Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


14. oktober 2021

Afspejler byggebranchen det samfund, der bygges til og i? 
Byens Saloner er klar med en debat om (den manglende) ligestilling i byggebranchen. Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar tager vi temperaturen på den kønsmæssige (u)balance i byggeriet og hører eksperter fortælle, hvordan kønsdiversitet er en ledelsesdisciplin, der (også) kan ses på bundlinjen. Med repræsentanter fra branchen skal vi høre eksempler og gode business cases - og til sidst vil Lone Feifer, direktør i VELUX, moderere en paneldebat, hvor vi diskuterer hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i balance. 

Der er også debat, når vi afholder en ny salon i serien om landets stadsarkitekter sammen med Arkitektforeningen. Under overskriften Stadsarkitekter på Klimakurs sætter vi spot på verdensmålene og den klimapolitiske dagsorden i selskab med Lisbet Wolters fra Vejle og Tina Saaby fra Gladsaxe, der begge spiller en central rolle for den bæredygtige omstilling i deres kommuner.

Du kan også komme med på byggepladsbesøg, når vi skal høre om visionerne for det kommende Classic Car House, som Lundgaard & Tranberg Arkitekter skal skabe i rammerne af det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård i Kgs. Lyngby. Vi ser de historiske og eksisterende bygninger, der skal renoveres og have nyt liv, før de i 2023 genåbnes for publikum som et museum og oplevelsesunivers for alle med passion for klassiske biler.

Efter en lang corona-pause genopstår Mipim i Cannes i sin klassiske form. I 2022 vil der ud over den kendte danske stand, som Byggesocietetet står for, også være en stand som Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Industri står for, og hvor virksomheder kan tilkøbe sig udstillingsplads i et fælles eksportfremstød. Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at blive udstiller, afholder arrangørerne et online intromøde, hvor også Byggesocietetet og Byens Netværk deltager. 

Og så skal vi byde velkommen til to nye medlemmer: Københavns Malerlaug, der i 400 år har arbejdet for at sikre malerfagets tradition og håndværk og CUBUSconcept, der er et arkitektfirma med fokus på sunde boliger og bygninger. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.   

Med venlig hilsen

Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

KART Rådgivende Ingeniører søger aktivt at forbedre den danske byggemasse og lave løsninger, som kan anvendes globalt. Vi yder rådgivning til både erhverv, private og det offentlige og skaber værdi ved at gennemtænke projektet inden start, så resultatet har den rette balance mellem kvalitet, miljø og økonomi. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Kære Kaare

Seks borgmestre kom på konferencen Byggebranchen ser grønt! med budskaber fra kommunerne til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek. Baggrunden er de skærpede klimakrav til byggeriet i den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri, der blandt andet skal udmøntes i kommunerne.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lisbet Michaelsen, bæredygtighedskoordinator hos DTU, Campus Service, der bl.a. er optaget af at skabe en forandringsproces med DTU's drifts- og økonomisektioner med fokus på bæredygtighed og en hackathon for studerende, der skal gøre DTU bedre ift. genbrug, genanvendelse og cirkulær tænkning. Læs med her


Kommende arrangementer

Læringshuset Nærheden - fremtidens skole, 14. oktober
Vi tager turen tiI den nye bydel Nærheden mellem Høje-Taastrup og Hedehusene for at se og høre om fremtidens skole i fremtidens forstad. Læringshuset Nærheden er en helt ny måde at bygge skole på og er designet til fremtidens undervisning.


Nyboder – restaurering og modernisering, 26. oktober - venteliste
Tag med på byggepladsbesøg når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde, 2. november - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Arkitektskolen Aarhus – arkitektur for arkitekter, 3. november
Hvordan ser en arkitektskole ud, når den er tegnet af arkitekter til arkitekter? Vi besøger Aarhus’ nye arkitektskole, der er den første nytegnede arkitektskole, der nogensinde er blevet bygget i Danmark, og hører om stedets visioner og arkitektur.


Byens Saloner: Stadsarkitekter på Klimakurs, 18. november
Kom med til endnu en salon i serien om landets stadsarkitekter. Denne gang sætter vi spot på verdensmålene og den klimapolitiske dagsorden i selskab med Lisbet Wolters fra Vejle og Tina Saaby fra Gladsaxe, der spiller en central rolle for den bæredygtige omstilling i deres kommuner. 


Classic Car House, 25. november 
I Kgs. Lyngby skal det gamle Landbrugsmuseum og Virumgård omdannes til et bilmuseum og oplevelsesunivers for klassiske biler. Vi tager på byggepladsbesøg og hører om visionerne for det kommende Classic Car House, der forventes at åbne i 2023. 


Byens Saloner: En branche i balance​, 2. december
Sammen med Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar samler vi branchen til en snak om (den manglende) kønsbalance i byggeriet. Med udgangspunkt i de gode erfaringer og businesscases diskuterer vi, hvilke greb og kulturændringer, der skal til for at skabe en branche i bedre balance.


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde (II), 7. december - venteliste
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nytårskur København 2022​, 7. januar
Så kan vi endelig igen holde vores traditionsrige nytårskur i København. Vær med når hele branchen mødes i festligt og socialt lag i rammerne af det historiske Ørkenfort på Christianshavn, der nu er Københavns nye luksushotel; NH Collection Copenhagen.


Nytårskur Aarhus 2022, 14. januar
For første gang inviterer vi til nytårskur i Aarhus! Festlighederne finder sted på RESTAURANT MALT i det tidligere Ceres Bryggeri, hvor vi skal nyde en aften med fokus på netværk, fællesskab og fest i de stemningsfyldte, rustikke lokaler. 


Studietur til Færøerne, 26.- 30. april 2022 - venteliste
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

Helhedsrenovering af Friluftsskolen
 Fotoreportage

 


"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
 Fotoreportage


Byens Podcast

Byens Podcast - lytter du til byen?
Med Byens Podcast kan du følge byens og branchens udvikling, når vi sætter fokus på temaer og tendenser, der optager byggebranchen her og nu. Podcasten tager temperaturen på samarbejdet mellem byggeriets parter og undersøger, hvad det er for en verden, vi bygger til. Find alle vores Byens Podcasts her


Nyheder fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Online intromøde om MIPIM 2022, 28. oktober
Online intromøde om udstillingsmuligheder på MIPIM 2022 med deltagelse af Byggesocietetet, Byens Netværk, Danske Arkitektvirksomheder og Dansk Industri.


Nyheder fra medlemmerne

Bogreception: "Tro, sten og kærlighed – En eventyrers fortællinger" af Susan Moser, 4. november
Susan Moser inviterer til bogreception på Rungstedlund ifm. udgivelsen af bogen ”Tro, sten og kærlighed – En eventyrers fortællinger", der er hendes "come-back" til livet. 


Nyheder fra andre netværk

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Nordisk træbyskonference i Helsingør, 11.-12. november
Invitation til Nordisk træbyskonference i Helsingør den 11.-12. november med temaet: Holdbare byer og bygninger af TRÆ – i Norden. Få to dage med alt om, hvad træbygninger og byområder med træ kan i forhold til bæredygtighed, identitet og udvikling.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link