Byens Netværk
Se i browser


 
   
 


27. maj 2021

Fra Altinget til Allinge på én dag. Det er scenen, når vi den 18. juni inviterer til to debatter, der begge er del af programmet for Folkemødet på Bornholm. Begge debatter live-streames, så du kan se med online via skærmen.    

Vi starter dagen i Altinget med en live-streamet debat om Byens formål i fremtiden i samarbejde med Instituttet for Fremtidsforskning. Et panel bestående af Birgitte Bundesen Svarre fra Gehl Architects, Peter Bur Andersen fra BRIQ Group og Køges borgmester Marie Stærke diskuterer, hvordan fremtiden ser ud for vores byer, og hvordan forvaltning og ledelse af byerne proaktivt kan imødekomme denne fremtid.

Senere samme dag er vi at finde på Folkemødet i Allinge med en ny udgave af Byggeriets dilemmaer, hvor politikere og centrale aktører fra byggebranchen giver deres bud på løsninger af nogle af byggeriets aktuelle dilemmaer - fra den grønne omstilling til social og regional sammenhængskraft. I år styret af journalist og programvært Sara Bro. Er du på Folkemødet - og har sikret dig en billet til fredag eftermiddag - kan du være med fysisk. Ellers kan du følge med hjemmefra, da også dette arrangement vil blive live-streamet.

Tilbage i København og i rækken af kommende arrangementer, der nu datosættes, er turen kommet til Jernbanebyen. Over de kommende år udvikler de to grundejere, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme, det 365.000 m2 store areal i det sydlige København til en ny, moderne bydel med Team Cobe som vinder af arkitektkonkurrencen. Vi tager med grundejerne på bydelsvandring i Jernbanebyen og hører om planerne for de kommende års udvikling af byens nye kapitel. 

Vi fortsætter hastigt med at planlægge nye og datosætte allerede annoncerede arrangementer, så følg med her i nyhedsbrevet og på vores website for at holde dig opdateret. Er din virksomhed ikke allerede medlem af Byens Netværk, så er det måske nu I skal overveje at melde jer ind, så I ikke går glip af alle de spændende nye arrangementer og muligheder for at ses igen. 


Venlig hilsen
Byens Netværk

 

 

Månedens profil

SMJ har over 50 års erfaring og tilbyder hurtige responstider og kvalitetssikret rådgivning indenfor tekniske installationer i byggeriet. SMJ har to kontorer på Færøerne og et nyåbnet kontor i København og løser flere opgaver på danske projekter. Læs mere her


Bliv månedens profil

Hver måned profilerer vi en af vores medlemsvirksomheder på websitet. I kan fortælle historien om jeres virksomhed eller spændende projekter til branchekolleger. Har du og din virksomhed lyst til at være månedens profil – så kontakt os


Byens Klumme

Fælles om det fælles

Det er paradoksalt, at vi elsker byens fælles steder, men ikke har fundet markedsmodeller, der gør dem værd at investere i. Læs Byens Klumme med Mikkel Thomassen, partner i Smith Innovation, der argumenterer for, at tiden er inde til at finde nye måder at facilitere og finansiere byens fællesskaber på.


Byens Stafet

Byens Stafet er medlemmernes stafet. Her kan du blive klogere på, hvem der også er med i dit netværk, og hvad de interesserer sig for i byen her og nu. Stafetten gives løbende videre til en person i netværket udvalgt af stafetholderen. Måske bliver du den næste!


Hvem har Stafetten?
Lærke Jul Gagner, Byggeudviklingschef i BO-VEST, svarer bl.a. på, hvordan boligorganisationer spiller en rolle i den grønne omstilling, og hvordan BO-VEST arbejder inden for rammerne af en ny bæredygtighedspolitik. Klik ind og læs mere i Byens Stafet her.


Kommende arrangementer

Generalforsamling i Byens Netværk, 31. maj
Kom til generalforsamling i byens bedste forening og nyd et gensyn med dine netværkskolleger, når Byens Netværk mødes i Fæstningens Materialgård. 


www.byens-netvaerk.dk

Byggebranchen ser grønt!, 10. & 11. juni - få pladser
Byens Netværk og Byggesocietetet samler den danske bygge- og ejendomsbranche til et par spændende faglige og festlige netværksdage, hvor vi retter spotlyset mod det nok mest aktuelle emne af dem alle: Byggebranchen og den grønne omstilling.


