Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


28. august 2020

De fleste husker nok det omdiskuterede Amager Fælled Kvarter, der skulle opføres af By & Havn som led i finansieringen af Københavns metroudvidelse. Pludselig dukkede en sjælden spidssnudet frø op, og sammen med flere andre sjældne arter blev frøen et billede på en uberørt natur, der skulle beskyttes - og byggeplanerne måtte rykke til en anden lokation.  

Nogle tusinde meter længere oppe ad vejen er stregerne sat til det kommende Vejlands Kvarteret, der skal huse omkring 5.000 nye københavnere. Projektet skal vise vej for en fremtidig urban og bæredygtig bymodel, der kan understøtte områdets naturlige biodiversitet samtidig med, at det kan løse behovet for boliger i den hele tiden voksende by.

Masterplanen for det nye projekt har netop modtaget en international pris, og du har nu chancen for at komme med os ud på fælleden og høre nærmere om den visionære og samtidig omdiskuterede bydel. På arrangementet møder vi en række af projektets parter, der vil tage os med ud på det kommende byggefelt og præsentere nogle af projektets ideer. 

Var du ikke med til vores generalforsamling den 17. august kan du læse referatet og se fotoreportagen fra dagen her. Som før nævnt markerer 2020 Byens Netværks 25 års jubilæum. Det fejrer vi den 17. november, så sæt kryds i kalenderen allerede nu og glæd dig til at høre mere om festlighederne snart.

Vi kan også byde velkommen til endnu et nyt medlem, Betak Arkitekter, som har specialiseret sig i helhedsorienteret proces- og byggeteknisk rådgivning af ejere af fredede ejendomme.

God weekend
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Byggepladsbesøg på toppen af Marmorkirken​, 2. september - lukket for tilmeldinger
Vi har fået mulighed for at invitere en lille skare af medlemmer med på byggepladsbesøg på toppen af København for at se restaureringen af Marmorkirkens kuppel-lanterne.


Musicon - Roskildes kreative bydel​, 3. september
Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. Kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.


Studielandsbyen 'Wooden Village'​​, 8. september - venteliste
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne opføres i træ. Vi ser den første færdigetablerede etape af byggeriet og hører om CHP Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


URBAN13 & bydelsvandring ved Bispeengen, 14. september
Under Bispeengbuen finder man URBAN13, der er et midlertidigt byrum og kulturelt samlingspunkt. Vi hører nærmere om projektet og tager på bydelsvandring i grænseområdet mellem Frederiksberg og Nørrebro. 


IrmaByen & Kaffetårnet​, 15. september - venteliste
Tag med på besøg i IrmaByen - Rødovres nye bykvarter - og se bl.a. det ikoniske Kaffetårn, der skal have nyt liv som samlingspunkt for bydelen. Vi hører om visionerne for både bydelen og Kaffetårnet.


Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september - venteliste
Et nyt boligtårn på Islands Brygge har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og er ifølge Politikens arkitekturanmelder ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”. 


Vejlands Kvarteret, 1. oktober
Vejlands Kvarteret har fået stor opmærksomhed allerede inden første spadestik. Der er mange holdninger til projektets placering, men projektet har også netop vundet en pris. Vi får en præsentation af projektet og går en tur i området med projektteamet. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Teater: Time Travel Tours​, 20. august
 Fotoreportage


Generalforsamling 2020, 17. august
 Fotoreportage
 Referat


BaneGaarden - grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, 13. august
 Fotoreportage

 


Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side​, 12. august
 Fotoreportage

 


Nyheder fra Byens Netværk

Søger du mere tværfaglig dialog med branchekolleger? Vær med i vores tematiske netværksgrupper
Der er lige nu ledige pladser i vores nye netværksgruppe Byen Kommunikerer og i Bæredygtighed i Byen. Kontakt os, hvis du vil høre mere.  


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


ÅBEN - ny kulturfestival på Østerbro og Nordhavn
Den nye festival, der forbinder de to bykvarterer, Østerbro og Nordhavn, åbner med et hav af spændende kulturtilbud. Festivalen finder sted den 11.-13. september 2020. 


www.byens-netvaerk.dk

Bygningsbevaring teori og praksis 2020-21
Center for Bygningsbevaring inviterer til kursusrækken "Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021", der forløber over 13 dage og tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens 45 nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link