Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


6. august 2020

Sol, sommer og Byens Saloner! Timingen kunne næsten ikke være bedre, nu hvor vejret endelig viser sig fra sin solrige side. Kom og bliv tanket op på inspirerende samtaler og glade gensyn efter ferien, når vi på onsdag inviterer til Byens Saloner & Netværksbar om (frem)tiden efter coronakrisen.

I de hyggelige rammer af Fæstningens Materialgård vil fire paneldeltagere dele ud af deres personlige betragtninger om den seneste tids indflydelse på vores hverdag og branche. Vi slutter af i gårdhaven med masser af netværk og hyggeligt samvær til tonerne af det unge jazzband FOUR, så tag dine kolleger under armen og kom og vær med. 

Derudover har vi tre nye arrangementer på programmet i september: Først kan du komme med ud at se studielandsbyen 'Wooden Village', der er CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro, der opføres i træ. Vi ser den første færdigetablerede etape af byggeriet og hører om visionen om at bygge og drive modulære studielandsbyer.

Senere går turen mod IrmaByen & Kaffetårnet, når vi besøger Rødovres nye bykvarter og ser det ikoniske og fredede Kaffetårn, der skal have nyt liv som samlingspunkt for bydelen. Vi går en tur i kvarteret og hører om visionerne for både IrmaByen og Kaffetårnet og ser det hele fra oven på en tur op gennem tårnet, hvor der venter en fantastisk udsigt ud over Københavns vestegn.

Endelig kan du komme ud og se Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, der har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og ifølge Politikens arkitekturanmelder er ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”.

Hold også særligt øje med nyhedsbrevet i næste uge, hvor vi lægger et byggepladsbesøg til toppen af Marmorkirken i kalenderen. Der bliver med garanti rift om pladserne, så vi udlodder dem via lodtrækning.  

Der skal også lyde et stort velkommen til KPK Døre & Vinduer A/S, der er nyt medlem med base i det nordjyske. Vi glæder os meget til at se jer på kommende arrangementer. Det kunne meget vel være på vores bustur til Maltfabrikken i Ebeltoft eller på det nye BOOK1 Designhostel i Aarhus.


Varme hilsner fra
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

FM Bygningsdrift er en rådgivende virksomhed med kontorer, projekter og opgaver i Danmark og Sverige, og som er specialiseret indenfor strategisk rådgivning, logistikstyring, arbejdsmiljø, bygge- og projektledelse samt projekteringsledelse og kommunikation. Læs mere her.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Bare vi aldrig bliver helt de samme igen

Læs Byens Klumme af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl, der reflekterer over coronatiden og de ændringer, den er skabt i form af nye vaner og nye fællesskaber, hvor vi er sammen på nye måder i det offentlige rum - sammen og hver for sig.  


Byens Stafet

Hvem har Stafetten?
Byens Stafet er denne gang landet hos Rasmus Larsen, partner i EcoVillage. Læs hans svar til Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen om bæredygtig byudvikling og se, hvem han sender stafetten videre til. 


Kommende arrangementer

Byens Saloner & Netværksbar: På den anden side, 12. august
Hvad sker der på den anden side af coronakrisen - og hvilke indsigter bærer vi med os, når verden igen har åbnet sig? Kom til Byens Saloner: På den anden side og nyd et gensyn med dit netværk, mens vi vender vinklerne på vores fælles fremtid sammen.


BaneGaarden, 13. august - venteliste
På DSBs tidligere baneterræn er projektet BaneGaarden i gang med at istandsætte de gamle, bevaringsværdige trælader og bevare den vilde natur. Tag med og se og hør om processen med at skabe et nyt grønt lokomotiv for Københavns nye bydel, Jernbanebyen. 


Generalforsamling i Byens Netværk 2020, 17. august 
Kom og gør din stemme gældende i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger. Byens Netværk holder generalforsamling i Fæstningens Materialgård og slutter dagen med en hyggelig sejltur i Københavns Havn. 


Samtalesalon i Aarhus: Hvordan skaber vi social sammenhængskraft i byerne?, 19. august
Kom med til samtalesalon i Aarhus om social bæredygtighed og sammenhængskraft - med særligt fokus på Sydhavnskvarteret, der undergår en kolossal udvikling.  


Teater: Time Travel Tours, 20. august - venteliste
Byens Netværk og Time Travel Tours inviterer på en tidsrejse til fremtidens København. Undervejs gør vi ophold på udvalgte steder i byen, hvor byrummet danner en levende baggrund for forestillingens leg med tidsrejsen som fiktion.


