammen om den bæredygtige udvikling af vores byer i Danmark. Lad os starte i dag. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Stedsans er en afgørende driver for vellykkede projekter

Det virker næsten banalt – og alligevel er manglen på stedsans stadig en udfordring visse steder i dansk byggeri. Stedet skal og må altid være en af de primære og fælles drivere, når vi udvikler projekter. Læs Byens Klumme af Lisbeth Nørskov, Copenhagen Director hos CEBRA.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Jes Transbøl, Adm. direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S. Læs bl.a. hvad han ser som vigtigt i byens udvikling og om de tiltag, der skal bevare og videreudvikle Refshaleøen som del af Københavns nye bydele. Læs med i Byens Stafet.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


Byens Saloner: Forstæder på forkant - med stadsarkitekterne Jesper Pagh og Tina Saaby, 13. oktober
Kom med til den tredje salon i serien om landets stadsarkitekter. Vi zoomer ind på Rødvore og Gladsaxe og spørger, hvad der skal til for at sikre sin position som en attraktiv og konkurrencedygtig forstad. 


Renovering af Designmuseum Danmark, 26. oktober - venteliste
Designmuseum Danmark i Bredgade er genåbnet efter en omfattende renovering af de historiske bygninger, sandstensudsmykninger og alle udstillings- og gæsteområder. 


Fristaden i fremtiden - ny byudvikling på Christiania, 27. oktober - få pladser
Christiania har sagt ja til en aftale om, at der skal bygges 15.000 m2 nye almene boliger på fristaden frem mod 2031. Kom med på besøg til Christiania og hør, hvilke tanker beboerne og deres talsperson, arkitekt Mette Prag, gør sig om fristaden i fremtiden.

 


Postbyen - anden etape, 1. november - venteliste
Anden etape af udviklingen af Postbyen er i fuld gang og består af kontorbygningen The Stamp samt fire tårne med boliger, hotellejligheder og Health Club. Vi tager på byggepladsbesøg med Danica Pension og hører om de nye projekter.

 


Byens Saloner: Den bæredygtige studieby, 3. november
Hvordan bygger man bæredygtige boliger af høj kvalitet, når de samtidig skal kunne betales af et SU-budget? Byens Saloner faciliterer en debat på Building Green om de bæredygtige studieboligkoncepter Studio[Home], UMEUS og CPH Village.


Sydhavnskvarteret - i socialt perspektiv​, 9. november
Kom med på en anderledes byvandring i Sydhavnen i Aarhus, der lige nu undergår en eksplosiv forandring. Vi tager på "povertywalk" med fokus på bydelens udvikling i et socialt perspektiv, og hvordan man bygger bro mellem nuværende og fremtidige brugere. 


Den generøse by, 10. november
Er vi ved at bygge en by, hvor ikke alle er velkomne? Vi besøger PLADS i Demokrati Garage og bliver klogere på, hvordan de arbejder for en by, der fortsat skal være mangfoldig og give plads til at vi mødes på tværs af etnicitet, sociale grupper og køn. 


Byen vågner: TRÆ, 14. november
Bliv klogere på alt det, som træets natur rummer, når Byen vågner hos Dinesen, hvor to eksperter gør os klogere på træets egenskaber og potentialer, byggeskik og bæredygtighed og den betydning, træ har for udviklingen af vores design og byggeri. 


By & Havn - historier fra arkivet og rammer for nye bydele​, 21. november
Bliv klogere på udviklingen af Københavns Havn, når vi får en omvisning i By & Havns nye arkivhistoriske udstilling. Og hør bagefter Rita Justesen, Chef for Planlægning & Byrum, give et indblik i nogle af By & Havns aktuelle projekter.


Byens Saloner: Et boligmarked under pres​, 24. november
Kom med, når vi samler ejendomsbranchen til en debat om finansiel og strukturel nytænkning på boligmarkedet og stiller det store spørgsmål: Hvordan kommer vi fra et boligmarked under pres til et boligmarked i overskud?. Arrangementet finder sted på Estate Media konferencen: Business Arena Copenhagen.

 


Nytårskur i København​, 6. januar 2023
Kom til årets festligste begivenhed, når vi holder Nytårskur i Byens bedste Netværk. Denne gang i rammerne af det nye 25hours Hotel, hvor vi inviterer til en aften med middag, nytårtaler og overraskelser. Og selvfølgelig masser af netværk.


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Vi gentager successen 'Byggebranchen ser grønt', hvor vi sammen med Byggesocietetet afholder netværkskonference om byen, byggeriet og den grønne omstilling. Sæt GRØNT KRYDS i kalenderen allerede nu (nærmere info og tilmelding følger).    


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Nedslag i Nordvest
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her.


Nyheder fra medlemmerne

www.byens-netvaerk.dk

Copenhagen Architecture Festival (CAFx), 6.-16. oktober
CAFx er skandinaviens største årlige arkitekturfestival, der udforsker, diskuterer og formidler arkitektoniske og bymæssige udfordringer. I år byder på programmet på foredrag, udstillinger, ekskursioner, debatter, film m.v. under temaet Stedsans.  


www.byens-netvaerk.dk

Konference: Hands on - manifester for en bæredygtig bygningskultur,​ 18. november
Forskere fra Center for Bæredygtig Bygningskultur ved Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lægger op til diskussion af bygningsarv og værdisætning / materialer og tektonik / ressourcer og bæredygtighed. 


www.byens-netvaerk.dk

Business Arena kommer til København - deltag med rabat
Den 24. november afholdes premiereudgaven af Business Arena Copenhagen, hvor du kan deltage i en lang række debatter om den danske bygge- og ejendomsbranche. Som medlem af Byens Netværk får du 25% rabat på billetprisen. Læs mere her.


Nyt kunstværk får indre København til at blomstre
I forbindelse med et større renoveringsprojekt i Københavns Indre By, kan man opleve en ny kunstinstallation med 12.000 papirblomster, der svæver i loftet i Bernikowgården.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link