print logo

Byens Saloner: Verdens bedste by?

Film & debat

Har København overgået sig selv i succes? Har vores idealer om liveability, bikeability, badevenlige havnemiljøer og bykvarterer med caféliv og drivhuse på tagene været med til - så at sige - at skylle barnet ud med badevandet? Mød filminstruktøren bag filmen Best in the World og deltag i debatten med det seje bypanel til film & debat om verdens bedste by.

Deltagerliste (opdateret 12.05)

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så send en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dk

Luk fuld beskrivelse

København har de sidste 30 år gennemgået en voldsom forandring. Fra i begyndelsen af 1990’erne at være på randen af konkurs (hvem husker ikke fattigfirserne?) til i 2023 at være verdenshovedstad for arkitektur - og flere gange kåret som ”verdens bedste by” at leve i. 

Men har byen overgået sig selv i succes? Har vores idealer om liveability, bikeability, bykvarterer med cafeliv og drivhuse på tagene, badevenlige havnemiljøer, begrønning, belåning og metrocityring alt sammen været med til at skylle barnet ud med badevandet?

I dag hjemsøger både sociale og økonomiske skel byen og øger forskellen mellem de, der har og de, der ikke har. Filmen Best in the World udforsker disse dilemmaer og spørger, hvad der skal til for, at byen forbliver den bedste i verden – en by for alle.

Mød instruktøren Hans Chr. Post, der vil give en kort introduktion til filmen. Efterfølgende tager vi en debat om filmens kritiske blik på den bymæssige optur.

I panelet kan du møde:

 • Klaus Kastbjerg, adm. direktør i UNIONKUL
 • Karsten Ifversen, arkitekturredaktør, Politiken
 • Mette Mogensen, by- og boligudviklingschef, Domea.dk
 • Nina Mathisen, parter og CEO, COBE
 • Balder Johansen, Daglig leder, Logik & Co
   

Om instruktøren Hans Chr. Post
Hans Chr. Post har en kandidatgrad i Moderne Kultur fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Hans primære forskningsfelt er kulturel og urban erindring. Siden 2014 har han arbejdet selvstændigt som filmskaber og producent. I 2015 færdiggjorde han sin første dokumentarfilm, Last Exit Alexanderplatz, som blev fulgt af Whose City? i 2017. Teaterfilmen Vi er her kom i begyndelsen af 2019, og i 2020 færdiggjorde han den prisvindende film, Hvorhen med historien? Hans nyeste film, Best in the World, havde premiere i 2022. 

Arrangementet finder sted i Arena i Bloxhub. Indgang fra Bryghuspladsen med elevator til 3. sal. Vi serverer et let traktement i pausen.

Fotos: Stills fra filmen: Best in the World af Hans Chr. Post


Vi forbeholder os retten til at sende et no-show-fee på 400,- DKK ekskl. moms ifm. udeblivelse fra vores arrangementer. No-show-fee kan blive opkrævet, hvis du udebliver fra arrangementet uden at melde afbud til os.

Arrangementet er lukket for tilmeldinger. Vil du på venteliste, så send en mail til Louise på lsh@byensnetvaerk.dkProgram

 • 16:30 Velkomst v. Byens Netværk
 • 16:45 Introduktion til filmen v. filminstruktør Hans Chr. Post
 • 17:00 Vi ser filmen: Verdens bedste by
 • 18:00 Pause med vin og sandwiches
 • 18:30 Paneldebat og fælles diskussion: Har København sejret sig selv ihjel?
 • 19:30 Tak for i dag

Praktisk information

Dato og tid

15/05 2023 16:30 - 19:30

Adresse

Bryghuspladsen 10
1220 Købehavn K

Deltagerantal

45

Mødested

BLOXHUB ARENA, Receptionen på 3. sal

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger 22346629

Praktisk information

Dato og tid

15/05 2023 16:30 - 19:30

Adresse

Bryghuspladsen 10
1220 Købehavn K

Deltagerantal

45

Mødested

BLOXHUB ARENA, Receptionen på 3. sal

Kontakt

lfi@byensnetvaerk.dk
Lisbet Fibiger 22346629

footer image byens netværk