Det nye Frihedsmuseum, 25. august - ganske få pladser
Kom ind og se det nye Frihedsmuseum i Churchillparken på en omvisning efter lukketid med introduktion af Nationalmuseets Bygnings- og Projektchef, der fortæller om museets historie og byggeprocessen bag det nye museum.


Hotelprojekt på Strandgade 7, 25. august - ganske få pladser
Den ikoniske christianshavner, Strandgade 7, får nyt liv og transformeres fra kontor til hotel. Kom med på byggepladsbesøg og se den spektakulære renovering og ombygning af den velkendte bygning.


Musicon - Roskildes kreative bydel​, 3. september
Festivalhøjskole, rockmuseum, skaterpark, stjernearkitektur, musikalske gadenavne, containerbyggeri og rå industri. Kom med og oplev en kreativ bydel helt uden sidestykke.


Studielandsbyen 'Wooden Village'​​, 8. september
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne opføres i træ. Vi ser den første færdigetablerede etape af byggeriet og hører om CHP Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Maltfabrikken - Folkets Fabrik, 10. september 
Tag med, når Byens Netværk besøger den 160 år gamle Maltfabrik i Ebeltoft, der er genopstået som byens nye kraftcenter for kunst, kultur og kreative erhverv. Der er mulighed for at hoppe på netværksbussen fra Aarhus.


IrmaByen & Kaffetårnet​, 15. september
Tag med på besøg i IrmaByen - Rødovres nye bykvarter - og se bl.a. det ikoniske Kaffetårn, der skal have nyt liv som samlingspunkt for bydelen. Vi hører om visionerne for både bydelen og Kaffetårnet.


Silver Arrow - nyt højhus på Islands Brygge, 22. september
Et nyt boligtårn på Islands Brygge har taget sit navn efter dets karakteristiske pileform og sølvskinnende facade og er ifølge Politikens arkitekturanmelder ”det fineste højhusbyggeri i København i nyere tid”. 


BOOK1 Design Hostel i Aarhus​, 5. oktober - NY DATO
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som hostel under navnet BOOK1 Design Hostel. Tag med når vi ser og hører om transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel.


Nyheder fra Byens Netværk

Byens Netværk anbefaler: Steder du skal se i sommeren 2020

I år skal rigtig mange af os holde ferie i Danmark. Vi gentager derfor en god tradition og kommer her med anbefalinger til steder, du skal besøge denne sommer.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Leverer klimapartnerskabet varen? 
Hvis byggeriet skal nå klimamålet om en 70 procents reduktion af CO2 i 2030, skal der radikale metoder til. Byens Podcast dykker i denne udgave ned i klimapartnerskabets anbefalinger med nye aktuelle interviews.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Fra coronakrise til grøn genstart #1-2
Hvordan booster vi økonomien og beskæftigelsen i byggeriet uden at skylle de grønne ambitioner ud med badevandet? Gennem interviews med branchens aktører ser vi på mulige veje til vækst i byggeriet, der kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og klimamål.


www.byens-netvaerk.dk

Byens Podcast: Corona i byggebranchen​ #1-4
Podcastserie i fire afsnit om udfordringerne, men også muligheder og (nye) løsninger i byggebranchen fortalt gennem interviews med en lang række af branchens aktører.


Nyheder

www.byens-netvaerk.dk

Nyheder opdateres løbende på www.byensnetvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.


www.byens-netvaerk.dk

Arbejde til byens unge - du kan hjælpe!
FRAK har - som mange andre - mistet arbejde under coronakrisen. Arbejde som skulle have kommet en masse unge til glæde, så de kan komme godt ind i voksenlivet. Du kan hjælpe! Brug FRAK til småt forfaldent arbejde og vær en løftestang for vores unge. Læs mere her.


www.byens-netvaerk.dk

Københavns vinduer - en podwalk
I samarbejde med restaureringsarkitekt Søren Vadstrup har VILLUM Window Collection produceret en podwalk i tre dele, der dykker ned i fortællingerne bag vinduets design og dets betydning for bygningskulturen.


www.byens-netvaerk.dk

Wa(l)king Copenhagen - følg kunstnere på live-stream
Metropolis har inviteret100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen sætter dagsordenen og har ændret vores dagligdag radikalt. 


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link