Kaffe-Rendez-Vous i Kastrup, 11. juni
Byens Netværks traditionsrige Kaffe-Rendez-Vous, kendt fra Cannes, er i år rykket til Kastrup. Så kom forbi Café Kystens Perle og nyd en kop kaffe og en croissant med dine netværks- og branchekolleger. Arrangementet er åbent for alle.


NH Collection Copenhagen - nyt luksushotel, 14. juni
Se transformationen fra kontorbygning til luksushotel, når vi besøger den ikoniske christianshavnerbygning Strandgade 7 - også kendt som Ørkenfortet - før dørene åbner for de første hotelgæster i byens nye 5-stjernede hotel.


Stenhård kvinde i Mellemøsten - online oplæg v/ Susan Moser, 16. juni
Susan Moser er verdensførende ekspert i natursten. Hør om hendes arbejdsliv, projekter og erfaringer fra Mellemøsten - og få undervejs indblik i hendes personlige historie om at kombinere forretning og eventyr. 


Byens formål i fremtiden?, 18. juni
I samarbejde med Instituttet for Fremtidsforskning inviterer vi til debat om fremtiden for vores byer. Debatten foregår online og lives-streames direkte fra Altinget som en del af programmet for Folkemødet. 


Byggeriets dilemmaer med Sara Bro, 18. juni
Politikere og aktører i byggebranchen diskuterer byggeriets aktuelle dilemmaer. Debatten kan opleves fysisk på Folkemødet i Allinge, men bliver også live-streamet, så du kan se med online. 


Renovering af Lyngby Rådhus, 21. juni - venteliste
Kom med på besøg i Lyngbys ikoniske rådhus, som står overfor en gennemgribende renovering, og bliv samtidig opdateret på byudviklingen, der finder sted i Lyngby-Taarbæk i disse år.


BaseCamp Skovbrynet Lyngby​, 22. juni
En grøn park på taget. Studieboliger, leje- og firmaboliger. Et levende miljø med plads til fællesskaber. BaseCamp Skovbrynet Lyngby har det hele. Vi besøger og ser det enorme byggeri, hvor innovativ arkitektur og miljømæssige og sociale aspekter er i fokus.


Bydelsvandring i Jernbanebyen​, 24. juni
Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Tag med, når vi besøger Jernbanebyen sammen med grundejerne DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme og hører om planerne for en ny, moderne bydel.


BOOK1 Design Hostel i Aarhus, 24. juni
Det tidligere hovedbibliotek i hjertet af Aarhus åbner som nyt design hostel. Vi ser og hører nærmere om det nye hostelkoncept BOOK1 og transformeringen fra ikonisk bibliotek til enestående design hostel, der tilbyder nye oplevelser for både gæster og lokale.


Intromøde & netværk i Aarhus, 31. august
Er du nyt medlem i Byens Netværk eller overvejer du og din virksomhed at blive det? Så kom til intromøde i Aarhus, hvor du kan høre om netværkets mange muligheder og møde andre og nye netværkskolleger i branchen.


Teater: Vi de 1%, 2. september - venteliste
De bor i ghettoer. De er ofte kun sammen med andre, som deler samme kultur og værdier. De placerer deres børn i særlige skoler og ønsker ikke at bidrage til fællesskabet. Tag med i teateret og se en forestilling om de rige 1%, og hvordan de lever.


Fødselsdagsreception for Henriette Sofie Larsen, 3. september - kommende arrangement
I november 2020 fyldte vores direktør Henriette Sofie Larsen 60 år. Det fejrer vi forsinket, men festligt, med en reception i Fæstningens Materialgård i sensommeren.


Studietur til Færøerne, UDSAT TIL FORÅRET 2022
Fantastiske vidder, storslået natur, levende byudvikling, stjernearkitektur, indretningsdesign og avanceret ingeniørkunst. Tag med på Byens Netværks studietur til det forjættede ørige Færøerne.


Afholdte arrangementer

www.byens-netvaerk.dk

Remiseparken, 19. maj
 Fotoreportage


Arrangementer under udvikling

"Usynlige Stier" – kunst og kultur i udsatte boligområder
Tag med til Sigynsgade-kvarteret på ydre Nørrebro, når vi besøger det samskabelsesbaserede kunstprojekt "Usynlige Stier" for at blive klogere på, hvordan kunst kan bidrage til et bedre fællesskab i udsatte boligområder.


