Byens Netværk
Se i browser


 
   
 

 

12. september 2017
 

I denne uge går turen til Mumitroldenes hovedstad Helsinki. Vi glæder os til at opleve en af vores nordiske hovedstæder, og turen byder både på ny og klassisk arkitektur, byudvikling og "smart cities", finsk sauna-kultur -og arkitektur, ikonisk Aalto-funktionalisme, industriel transformation og ikke mindst masser af nationalt og internationalt netværk!

Når vi er vel hjemme igen, kan du komme med os på hospitalet. I disse år bygges hospitaler rundt omkring i det ganske land, og på Herlev Hospital udvider man i disse år sin kapacitet med 56.000 nye kvadratmeter.

Det nye cirkulære byggeri er tegnet af Henning Larsen Architects og bliver i bogstaveligste forstand med patienten i centrum. Den nye bebyggelse indeholder akutmodtagelse, kvinde-barn-center og fødeafdeling og ventes at blive et af tidens stærkeste eksempler på ”helende arkitektur”. Byens Netværk lægger vejen forbi den summende, aktive byggeplads. På dette arrangement skal der bæres sikkerhedsudstyr.Med venlig hilsen
Henriette Sofie Larsen, Mathilde Schjerning og Lisbet Fibiger
Byens Netværk

 

Månedens profil

EQUITONE er et gennemfarvet facademateriale designet af og til arkitekter. Virksomheden bag produktets mission er at inspirere og rådgive byggeriet partnere til at realisere deres visioner og planer for et sundt og bæredygtigt byggeri.


Byens Klumme

Grænsefladen mellem Kunstakademiets arkitektuddannelse og FN’s verdensmål.
Kan et målrettet arbejde med FN´s 17 verdensmål være med til at styrke samarbejdet mellem arkitektfaget, uddannelsesverdenen og den virkelighed, vi alle er med til at forme? Læs det nye klummeindlæg skrevet af Arne Høi, Institutleder på KADK.


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os. Vi har ledige profiler fra november 2017 og frem.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!

Hvem har Stafetten?
Søren Tegen Pedersen, plandirektør i Økonomiforvaltning, Københavns Kommune, har modtaget stafetten af Karen Mosbech, administrerende direktør i Freja ejendomme, med spørgsmålet: "Hvad er den by-strategiske vision for København og hvordan arbejder Kommunen med at leve op til den? Jeg tænker f.eks. på hvordan man vil udnytte det liv, der er skabt omkring universiteterne og Rigshospitalet, hvordan bliver det et aktiv for byen?"


Kommende arrangementer

Studietur til Helsinki, 13.-16. september - venteliste

Årets studietur går til Helsinki, som byder på spændende byudvikling, nordisk arkitektur og lokal charme. Tag med til byen, som i år fejrer Finlands 100 års selvstændighed fra Rusland.


Voldparken Skole og arven efter Kay Fisker, 21. september
Hvordan udbygger man et bevaringsværdigt hovedværk med respekt for de eksisterende bygningers arkitektoniske udtryk? Kay Fiskers mesterværk, Voldparken Skole, beliggende ud til Utterslev Mose, er for nylig blevet udvidet med en ny, moderne hal, som indskriver sig i det eksisterende anlægs historie.


The Krane, 22. september - meget få pladser

Kom på eksklusivt kran-besøg, hvor projektudvikler Klaus Kastbjerg præsenterer sin egen og UNIONKULS seneste opfindelse: et kombineret luksushotel, spa og mødelokale indrettet i en gammel kulkran på havnen. Skulle arrangementet blive voldsomt efterspurgt, trækker vi lod blandt de tilmeldte.  


www.byens-netvaerk.dk

Biosfæren - bygning 202 på DTU, 26. september
Biosfæren er navnet på det træbeklædte atrium i DTUs nye bygning 202. Med sine iøjnefaldende 'egetræskasser' i forskudte plan danner rummet en varm og indbydende ramme om sociale møder og faglige udvekslinger mellem husets mange brugere. Kom med indenfor i den imponerende bygning, som bl.a. har fået Tømrerprisen 2017.


