Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


20. april

Byens borgere har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Kom med, når vi sætter fokus på Borgerne med på udviklingen af Frederiksberg Hospital og sammen med Frederiksberg Kommune og Grandville bliver klogere på, hvordan den konsekvente borgerinvolvering igennem hele processen er blevet oplevet set fra kommunens, de deltagende rådgiveres og borgernes perspektiv – og hører hvordan det har påvirket den endelige udviklingsplan.

Byens Stafet er overdraget fra KAB til Torben Modvig, Group CEO i Nordstern, der bl.a. svarer på, hvordan Nordstern vil sætte aftryk som ny stor aktør på ejendomsmarkedet. Også ift. at sætte og fastholde ambitioner for bæredygtighed - for både klodens og branchens skyld - og med en opfordring til at se muligheder i, hvordan genbrug af byggematerialer kan bruges i f.eks. Europas genopbygningsopgaver

Husk også, at v
i meget apropos dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for den bæredygtige udvikling på konferencen Byggebranchen ser grønt, hvor vi også ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen. Blandt konferencens mange talere er f.eks. Lykke Friis, direktør i Tænketanken Europa med et indlæg omkring, hvad det er for et Europa vi opererer i, og hvordan klima- og energikriser rammer os i forhold til den grønne dagsorden. Se det fulde program her - og tilmelder du dig i april, er det til en reduceret pris. 

Sidst men ikke mindst skal vi byde stort velkommen til Brovang Skilte & Design og DAHL Advokatpartnerselskab som nye medlemmer af foreningen. Vi glæder os til at se jer på vores kommende arrangementer.  

Med venlig hilsen
Byens Netværk 

 

 

Månedens profil

Vi hedder TOGETHER, fordi vi helt bogstaveligt bringer mennesker sammen. Vi ved fra forskning indenfor helende arkitektur, at de sociale rum har en afgørende betydning for menneskers trivsel. Desværre er det ikke altid, at de indtænkes i arkitekturen, og undersøgelser viser, at stress og ensomhed stiger i befolkningen. For os er Adfærdsarkitektur en strategisk tilgang til arkitektur, hvor du bruger arkitekturen til at forbedre de relationer, der opstår mellem mennesker - og som både har indvirkning på vores trivsel og på vores pengepung. Det betyder, at fremtidens rum er sociale rum. Læs mere i Månedens profil.


Byens Klumme

Hvad gør vi med den ’uelskede’ bygningsmasse?

Når nedrivning ikke længere er en bæredygtig løsning, hvad gør vi så med den arkitektur fra 50’erne og frem, som i den brede offentlighed ofte bliver betragtet som grim? Uanset kvaliteten skal vi til at transformere fremfor at rive ned og bygge nyt. Læs Byens Klumme af Lasse Lind, Partner i GXN.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Torben Modvig, Group CEO i Nordstern, har fået overdraget Byens Stafet med et spørgsmål fra KAB omkring, hvordan Nordstern vil sætte aftryk som ny stor aktør på ejendomsmarkedet. Læs svaret her og se, hvem den næste modtager af stafetten er. 


Byens Podcast

www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Det gode samarbejde - hvad skal der til?
Hvordan bliver vi bedre til at styrke relationerne og det gode samarbejde i byggeprocesserne? Byens Podcast har talt med tre af byggeriets aktører: Stina Trojlsgaard, LivingLean, Niels Fribo, Danica Ejendomme og Thomas Krogh, Enemærke & Petersen, om vejen ud af konflikterne - og hvad der skal til for helt at undgå dem. Lyt med her.


Kommende arrangementer

Husk at ALLE ansatte i en medlemsvirksomhed kan deltage i vores arrangementer
Er din virksomhed medlem af Byens Netværk, kan alle ansatte tilmelde sig vores arrangementer. Er du usikker på, om din virksomhed har et medlemskab, kan du se medlemsoversigten her.


AARHUS: Oplever du (også) konflikter i samarbejdet?, 20. april
Hvordan styrker vi samarbejdet og undgår konflikter på en byggesag? Bliv klogere på, hvordan du med få enkle værktøjer kan blive bedre til at håndtere - eller endda helt undgå - konflikter på byggesagerne gennem øget bevidsthed om egen rolle og ansvar.

 


BIGs nye domicil i Nordhavn, 21. april - venteliste
BIG - Bjarke Ingels Group rykker til Nordhavn i et nybygget domicil på spidsen af Sundkaj. Vi tager på byggepladsbesøg og ser byggeriet, der med sin komplekse konstruktion skubber til grænserne for, hvad betonbyggeri kan.


Danmarks nye Naturhistoriske Museum​, 25. april - venteliste
Det nye Naturhistoriske Museum i Botanisk Have består af et nybyggeri og en istandsættelse af den gamle Polyteknisk Læreanstalt. Vi tager på byggepladsbesøg og ser projektet.  


Byvandring: Klimatilpasning på Frederiksberg​​​, 26. april
Frederiksberg skal være klimaby for fremtiden, og indsatsen skal gøre byen mere robust over for store regnmængder, men også medvirke til en grønnere by. Vi ser på klimatilpasningsprojekter og hører om erfaringer og læringer fra 10 år med skybrudshåndtering.


AARHUS: UNITY Aarhus, 27. april 
Vi besøger Aarhus’ højest beliggende boliger i det nye UNITY Aarhus, der byder på 28 etager med mikrolejligheder og panoramaudsigt. Vi ser det nye boligprojekt og bliver klogere på tendenserne for Micro Living.