Det Kgl. Bibliotek i Aarhus - Danmarks bedste renovering
Se vinderen af RENOVER prisen 2020, når vi besøger Det Kgl. Bibliotek i Aarhus, som er transformeret fra klassisk bibliotek til et moderne, socialt samlingspunkt. 


Helhedsrenovering af Friluftsskolen
Friluftsskolen på Amager har været igennem en helhedsrenovering, hvor den oprindelige idé om ude- og inderum samt sikring af lys og frisk luft er bevaret og styrket. Vi tager ud og ser det flotte resultat og hører om de valgte løsninger.   

 


Station – a Student Innovation House
På Frederiksberg har den tidligere politistation på Howitzvej fundet ny funktion som verdens første studenterdrevne innovationshus. Vi ser den fysiske transformation af den bevaringsværdige bygning og hører om stedets visioner og projektets tilblivelse.

 


Studielandsbyen 'Wooden Village'
CPH Villages nye studielandsby på Vesterbro har fået tilnavnet 'Wooden Village', da studieboligerne er opført i træ. Vi tager ud og ser byggeriet på Otto Busses Vej og hører om CPH Villages vision om at bygge og drive modulære studielandsbyer.  


Erichsens Palæ - Danske Bank hovedsæde
Ud mod Kgs. Nytorv ligger det smukke og fredede Erichsens Palæ, der huser Danske Banks hovedkvarter. Kom med bag facaden og oplev et fornemt udsnit af dansk bygningskunst.


Nyboder – restaurering og modernisering
Tag med når vi besøger Nyboder og ser og hører om restaureringen og moderniseringen af de kulturhistoriske gule stokke, der er del af den danske arkitekturarv.


Restaurering og renovering af Nationalbanken
Kom med på et unikt besøg bag facaden på et af Arne Jacobsens absolutte hovedværker, Nationalbanken, mens den ikoniske og fredede bygning står tom forud for en gennemgribende restaurering og renovering.


Netværksbar på Slottet
Lær dine netværkskolleger (endnu) bedre at kende, når vi inviterer til netværksbar på Charlottenlund Slot og samtidig hører om stedets historie og restaurering frem mod dets nutidige funktion som kontorfællesskab.


Byens Samtaler

www.byens-netvaerk.dk

Byens Samtaler – med med Steen Hildebrandt og Natalie Mossin
Byens Samtaler stille skarpt på FN's Verdensmål i en verden præget af krise(r). Se - og hør - med i Byens Samtaler her.


Nyheder fra andre

www.byens-netvaerk.dk

Lysets Dag 2021 sætter fokus på lysdesign, 16. september
Dansk Center for Lys (DCL) inviterer til konferencen Lysets Dag, der i år sætter fokus på lysdesign, og hvordan man skaber det rigtige lys til mennesker. Læs mere om program og tilmelding.


www.byens-netvaerk.dk

Online konference: Politisk medvind – hvordan støtter byggebranchen op?, 2. juni
Green Building Council Denmark inviterer til online konference med fokus på strategi for bæredygtigt byggeri og EU Green Deal perspektiv.


Skal du til MIPIM 2021? Book værelser på Hotel ChanteClair
Skal du til Mipim i september, kan du booke overnatning på "vores" hyggelige netværkshotel Hotel ChanteClair i Cannes. Kontakt Hotel ChanteClair direkte for nærmere info. Fra 2022 er der igen mulighed for at booke logi gennem Byens Netværk.


www.byens-netvaerk.dk

Kursus: Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021
Kursusrækken ”Bygningsbevaring teori og praksis 2020-2021” i RAADVAD fortsætter med syv dage, der tager afsæt i Slots- og Kulturstyrelsens nye faglige retningslinjer for arbejder på de fredede ejendomme.


www.byens-netvaerk.dk

Nyt arkitekturmagasin vil diskutere bygningskunst og kultur
Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Akademi lancerer et nyt onlinemagasin, der skal åbne samtaler og diskutere kunst og kultur i arkitekturen. Magasinet er gratis.


 
 
Du modtager dette nyhedsbrev fordi du har tilmeldt dig via Byens Netværks hjemmeside. Du kan til enhver tid afmelde dig igen, via dette link