Sundbyøster Skole, 28. september
Tag med på besøg i Sundbyøster Skole, som er en klassisk, bevaringsværdig byskole i røde mursten. Den eksisterende skole er blevet helhedsrenoveret og ombygget, og en ny fritliggende bygning med basis- og faglokaler, en tumlesal og en ny skolegård er blevet opført. Mangor & Nagel inviterer os med indenfor.


Herlev Hospital, 5. oktober

Patienten er i centrum, når Herlev Hospital i disse år udvider sin kapacitet med hele 56.000 nye kvadratmeter. Tag med, når Byens Netværk lægger vejen forbi den summende, aktive byggeplads. 


Byens Netværksdag 2017, 16. november

Byggeriets samarbejdsformer ændrer sig, og branchen er under ombygning. På Byens Netværksdag ser vi nærmere på nogle af de samarbejdsmodeller, der for tiden udfordrer og skaber innovation på tværs af branchen.


Afholdte arrangementer

 

Hafnia-Hallen 16. august
 Fotoreportage

 


 

The Silo II, 17. august
 Fotoreportage

 


 

Copenhagen International School, 23. august
 Fotoreportage

 


 

Elbphilharmonie, HafenCity, Hamburg, 25.-26. august
 Fotoreportage

 


 

Damesalen på Københavns Universitet 30. august
 Fotoreportage

 


Stort og småt fra Byens Netværk

www.byens-netvaerk.dk

Introduktionsfilm om Byens Netværk

Har du set vores lille film om Byens Netværk? Klik ind og se den brede vifte af arrangementer fra det seneste år – og hør hvad du kan få ud af at være med.


www.byens-netvaerk.dk
Medlemsfordele i Byens Netværk
Har du set vores attraktive medlemsfordele? Som medlem af Byens Netværk kan du nu bl.a. få rabat i Illums Bolighus og på Louisiana m.fl. Klik på logoet til venstre og læs mere.

Nyheder

www.byens-netvaerk.dk
Nyheder opdateres løbende på www.byens-netvaerk.dk. Husk du er velkommen til at sende os opslag om arrangementer, events osv., som er relevante for dine netværkskolleger.

Konference: Exploring Experimental Cities, 21-23. september
Hvordan kan eksperimenterende byudvikling bidrage til at skabe mere leve- og bæredygtige byer? Oplev forskere, planlæggere, developere og aktivister fra hele verden diskutere mulighederne og udfordringerne ved ekpserimenterende byudvikling. Konferencen foregår i Københavns Sydhavn og i Carlsberg Byen. Medlemmer af Byens Netværk får rabat på deltagerprisen.


www.byens-netvaerk.dk

Reception: LOGIK & CO. fylder 15 år, 21. september

LOGIK & CO. fejrer 15 år i branchen i år og inviterer kunder, samarbejdspartnere og venner af huset til reception i Ryesgade den 21. september.

 


www.byens-netvaerk.dk

Inspirationsmøde om BYGGE DIALOG, 27. september
Byggeriets Evaluerings Center byder indenfor til et inspirationsmøde, hvor du kan høre, hvordan byggeriets frontløbere anvender værktøjet BYGGE DIALOG til at forbedre byggeprocessen.


www.byens-netvaerk.dk

Fremtidens cirkulære byggeri,  27. september

VELFAC inviterer til gratis morgenseminar i hjertet af Aarhus om fremtidens cirkulære byggeri – set med rådgiverens øjne.


www.byens-netvaerk.dk

Kursusdage på kursusrækken Bygningsrestaurering 2017
Kursusrækken byder på indlæg fra ikke mindre end 60 dygtige restaureringsfagfolk. Kgl. bygningsinspektører, professorer, forskere, arkitekter, konservatorer, ingeniører, restaureringshåndværkere, materialeproducenter- og leverandører og mange flere!


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link