 


Den åbne by - fremtidens retail med BRIQ​, 3. maj
Hvordan vil fremtidens retail overleve i nye formater, og hvorfor skal retail fortsat medvirke strategisk til byudvikling? Vi besøger BRIQ i Carlsberg Byen, hvor BRIQ har været en aktiv part i kuratering og etablering af flere koncepter.


Drømmenes København med Holger Dahl, 9. maj
I bogen Drømmenes København viser Holger Dahl urealiserede arkitekturprojekter i et København, der kunne have været. Vi hører om baggrunden for bogen og går en tur i Indre By, hvor vi kommer forbi nogle af de steder, hvor byen kunne have set anderledes ud.   


Papirøen, 11. maj - venteliste
Papirøen i Københavns inderhavn er under tydelig transformation. Et helt nyt bykvarter rejser sig netop nu og vil i fremtiden rumme nye boliger, erhverv og rekreative områder. Vi besøger byggepladsen og bliver klogere på visioner og strategi for øens udvikling.


Byens Saloner: Verdens bedste by? Film & debat​, 15. maj
Har København overgået sig selv i succes? Se filmen Best in the World og mød instruktør Hans Chr. Post og et panel med Klaus Kastbjerg, Karsten R.S. Ifversen, Mette Mogensen, Nina Mathisen og Balder Johansen, der debatterer filmens kritiske blik på den bymæssige optur.


Fremtidens gårdhave - Tomsgårdsvej, 16. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Tomgårdsvej. 


Fremtidens gårdhave - Straussvej​, 23. maj
I Københavns Kommune omdannes gamle gårdmiljøer til frodige gårdhaver, hvor formålet er at udvikle nye løsninger, der kan kombinere rekreative gårdrum med innovativ lokal regnvandshåndtering. Vi besøger projektet på Straussvej. 


Generalforsamling i Byens Netværk, 25. maj
Vi holder generalforsamling hos Odds and Ends i Nordhavn. Efter den ordinære generalforsamling er der mulighed for at deltage i 'After Work' programmet på konferencen På Byens Vegne med samtalesalon, social dining og netværk. 


Byggebranchen ser grønt​, 1. & 2. juni 2023
Byens Netværk og Byggesocietetet samler branchen til to dage med fokus på den grønne omstilling. Vi dykker ned i udfordringer og barrierer, der spænder ben for en bæredygtig udvikling og ser på innovation og nye løsninger for klimalederskab i branchen.


Den bæredygtige livsform leves i storbyen - ikke på landet, 7. juni
Hør Peter Aalbæk og Simon Kjær Hansen i en samtale om, hvor og hvordan de oplever, at fremtidens bæredygtige livsform leves, gødes og trives. På landet eller i byen?


Borgerne med på udviklingen af Frederiksberg Hospital, 8. juni
Borgerne har været en vigtig del af udviklingen af Frederiksberg Hospital, når hospitalsområdet skal udvikles til et nyt bykvarter. Bliv klogere på processen for borgerinddragelse og inddragelsesmetoder, når vi mødes med Frederiksberg Kommune og rådgiverne fra Grandville.  

 


Next generation - nye boformer og nye materialer, 9. juni
Hvordan kan vi tænke fremtidens boligbyggeri, så vi ikke bruger flere ressourcer, end kloden kan bære? Og hvordan kan fremtidige krav til boformer og materialer åbne for nye boligkvaliteter? Tre pavilloner og vinderteams viser vejen frem.


1-dagstur til Folkemødet 2023, 16. juni - udsolgt
Oplev Folkemødet med dit netværk, når vi tager på 1-dagstur til Bornholm og oplever nogle af Folkemødets mange debatter. Vi lægger også vejen forbi Green Solution House, der er et hotel opført med fokus på bæredygtighed.


Studietur til Oslo, 20.- 23. september 2023
Stå på toget i København og indstil dig på masser af netværk, faglig viden og ny inspiration, når vi sætter kursen mod Oslo. En storby, der er i rivende udvikling med storstilede byudviklingsprojekter og spændende ny arkitektur.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

På Byens Vegne. En oplevelseskonference om: Den Inkluderende By, 25. maj
København har en vision om at være en by for mennesker med socialt ansvar og høj livskvalitet. Men i hvilket omfang fremmer vores nuværende planlægning og arkitektur en inkluderende by? Hvordan bliver vi bedre til at skabe oplevelsesrige rum, der tager højde for menneskers forskellige behov? Et panel af aktører, der markerer sig inden for kultur, arkitektur og byudvikling, debatterer, hvordan kulturen kan bruges som katalysator til at skabe flere inkluderende og kreative byrum for alle. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusrække: BYGNINGSBEVARING - TEORI OG PRAKSIS
Center for Bygningsbevaring og Det Kongelige Akademi samarbejder igen om afvikling af en kursusrække i bygningsrestaurering. Kursusrækken byder i år på over 80 restaureringsfaglige indlæg fra dygtige fagfolk. Kursusrækken forløber over 16 kursusdage med start i Raadvad den 3. maj 2023. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Kalder kedelige villaveje – vi er på jagt efter nye cases!
De fleste villaveje er ikke særlig spændende: en lang grå stribe asfalt, der primært bruges til transport og parkering. Men vidste du, at 50% af en typisk villavej kan bruges til noget andet og give mere tilbage til området? Urban Commons søger villeveje, der er klar til en forandring. Læs mere her.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link